post

Pieten training voor jongste RRC’ers

Op een koude zondagochtend, vlak voor Sinterklaasavond, verzamelden de guppen en turven van de Rotterdamse rugby club zich op het veld voor een wel heel bijzondere training. Het nieuws had zich als een lopend vuurtje verspreid: de Rugby Pieten zouden langskomen voor een speciale Pieten training!
De jonge spelertjes keken vol spanning uit naar wat er komen ging. De trainers hadden een gevarieerd programma bedacht om de kinderen voor te bereiden op een echte Pietenmissie. De training bestond onder anderen uit het ludieke spel: tractorband rollen. De guppen en turven rolden als echte pieten over het veld, hun lachende gezichtjes vol verwachting. Het was een vrolijk gezicht om de kinderen zo over het (kunst)gras te zien tuimelen.

Ook was er het cadeautjes doorgeven-spel, waarbij de kinderen in een rij stonden en zo snel mogelijk cadeautjes aan elkaar moesten doorgeven. Een oefening in snelheid en teamwork, want dat zijn belangrijke eigenschappen voor een goede piet! De hindernisbaan was het hoogtepunt van de training. De kinderen klommen over kleine daken en sprongen behendig over obstakels. De Rugby Pieten waren trots om te zien hoe de jonge rugbytalenten zich zo goed voorbereidden op het bewegen over de daken op pakjesavond. Maar het hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld het spel ‘Piet tackelen’. De kinderen kregen de kans om als echte rugbyhelden de Pieten te tackelen, die zich met enthousiasme lieten vangen. Gelach en gegil vulden de lucht terwijl de kinderen hun beste tackeltechnieken toonden. Aan het einde van de training waren de Pieten vol lof. Er werden pietendiploma’s uitgedeeld aan alle guppen en turven, als beloning voor hun inzet en enthousiasme. Elk kind kreeg bovendien een klein cadeautje als herinnering aan deze bijzondere dag.

In het clubhuis werd de dag afgesloten met een warme kop chocolademelk. De kinderen zaten gezellig bij elkaar, bespraken hun avonturen en genoten van de feestelijke sfeer.
Met de pietentraining hebben ze niet alleen rugbyvaardigheden ontwikkeld, maar ook de magie van het Sinterklaasfeest intens beleefd.

Posted in TBM
post

Sinterklaas op bezoek bij de Mini’s van RRC

Afgelopen maandag werden de Mini’s onverwacht verrast door Sinterklaas! Na een barre training in de natte sneeuw voor de Springboks en Los Pumas en een meer comfortabelere workshop voor de Wallabies in het clubhuis, was er voor iedereen warme choco en pepernoten. Compleet onverwacht was daar opeens Sint. Onder luid gezang van “Sinterklaasje kom maar binnen” werd Sint enthousiast onthaald. De Sint, alias trainer Bruis, had echter wel wat aandachtspunten in zijn Grote Boek staan. Een aantal Mini’s moesten dan ook bij Sint komen en uitleg geven over voorbeeldgedrag van tweedejaars Mini’s, bloedfanatiek zijn en mopperen op de ref. En hoe heet toch dat hippe rugbykapsel wat Sint ziet op het veld? Mullet, Sint!!!!! Alle Mini’s gingen hieperdepiep naar huis met een choco Sint. Dank u Sinterklaasje, teammanagers en trainers!

Posted in TBM
post

District wedstrijd mini’s (10-12 jaar) 25 november

De weg naar de bollenstreek is lang en rustig. Via de Narcissenstraat en de bevrijdingsbuurt in Sassenheim rijd je naar de Bassets. De mascotte van het lieflijk ogend hondje zou je op het verkeerde been kunnen zetten. We zijn hier niet voor de poedelparade, maar voor een heuse strijd tussen de mini’s van Den Haag, Wassenaar, Leiden, Delft en Sassenheim.
Zowel Rotterdam 1 als Rotterdam 3 arriveren op tijd maar incompleet. Spelers zijn ziek, moe of geblesseerd. Het weer is guur. Zie hier de condities.

De Rotterdammers spelen niet tegelijk. Daardoor is het mogelijk dat het ene team wordt aangevuld met spelers van het andere team. Het resultaat is een mix van de Springbok en de Puma. Waar die twee zich in de dierenwereld alleen als jager en prooi kennen, halen onze jongens het beste in elkaar naar boven. De wedstrijden zijn spannend, de teams aan elkaar gewaagd, de scrums zien er fantastisch uit en er worden mooie trys gemaakt. Bovendien zien  toeschouwers De Pumas en De Springboks zij aan zij staan. Iedere mini doet uiteindelijk mee! De trainers zien net die ene Puma of Springbok het verschil maken in een ander team.

Aan het eind van de ochtend, wordt de mascotte ‘Peppa Big’ uitgereikt aan Rav Stok. Hij ging niet één, niet twee maar drie spelers voorbij door een run naar voren.

‘Ik dacht’, ‘Ik ga gewoon maar een sprintje trekken’, aldus Rav, die nog opmerkt dat hij minimaal één gekneusde knie heeft overgehouden aan een tackle. Volgens een aantal spelers was de derde helft de beste, waarin -met chips- de wedstrijden werden nabesproken.

De weg terug naar Rotterdam, via de Tulpenlaan en de bollen van Corpus, verliep rustig door de file bij Wassenaar.

