post

Rotterdam maakt het koploper RC Eemland heel lastig

Rotterdam speelde vandaag een fantastische wedstrijd tegen het nog ongeslagen RC Eemland. De koploper had grote moeite met een zeer strijdvaardig RRC. Vooral defensief stond het als een huis maar ook aanvallend kwam Rotterdam er af en toe brutaal uit. Eemland moest alles uit de kast trekken maar slechts 1 keer in de eerste helft wisten de Amersfoorters door de Rotterdamse muur te breken. Deze broze 5-0 voorsprong bleef heel lang op het scorebord staan en hierdoor bleef Rotterdam geloven in een goede afloop maar zoals wel vaker ging het aanvallend in de laatste fase helaas net mis. Enkele penalty’s niet in touch en een aantal line-outs die verloren werden zijn in een close game als deze vaak het verschil tussen winst en verlies. Enorm zonde want ondanks dat Eemland wellicht net iets beter was maar ook best veel unforced errors maakte, hing een verrassing lange tijd in de lucht. Helaas mocht het niet zo zijn en drukte Eemland tot opluchting van het thuispubliek vlak voor tijd nog een try en was zelfs een verdiend bonuspunt ons niet gegund. Ondanks het verlies waren na afloop de complimenten voor Rotterdam van zowel het uit- als thuispubliek dan ook zeer terecht.

Eindstand RC Eemland – RRC 12-0

Volgende week komt Castricum op bezoek en ook dat belooft weer een kraker te worden.

Foto’s René Ladenius