post

Save the date : Familie Touch Toernooi 18 mei

Vanaf nu kan je je team aanmelden voor het eerste Familie Touch Toernooi op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei. 

Wil jij ook samen met je kinderen een keer heerlijk Rugby spelen!  (vanaf Benji leeftijd) 

Nodig dan vriendjes en vriendinnetjes, buren, familie uit om een team van 10 à 15 personen samen te stellen.  

Het wordt een gezellige dag die start met een ’Touch Rugby clinic’ om alle (vooral) niet rugbyérs de basics te laten zien. 

Een dag die afgewisseld wordt met een lunch en eindigt met een BBQ. 

En bij de bar zijn zoals altijd extra heerlijke happen, drankjes te halen, om onder het genot van de zon te genieten van elkaar, een paar wedstrijdjes en andere Rugby fanaten. 

Enthousiast? 

Wat te doen: 

  • Creëer een team met je kinderen, vriend(in)en, familie, buren en bekenden 
  • Bedenk een gekke naam 
  • Ontwerp een geinig T-shirts van je team 

Want op al deze onderdelen vallen er prijzen te winnen. 

Inschrijven:
Dit kan door de QR code te activeren op de flyer of via bijgaande link  

Extra info: 

Wat is Touch Rugby:
Touch Rugby is een versie van rugby waarbij er niet getackeld wordt.
Simpel uitgelegd is het tikkertje rugby. Door iemand aan te tikken is deze persoon ‘getackeld’ 

Wil je zien wat het betekent, hier een introductie tot Touch rugby; https://www.youtube.com/watch?v=1P_GxGyq4eE
Wil je internationale wedstrijd zien: https://www.youtube.com/watch?v=24WhVAREh8s 

Vragen:
Neem contact op met je teammanager of het organisatie team. 

Wij hebben er zin en zien jullie op het veld 

Groeten van het Organisatie-Team Touch Rugby 

Merijn Hudig
Mélise van der Ven
Jeffrey Sinoo
Frank de Waal
Audrey Wiersum
Mos (Mojgan) Noushazar 

post

RRC Benji’s internationaal toernooi België

Afgelopen Paasweekend speelden de Rotterdamse Benji’s een internationaal toernooi in België in de buurt van Maastricht: in Dalhem om precies te zijn. Op uitnodiging van Rugbyclub Coq Mosan vertrokken de Benji’s vroeg in de ochtend op weg naar hun allereerste internationale toernooi. De meeste Benji’s waren dan ook bloednerveus en konden de avond ervoor slecht slapen. Een aantal had ook stiekem de hoop om gescout te worden door misschien wel Frankrijk. Een kleine teleurstelling was het dan ook dat de eerste wedstrijd tegen HRC was en dat deze wedstrijd  ook nog werd verloren. Dat was toch wel een deuk in het ego, maar de dag werd dapper voortgezet.  Er werd gespeeld met Franstalige referees en tegen Franstalige clubs: een belevenis op zich.  Rugbyclub Coq Mosan is prachtig gelegen in het groen met bloesembomen, ezeltjes in de wei en een kabbelend beekje. Geen straf voor de ouders op een zonovergoten dag. De Benji’s lieten mooi rugby zien en er werd flink gestreden. De dag werd prima gecatered  met baquettes en worstjes op de bbq. Een leuk extra onderdeel van de dag waren de High Land games met onder meer touwtrekken en boomstamwerpen. Dat onderdeel ging de Benji’s zo goed af dat ze met de beker voor de eerste prijs voor dit onderdeel naar huis gingen. Ook gingen de Benji’s aan het eind van de dag naar huis met allemaal een medaille en een grote beker voor de “ Prix de Respecte”.  Een geweldige, eerste internationale ervaring voor herhaling vatbaar!

post

RRC Mini’s Herfsttoernooi REL

Ondanks alle regen is er heerlijk gespeeld in Etten-Leur! Het gaat met de week beter. Er werd begonnen met een peptalk in de kleedkamers door de coaches Jan en Vincenzo!

Er werd echt als team gespeeld. Alle spelers hebben tackles gemaakt, iedereen ‘stond aan’, geen enkele speler wilde wissel staan, zelfs tranen gezien bij spelers die er toch een helftje uit moesten, pijntjes werden verbeten, scrum regelmatig gewonnen, 1 wedstrijdje wonnen we zo ongeveer alle Rucks, inzet was geweldig. Wedstrijd gewonnen, 1 gelijk (hadden we moeten winnen) en 2 verloren. En de twee wedstrijden die we verloren kwamen we in de eerste helft behoorlijk achter waarna we in de tweede helft de ruggen rechten en de tegenstander geen try meer gunden. In het veld geen commentaar gegeven op de refs. De ervaren spelers beginnen steeds te begrijpen dat ze de onervaren spelers moeten helpen en juist de bal moeten gunnen. Daar wordt het hele team sterker van!

Kortom: hele trotse coaches en teammanager!

Verslag: Jan

post

RRC Turven Brakkentoernooi BRC

Wat een geweldige sportieve dag was dit. De regen mocht de pret en de prestaties niet drukken. Onze Turven-kanjers wederom kampioen!

Vandaag waren we te gast op het brakkentoernooi in Breda. Met 7 Turven hadden we op de valreep toch een mooi team om de strijd aan te gaan in Poule C. Drie mooie wedstrijden tegen DIOK 2 Leiden, ERC ’69 helemaal uit Enschede en Bredase RC. Met 10 tries gemaakt en maar 4 tries tegen waren we al trotse winnaars van de poule. Dit deed natuurlijk ook de spanning stijgen en de zenuwen gieren voor de finale wedstrijden.

Eerst de strijd aan met de Dukes uit Den Bosch. Een spannende strijd maar gelukkig mochten we ons met de 3-1 winst opmaken voor de laatste strijd tegen DIOK 1…Het was een felle strijd, maar met een 3-0 winst was het snel duidelijk dat ons ‘dreamteam’ de beker te pakken had! Wat een kanjers, wij zijn trots op jullie!

Verslag: Annemieke

RRC Turven Nieuwjaars Beach Event

Klik op de foto voor grotere versie

Op zaterdag 11 januari jl. hebben de Rotterdamse turven 2020 ingeluid met een heus Rotterdams Nieuwjaars Beach event. Een initiatief om het tweede helft van het seizoen feestelijk te starten en een mogelijkheid ook voor de turvenouders om elkaar beter te leren kennen.

Er werd binnen in een hal (Trixs) in Leidschendam gespeeld op 3 beachvelden. Er was goede koffie voor de ouders en broertjes en zusjes hoefden zich niet te vervelen. Er was namelijk ook een trampolinepark, waar gesprongen kon worden.

De groep RRC turven is enorm gegroeid dit seizoen. Voor de teammanager en trainers is het allemaal net bij te houden deze groeispurt. Gelukkig melden zich steeds meer vaders die graag willen helpen met de training. Top!

Er werd met 6 teams tegen elkaar gespeeld. Het plezier was groot! Er werden naast rugby ook diepe kuilen gegraven en zandkastelen gebouwd.

Dank weer voor het geduld van de trainers. Het was een leuke ochtend. Hopelijk is er een nieuwe RRC Nieuwjaars traditie geboren!

De turven teammanager