Posted in TBM
post

Rugby toernooi Etten-Leur – 11 november

10.00 uur RC TOVAAL – Rotterdamse RC2            4 – 7
10.00 uur Rotterdamse RC1 – RC DUKES              5 – 4
10.30 uur Rotterdamse RC2 – HAAGSE RC            6 – 5
11.00 uur RC Eindhoven – Rotterdamse RC1        1 – 6
11.50 uur Rotterdamse RC2 – Rotterdamse RC1  3 – 2      Halve finale
12.30 uur RC Tilburg – Rotterdamse RC2              5 – 6      1e plek RRC2
12.30 uur REL – Rotterdamse RC1                          4 – 5      3e plek RRC1

Na een natte week waarbij we woensdag in de stromende regen onze laatste training hadden afgerond, gingen we zaterdag op naar het toernooi in Etten-Leur met twee Rotterdamse benji teams. De dag begon goed het was 7 graden en prachtig weer.

We begonnen met de warming up en maakten ons op voor de eerste wedstrijd. Ondanks dat we met beide teams net genoeg spelers hadden, Rotterdam RC1 9 spelers en Rotterdam RC2 8 spelers sterk. Hadden we er allemaal zin in en klaar om ervoor te gaan strijden! Onze eerste wedstrijd speelden we tegen RC Tovaal uit Goes. Al snel kwamen we goed in de wedstrijd de aanval liep gesmeerd er werd goed gepasst en al snel maakten we onze eerste trys. In de verdediging lieten we hier en daar nog een gaatje vallen en kregen we wat punten tegen. Maar de verdediging hielt stand en waren we voor RC Tovaal te sterk en werd er met 4-7 gewonnen!

Hierna speelden we tegen de Haagse RC. De wedstrijd ging gelijk op en we waren aan elkaar gewaagt. De verdediging van Den Haag stond sterk, maar omdat we als team goed samenwerkten en er vanuit de rucks goed naar buiten werd gepasst konden de wingers toch punten pakken. De wedstrijd bleef spannend tot het eind, het stond 5-5 Den Haag was in de aanval en ging richting de try line, door een mooie tackel wisten we de bal te heroveren en konden we nog een laatste keer in de aanval, bij de try line liepen we vast en werd er hard gestreden om elke centimeter toch lukte het om de winnende try te scoren en werd de eindstand 6-5 in het voordeel van Rotterdam RC2.

We wonnen de poolfase en gingen door naar de halve finale! Ook Rotterdam RC1 speelde erg goed, ze hadden gewonnen van de Dukes met 5-4 en met 1-6 van RC Eindhoven. Ook Rotterdam RC1 kwam in de halve finale! Hierdoor kwamen Rotterdam RC2 en Rotterdam RC1 uit tegen elkaar in de halve finale! Dit beloofde wat! Beide teams waren fanatiek en wilde niet onderdoen voor elkaar.

De wedstrijd begon en het ging gelijk op, Rotterdam RC1 had een paar snelle wingers en sterke forwards. Maar Rotterdam RC2 speelde heel sterk als team en wist Rotterdam RC1 goed te onderscheppen. Het ging er op een sportieve manier fanatiek aan toe op het scherpst van de snede! De eindstand werd 3-2 in het voordeel van Rotterdam RC2. Ondanks dat het contrast even groot was, de één had gewonnen en de ander verloren was er ook een mooi Rotterdams onderonsje en wensten beide teams elkaar succes met de laatste wedstrijd! Op naar de finale!!

De halve finale had wel de nodige energie gekost tegen een hele sterke tegenstander, maar op naar de finale gaf weer een flinke boost! In de finale speelden we tegen RC Tilburg. Nog niet eerder speelden we tegen deze rugby club. We bespraken de tactiek en ondanks dat alle spelers inmiddels al 3 wedstrijden in de benen hadden, gingen we ervoor! In de eerste helft kwamen we sterk op voorsprong en liep deze uit tot 2-5. Tilburg had nog een aantal wissels en dit pakte goed uit voor hen, ze kwamen terug tot 5-6. Het werd erg spannend, maar Rotterdam bleef strijden en wist Tilburg op afstand te houden. Bij de laatste aanval van Tilburg knokte ze zich tot aan de try line maar Rotterdam gaf niet toe en hield stand. De try werd voorkomen en Rotterdam RC2 won de finale! Ook Rotterdam RC1 heeft sterk gespeeld en won de laatste wedstrijd tegen REL met 4-5 en eindigde op een mooie 3e plek!

Hierna werd er een mooi Rotterdams feestje gevierd met een 1e en 3e plek met wat lekkers en volgde de beker uitreiking!!! We zijn trots op de benjamins voor hun inzet en het plezier dat zij hebben in rugby. Het was erg leuk dat zoveel ouders, opa’s en oma’s, familie en vrienden onze benjamins kwamen supporten. Ook het fruit tussendoor verzorgd door de ouders werd erg op prijs gesteld door onze benjamins! Rugby club Etten-Leur bedankt voor het leuke en goed verzorgde toernooi.

Met ovale groet,

De trainers/coaches van de Rotterdamse benjamins.

post

Leerzame dag voor Benjamins in Roosendaal

Afgelopen weekend was het dan weer zover, de TBM nam deel aan de bondsdagen

Het is al begin oktober, maar toch scheen de zon volop. Alles was aanwezig voor topdag rugby en onze Benji’s stonden klaar in Roosendaal.

Onze Rotterdammertjes hadden geoefend om de “rugby basics” goed onder de knie te krijgen.  rucks, tackles, mauls, scrums (zonder push), kicks en nog vele andere rugby termen moesten geleerd worden aan de 1e jaars Benji’s.

En net als echter Rotterdammers moesten de Benji’s even wakker worden. Maar al snel volgden de tackles, werd er overgespeeld, en samen samengewerkt.

Moe, maar voldaan en vol verhalen volgde de terugreis naar Rotterdam.

Posted in TBM