post

Rotterdam doet zichzelf tekort in Oisterwijk

Het is niet heel handig om je slechtste eerste helft van het seizoen te spelen in een wedstrijd waar je 5 punten moet pakken om nog kans te maken om bij de bovenste 6 te komen. Rotterdam was geen schim van de vechtmachine van voor de winterstop en begon erg zwak aan de wedstrijd. Niets dan respect voor de Oysters maar dit was niet de sterkste tegenstander die wij  tegen zijn gekomen maar als je met de rust met 21-3 achter staat weet je dat het een hele opgave wordt om alsnog met de punten naar huis te gaan.

De tweede helft liet een compleet ander beeld zien. De Oisterwijkers werden ver op eigen helft teruggedrongen en de mannen in het oranje voerde de boventoon, kwamen nog een eind maar helaas waren 3 Rotterdamse tries net niet voldoende en werden een totaal onnodige try en een tactisch genomen penalty kick van de Oysters ons uiteindelijk fataal. Gezegd moet worden dat de Oysters defensief enorm goed stonden en Rotterdam zeker 3 x op minder dan een meter van de lijn wisten te stoppen. Voor de Brabanders was het maar goed dat de wedstrijd niet nog een paar minuten langer duurde want dan had het zomaar kunnen gebeuren voor Rotterdam. Helaas was dat niet het geval en is de plate poule ons deel. Absoluut geen schande alleen de volgende keer wat eerder wakker heren.

Eindstand RFC Oisterwijk Oysters 1 – RRC 29-24
De Rotterdamse tries werden gemaakt door Lopa Matagitau, Niels Troost en  Duncan Robertson, Will Maddocks schoot 3 conversies en een penalty kick tussen de palen.