post

Benjamins razen over de stormbaan

Afgelopen week weer een leuk initiatief mogen zien op de club.

Joyce, een van de ouders van de Benjamins, kwam aanlopen met een prachtige fotocollage.

Een foto reportage van het Trainingskamp a la kamp Koningsbrugge. Kinderen die stevig aan de tand gevoeld werden op de stormbaan van de mariniers.

Een ideale manier om elkaar nog beter te leren kennen aldus Annemieke de hoofdteammanager.

De fotocollage krijgt snel een plaatsje aan  een van de muren van de rugbyclub.

Kom snel kijken of je je vrienden ook op de foto staan.

Posted in TBM
post

Open training guppen (4 tot 6 jaar)

Op zondag 12 juni 2022 om 10.00 uur organiseert de Rotterdamse Rugby Club een gratis open training voor alle kinderen tussen de 4 (of bijna 4) en 6 jaar. Er zijn dus zowel jongens als meisjes welkom! Zo kunnen de kinderen kijken of rugby iets voor hen is en ze zich misschien willen aansluiten bij de Guppen. De training draait vooral om het plezier, elkaar leren kennen en uiteraard de rugbysport. Er wordt om die reden ook nog niet getackeld.

Wanneer Zondagochtend 12 juni 2022, start 10.00u
Waar Duivenpad 12 te Rotterdam.

Over de Guppen
De Guppen zijn de jongste leden van de Rotterdamse Rugby Club. Elke zondagochtend om 10.00 uur trainen de Guppen samen op het rugbyveld. Door middel van spelletjes werken ze aan hun balvaardigheid, worden er nieuwe vriendjes gemaakt en wordt er lekker gesport. Met heel veel plezier helpt een grote groep ouders mee. Afgelopen seizoen zijn er zelfs de eerste toernooitjes tegen andere clubs gespeeld!

post

RRC Benji’s internationaal toernooi België

Afgelopen Paasweekend speelden de Rotterdamse Benji’s een internationaal toernooi in België in de buurt van Maastricht: in Dalhem om precies te zijn. Op uitnodiging van Rugbyclub Coq Mosan vertrokken de Benji’s vroeg in de ochtend op weg naar hun allereerste internationale toernooi. De meeste Benji’s waren dan ook bloednerveus en konden de avond ervoor slecht slapen. Een aantal had ook stiekem de hoop om gescout te worden door misschien wel Frankrijk. Een kleine teleurstelling was het dan ook dat de eerste wedstrijd tegen HRC was en dat deze wedstrijd  ook nog werd verloren. Dat was toch wel een deuk in het ego, maar de dag werd dapper voortgezet.  Er werd gespeeld met Franstalige referees en tegen Franstalige clubs: een belevenis op zich.  Rugbyclub Coq Mosan is prachtig gelegen in het groen met bloesembomen, ezeltjes in de wei en een kabbelend beekje. Geen straf voor de ouders op een zonovergoten dag. De Benji’s lieten mooi rugby zien en er werd flink gestreden. De dag werd prima gecatered  met baquettes en worstjes op de bbq. Een leuk extra onderdeel van de dag waren de High Land games met onder meer touwtrekken en boomstamwerpen. Dat onderdeel ging de Benji’s zo goed af dat ze met de beker voor de eerste prijs voor dit onderdeel naar huis gingen. Ook gingen de Benji’s aan het eind van de dag naar huis met allemaal een medaille en een grote beker voor de “ Prix de Respecte”.  Een geweldige, eerste internationale ervaring voor herhaling vatbaar!

post

RRC Mini’s Herfsttoernooi REL

Ondanks alle regen is er heerlijk gespeeld in Etten-Leur! Het gaat met de week beter. Er werd begonnen met een peptalk in de kleedkamers door de coaches Jan en Vincenzo!

Er werd echt als team gespeeld. Alle spelers hebben tackles gemaakt, iedereen ‘stond aan’, geen enkele speler wilde wissel staan, zelfs tranen gezien bij spelers die er toch een helftje uit moesten, pijntjes werden verbeten, scrum regelmatig gewonnen, 1 wedstrijdje wonnen we zo ongeveer alle Rucks, inzet was geweldig. Wedstrijd gewonnen, 1 gelijk (hadden we moeten winnen) en 2 verloren. En de twee wedstrijden die we verloren kwamen we in de eerste helft behoorlijk achter waarna we in de tweede helft de ruggen rechten en de tegenstander geen try meer gunden. In het veld geen commentaar gegeven op de refs. De ervaren spelers beginnen steeds te begrijpen dat ze de onervaren spelers moeten helpen en juist de bal moeten gunnen. Daar wordt het hele team sterker van!

Kortom: hele trotse coaches en teammanager!

Verslag: Jan

post

RRC Turven Brakkentoernooi BRC

Wat een geweldige sportieve dag was dit. De regen mocht de pret en de prestaties niet drukken. Onze Turven-kanjers wederom kampioen!

Vandaag waren we te gast op het brakkentoernooi in Breda. Met 7 Turven hadden we op de valreep toch een mooi team om de strijd aan te gaan in Poule C. Drie mooie wedstrijden tegen DIOK 2 Leiden, ERC ’69 helemaal uit Enschede en Bredase RC. Met 10 tries gemaakt en maar 4 tries tegen waren we al trotse winnaars van de poule. Dit deed natuurlijk ook de spanning stijgen en de zenuwen gieren voor de finale wedstrijden.

Eerst de strijd aan met de Dukes uit Den Bosch. Een spannende strijd maar gelukkig mochten we ons met de 3-1 winst opmaken voor de laatste strijd tegen DIOK 1…Het was een felle strijd, maar met een 3-0 winst was het snel duidelijk dat ons ‘dreamteam’ de beker te pakken had! Wat een kanjers, wij zijn trots op jullie!

Verslag: Annemieke