post

Spanning ver te zoeken in Hoek van Holland

Sommige nederlagen doen wat minder pijn dan andere en deze tegen RC Hoek van Holland was min of meer ingecalculeerd aangezien er een behoorlijk aantal spelers werd gespaard al dan niet met licht blessures of pijntjes. Volgende week zaterdag gaat het om de knikkers in de Plate poule finale en aangezien Rotterdam al zeker was van de eerste plaats en dus een thuiswedstrijd in de finale, konden we deze luxe veroorloven.

Hoek van Holland had hier uiteraard geen boodschap aan en stond binnen een vloek en een zucht ruim op voorsprong. In de tweede helft na de nodige wissels aan Rotterdamse kant was er wel wat meer tegenstand maar de overwinning van Hoek van Holland kwam nooit meer in gevaar. Hoek van Holland komt net 1 puntje tekort komt om de finale te spelen en dat is jammer want dit is gewoon een heel sterk team waar Rotterdam, ook op volle sterkte het erg moeilijk mee heeft.

DIOK uit Leiden is onze tegenstander volgende week in de finale van de Trophy poule. Na een zeer benauwde zege in en tegen Hilversum vandaag, behaalde de Leidenaren net genoeg punten om Hoek van Holland dus 1 punt voor te blijven.

Sam Fogarty (2x), Rijk Herremans en Finn Alloway scoorden de tries aan Rotterdamse kant en Tycho van Gelder scoorde 1 conversie