post

Rugby toernooi Etten-Leur – 11 november

10.00 uur RC TOVAAL – Rotterdamse RC2            4 – 7
10.00 uur Rotterdamse RC1 – RC DUKES              5 – 4
10.30 uur Rotterdamse RC2 – HAAGSE RC            6 – 5
11.00 uur RC Eindhoven – Rotterdamse RC1        1 – 6
11.50 uur Rotterdamse RC2 – Rotterdamse RC1  3 – 2      Halve finale
12.30 uur RC Tilburg – Rotterdamse RC2              5 – 6      1e plek RRC2
12.30 uur REL – Rotterdamse RC1                          4 – 5      3e plek RRC1

Na een natte week waarbij we woensdag in de stromende regen onze laatste training hadden afgerond, gingen we zaterdag op naar het toernooi in Etten-Leur met twee Rotterdamse benji teams. De dag begon goed het was 7 graden en prachtig weer.

We begonnen met de warming up en maakten ons op voor de eerste wedstrijd. Ondanks dat we met beide teams net genoeg spelers hadden, Rotterdam RC1 9 spelers en Rotterdam RC2 8 spelers sterk. Hadden we er allemaal zin in en klaar om ervoor te gaan strijden! Onze eerste wedstrijd speelden we tegen RC Tovaal uit Goes. Al snel kwamen we goed in de wedstrijd de aanval liep gesmeerd er werd goed gepasst en al snel maakten we onze eerste trys. In de verdediging lieten we hier en daar nog een gaatje vallen en kregen we wat punten tegen. Maar de verdediging hielt stand en waren we voor RC Tovaal te sterk en werd er met 4-7 gewonnen!

Hierna speelden we tegen de Haagse RC. De wedstrijd ging gelijk op en we waren aan elkaar gewaagt. De verdediging van Den Haag stond sterk, maar omdat we als team goed samenwerkten en er vanuit de rucks goed naar buiten werd gepasst konden de wingers toch punten pakken. De wedstrijd bleef spannend tot het eind, het stond 5-5 Den Haag was in de aanval en ging richting de try line, door een mooie tackel wisten we de bal te heroveren en konden we nog een laatste keer in de aanval, bij de try line liepen we vast en werd er hard gestreden om elke centimeter toch lukte het om de winnende try te scoren en werd de eindstand 6-5 in het voordeel van Rotterdam RC2.

We wonnen de poolfase en gingen door naar de halve finale! Ook Rotterdam RC1 speelde erg goed, ze hadden gewonnen van de Dukes met 5-4 en met 1-6 van RC Eindhoven. Ook Rotterdam RC1 kwam in de halve finale! Hierdoor kwamen Rotterdam RC2 en Rotterdam RC1 uit tegen elkaar in de halve finale! Dit beloofde wat! Beide teams waren fanatiek en wilde niet onderdoen voor elkaar.

De wedstrijd begon en het ging gelijk op, Rotterdam RC1 had een paar snelle wingers en sterke forwards. Maar Rotterdam RC2 speelde heel sterk als team en wist Rotterdam RC1 goed te onderscheppen. Het ging er op een sportieve manier fanatiek aan toe op het scherpst van de snede! De eindstand werd 3-2 in het voordeel van Rotterdam RC2. Ondanks dat het contrast even groot was, de één had gewonnen en de ander verloren was er ook een mooi Rotterdams onderonsje en wensten beide teams elkaar succes met de laatste wedstrijd! Op naar de finale!!

De halve finale had wel de nodige energie gekost tegen een hele sterke tegenstander, maar op naar de finale gaf weer een flinke boost! In de finale speelden we tegen RC Tilburg. Nog niet eerder speelden we tegen deze rugby club. We bespraken de tactiek en ondanks dat alle spelers inmiddels al 3 wedstrijden in de benen hadden, gingen we ervoor! In de eerste helft kwamen we sterk op voorsprong en liep deze uit tot 2-5. Tilburg had nog een aantal wissels en dit pakte goed uit voor hen, ze kwamen terug tot 5-6. Het werd erg spannend, maar Rotterdam bleef strijden en wist Tilburg op afstand te houden. Bij de laatste aanval van Tilburg knokte ze zich tot aan de try line maar Rotterdam gaf niet toe en hield stand. De try werd voorkomen en Rotterdam RC2 won de finale! Ook Rotterdam RC1 heeft sterk gespeeld en won de laatste wedstrijd tegen REL met 4-5 en eindigde op een mooie 3e plek!

Hierna werd er een mooi Rotterdams feestje gevierd met een 1e en 3e plek met wat lekkers en volgde de beker uitreiking!!! We zijn trots op de benjamins voor hun inzet en het plezier dat zij hebben in rugby. Het was erg leuk dat zoveel ouders, opa’s en oma’s, familie en vrienden onze benjamins kwamen supporten. Ook het fruit tussendoor verzorgd door de ouders werd erg op prijs gesteld door onze benjamins! Rugby club Etten-Leur bedankt voor het leuke en goed verzorgde toernooi.

Met ovale groet,

De trainers/coaches van de Rotterdamse benjamins.