post

RRC 1 begint met een benauwde zege

RRC 1 trapte vandaag de competitie af tegen RFC Haarlem en beide teams maakten er een spannende middag van. Rotterdam had grote delen van de wedstrijd licht overwicht maar vergat telkens de kleine marge die het had te vergoten en dan maak je het jezelf enorm moeilijk.
Positief is dat Rotterdam uitstekend stond te verdedigen en geen enkele try hoefde te incasseren vandaag maar veelal ging het offensief in de laatste fase net mis en werden ook teveel penalties weggegeven waardoor Haarlem bij kon blijven. Het feit dat er slechts1 Rotterdamse try (Niels van Rijn) werd gescoord geeft ook aan dat Haarlem defensief goed stond.
De score was en bleef erg close maar wel steeds in Rotterdams voordeel echter dreigde het in de laatste minuten nog mis te gaan omdat Haarlem vlak voor tijd op een 14-15 voorsprong wist te komen door een penalty perfect tussen de palen te kicken. De hierop volgende Rotterdamse kick off werd knap gevangen door de mannen In het oranje en zo hield Rotterdam de bal levend en kreeg het, tot opluchting van de Rotterdamse aanhang in last play nog een penalty. Will Maddocks hield het hoofd zoals altijd koel en schoot de winnende 3 punten tussen de palen.

Eindstand Rotterdamse RC 1 – RFC Haarlem 1  17-15

Klik hier voor de foto’s van vandaag