post

Dikke winst voor Rotterdames thuis

Deze week namen de Rotterdames het op tegen Delftse Dames een enorm belangrijke wedstrijd om te bewijzen dat we in deze klasse thuis horen. En dat is wel duidelijk ook na het resultaat van deze wedstrijd.

Kick off om 13:03 door Delft en de Rotterdames staan gelijk aan! De eerste try werd al gescoord binnen tien minuten door Anne Zoë met een conversie voor Charlotte die de hele wedstrijd super gekickt heeft! 7-0 voor de Rotterdames. Vijf minuten later is krijgt Anne Zoë wéér de bal en zorgt voor de volgende try die daarna ook weer prachtig door de palen word gekickt door Charlotte: 12-0.

Deze try word snel opgevolgd met een try door Klaske na mooi teamwork van de voorwaardsen. Charlotte kickt de conversie: 21-0 voor de Rotterdames.

Rond de 20e minuten breekt Laura door en heeft een prachtige run. Vervolgens krijgt Martha haar handen op de bal en scoort de volgende try met weer een conversie van Charlotte. Het is 28-0 voor de Rotterdames. De volgende try word gescoord door Anne Zoë en zorg ervoor dat de Rotterdamse 33-0 voor staan.

Na de kick off die hier op volgt heeft Delft de bal in handen maar de verdediging van de Rotterdames is zo sterk, dat ze teruggeduwd worden. De bal word door Rotterdam gekickt in de 22 van Delft en Delft komt hier maar lastig uit. Na een aantal kicks, line-outs en scrums steelt Rotterdam uiteindelijk de bal en heeft Chitra een waanzinnige run om vervolgens de bal naar Jasmin te pasen die de try scoort. Conversie voor Charlotte en de score aan het eind van de 1e helft is 42-0.

Een welverdiende pauze voor de dames, die in de gestoorde hitte staan te bikkelen. Maar er is nog zeker power voor de tweede helft.

Rotterdam trapt af voor de 2e helft en Delft gaat goed van start en breekt door maar Anne Zoë maakt de tackle. Bibianne maakt ook tackle na tackle en de sterke verdediging zorgt ervoor dat Delft niet verder doorbreekt. Delft kickt de bal en deze word gevangen door Chitra. Vervolgens krijgt Martha de bal en rent door de Delftse verdediging heen en scoort weer een try. Conversie van Charlotte zit raak en het staat 47-0.

Queeny breekt door, heeft en goede run en de Rotterdamse zijn weer dicht bij de try line. De bal bal is los en rolt over de try line maar Delft is net eerder bij de bal en drukt hem dood in de eigen try zone. Delft gaat in de aanval maar het lukt niet om door onze verdediging te komen, ze kicken de bal verder het veld op waardoor Rotterdam weer bal bezit heeft. Queeny paast naar Martha en die paast de bal naar Tonia die de volgende try scored. Het is 52-0.

Delft trapt af en Rotterdam heeft de bal in handen. Babette maakt een goede run maar uiteindelijk raakt de bal uit en is Delft weer in balbezit. Al snel wordt de bal weer terug gestolen en Martha kickt hem verder het veld op. Na een aantal sterke fases van de voorwaardsen, en via een mooie offload van Amber, is het uiteindelijk Jessie die de volgende try scored. Haar eerste try voor de Rotterdames! De score is nu 57-0.

Na een goede run van Martha krijgt Delft toch de handen aan de bal en trapt deze verder het veld op maar deze word gevangen door Anne Zoë en die zigzagt door het Delftse team heen om haar volgende try te scoren. Een conversie van Charlotte en Rotterdam staat 64-0 voor.

Tegen het eind van de wedstrijd krijg Delft een penalty tegen en breekt Martha door, Amber is vlakbij voor support. De bal gaat naar de backs en Anne Zoë scoort haar 5e try van de wedstrijd. Charlotte converteert deze weer en dit zorgt voor een eind stand van 71-0!

Het was een geweldige wedstrijd om te kijken en we kunnen enorm trots zijn op deze eindstand.

WOTM: Jessie
WOTM tegenstander: Anne Zoë
Volgende wedstrijd: 29/05 Greate Tryn
Wedstrijdverslag: Leonoor

Foto’s van de wedstrijd: Claire