post

Finale duurt 3 minuten te lang voor RRC

De Ereklasse Trophy finale tegen DIOK uit Leiden werd zaterdag een ware thriller. Doordat Rotterdam als eerste in de poule was geëindigd, had het zich het voordeel van een thuiswedstrijd verworven. De publieke belangstelling was, mede door het prachtige weer enorm. Het spel zeker niet altijd goed (van beide kanten) maar Rotterdam wist binnen de minuut op voorsprong te komen. Hierna volgde een sterke fase van de Leidenaren die binnen een kwartier de achterstand ombogen naar een 10-20 voorsprong.  Met 2 snelle tries achter elkaar van de sterk spelende Tom Alloway, nam Rotterdam nog voor rust het heft weer in handen en was de stand bij de rust 28-20 in Rotterdams voordeel.

Rotterdam begon ijzersterk aan de tweede helft maar liet een paar flinke kansen liggen om de score op te voeren naar een veiligere marge maar DIOK wist zich langzaam onder de Rotterdamse druk uit te spelen en de achterstand terug te brengen naar slechts 1 punt. Over en weer werd er nog gescoord met als resultaat dat de stand een paar minuten voor het laatste fluitsignaal 35-34 in Rotterdams voordeel was.
Cruciaal voor de wedstrijd was de gele kaart die Will Maddocks 3 minuten voor het einde kreeg en de bal gunstig lag voor DIOK om 3 punten middels een penaltykick te scoren en zo de voorsprong te pakken. Echter koos DIOK tot ieders verbazing voor een scrum wat achteraf gezien overigens een uitstekende beslissing bleek, aangezien DIOK een try scoorde uit deze situatie en Rotterdam net als in de competitiewedstrijd van 28 januari dit jaar in Leiden, verloor in de last play.

De druiven waren uiteraard zuur voor Rotterdam maar beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd vandaag en helaas viel het vandaag net de verkeerde kant op.

Al met al heeft Rotterdam een prima seizoen gedraaid als nieuwkomer in de Ereklasse en bewezen dat dit een team is om rekening mee te houden en staat Rotterdam weer op de (rugby)kaart.

Tom Alloway (2x), Sam Fogarty en Huey van Vliet scoorden de tries aan Rotterdamse kant en Will Maddocks scoorde de rest van de punten vanaf de kicking tee.

Sandra Muller maakte een uitgebreide fotoreportage van deze wedstrijd.
Nog meer foto’s van de wedstrijd