post

Rugby toernooi Etten-Leur – 11 november

10.00 uur RC TOVAAL – Rotterdamse RC2            4 – 7
10.00 uur Rotterdamse RC1 – RC DUKES              5 – 4
10.30 uur Rotterdamse RC2 – HAAGSE RC            6 – 5
11.00 uur RC Eindhoven – Rotterdamse RC1        1 – 6
11.50 uur Rotterdamse RC2 – Rotterdamse RC1  3 – 2      Halve finale
12.30 uur RC Tilburg – Rotterdamse RC2              5 – 6      1e plek RRC2
12.30 uur REL – Rotterdamse RC1                          4 – 5      3e plek RRC1

Na een natte week waarbij we woensdag in de stromende regen onze laatste training hadden afgerond, gingen we zaterdag op naar het toernooi in Etten-Leur met twee Rotterdamse benji teams. De dag begon goed het was 7 graden en prachtig weer.

We begonnen met de warming up en maakten ons op voor de eerste wedstrijd. Ondanks dat we met beide teams net genoeg spelers hadden, Rotterdam RC1 9 spelers en Rotterdam RC2 8 spelers sterk. Hadden we er allemaal zin in en klaar om ervoor te gaan strijden! Onze eerste wedstrijd speelden we tegen RC Tovaal uit Goes. Al snel kwamen we goed in de wedstrijd de aanval liep gesmeerd er werd goed gepasst en al snel maakten we onze eerste trys. In de verdediging lieten we hier en daar nog een gaatje vallen en kregen we wat punten tegen. Maar de verdediging hielt stand en waren we voor RC Tovaal te sterk en werd er met 4-7 gewonnen!

Hierna speelden we tegen de Haagse RC. De wedstrijd ging gelijk op en we waren aan elkaar gewaagt. De verdediging van Den Haag stond sterk, maar omdat we als team goed samenwerkten en er vanuit de rucks goed naar buiten werd gepasst konden de wingers toch punten pakken. De wedstrijd bleef spannend tot het eind, het stond 5-5 Den Haag was in de aanval en ging richting de try line, door een mooie tackel wisten we de bal te heroveren en konden we nog een laatste keer in de aanval, bij de try line liepen we vast en werd er hard gestreden om elke centimeter toch lukte het om de winnende try te scoren en werd de eindstand 6-5 in het voordeel van Rotterdam RC2.

We wonnen de poolfase en gingen door naar de halve finale! Ook Rotterdam RC1 speelde erg goed, ze hadden gewonnen van de Dukes met 5-4 en met 1-6 van RC Eindhoven. Ook Rotterdam RC1 kwam in de halve finale! Hierdoor kwamen Rotterdam RC2 en Rotterdam RC1 uit tegen elkaar in de halve finale! Dit beloofde wat! Beide teams waren fanatiek en wilde niet onderdoen voor elkaar.

De wedstrijd begon en het ging gelijk op, Rotterdam RC1 had een paar snelle wingers en sterke forwards. Maar Rotterdam RC2 speelde heel sterk als team en wist Rotterdam RC1 goed te onderscheppen. Het ging er op een sportieve manier fanatiek aan toe op het scherpst van de snede! De eindstand werd 3-2 in het voordeel van Rotterdam RC2. Ondanks dat het contrast even groot was, de één had gewonnen en de ander verloren was er ook een mooi Rotterdams onderonsje en wensten beide teams elkaar succes met de laatste wedstrijd! Op naar de finale!!

De halve finale had wel de nodige energie gekost tegen een hele sterke tegenstander, maar op naar de finale gaf weer een flinke boost! In de finale speelden we tegen RC Tilburg. Nog niet eerder speelden we tegen deze rugby club. We bespraken de tactiek en ondanks dat alle spelers inmiddels al 3 wedstrijden in de benen hadden, gingen we ervoor! In de eerste helft kwamen we sterk op voorsprong en liep deze uit tot 2-5. Tilburg had nog een aantal wissels en dit pakte goed uit voor hen, ze kwamen terug tot 5-6. Het werd erg spannend, maar Rotterdam bleef strijden en wist Tilburg op afstand te houden. Bij de laatste aanval van Tilburg knokte ze zich tot aan de try line maar Rotterdam gaf niet toe en hield stand. De try werd voorkomen en Rotterdam RC2 won de finale! Ook Rotterdam RC1 heeft sterk gespeeld en won de laatste wedstrijd tegen REL met 4-5 en eindigde op een mooie 3e plek!

Hierna werd er een mooi Rotterdams feestje gevierd met een 1e en 3e plek met wat lekkers en volgde de beker uitreiking!!! We zijn trots op de benjamins voor hun inzet en het plezier dat zij hebben in rugby. Het was erg leuk dat zoveel ouders, opa’s en oma’s, familie en vrienden onze benjamins kwamen supporten. Ook het fruit tussendoor verzorgd door de ouders werd erg op prijs gesteld door onze benjamins! Rugby club Etten-Leur bedankt voor het leuke en goed verzorgde toernooi.

Met ovale groet,

De trainers/coaches van de Rotterdamse benjamins.

post

Rotterdam Cup 2023

Zaterdag 2 september 2023 gaat hét Rijnmond Rugby event los!
De Rotterdamse Rugby Club nodigt u van harte uit om samen het rugby in de regio Groot Rijnmond te vieren. Rugby groeit in Rotterdam en met drie (!) ereklasse clubs en diverse florerende en zeer respectabele clubs is het belangrijk om met elkaar te zijn, we verbroederen en worden immers sterker door strijd.
• Vanaf 11 uur start het “back-to-the-Future” 4e klasse toernooi.
• Om 13.30 spelen de dames en de jongelingen van de Future-klasse.
• Rond 15 uur starten de oefenwedstrijden tussen de 3 ere klasse teams.

Let op; tijden kunnen afwijken dus houd de website en de socials in de gaten.

LOKATIE; Rotterdamse Rugby Club, Duivenpad 12, 3055 VE, Rotterdam.

Na afloop is er een BBQ á € 12,50 per bord bij voorinschrijving, anders € 15,00 op het toernooi zelf. Voorinschrijving kan via deze betaallink, deadline is 25 augustus 2023!. Over afhalen vouchers wordt nader gecommuniceerd.
Wij zien u graag 2 september!

post

Save the date : Familie Touch Toernooi 18 mei

Schrijf je nu in voor het Familie Touch Toernooi op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei.

Inschrijven:
Dit kan door de QR code te activeren op de flyer of klik hier op de link

Je kan je volledige team inschrijven als je meer dan > 10 spelers hebt (volwassenen en kinderen)
Óf
Je gezin of groep als je minder dan 10 spelers hebt.
Wij zorgen ervoor dat je op de dag in een team bent ingedeeld met andere gezinnen om zo tot > 10 spelers uit te komen.

Familie Touch toernooi wat is dat?

Wil jij ook samen met je kinderen een keer heerlijk Rugby spelen!  (vanaf Benji leeftijd)
Nodig dan vriendjes en vriendinnetjes, buren, familie uit om een team van 10 à 15 personen samen te stellen.

Het wordt een gezellige dag die start met een ’Touch Rugby clinic’ om alle (vooral) niet rugbyérs de basics te laten zien.
Een dag die afgewisseld wordt met een lunch en eindigt met een BBQ. (BBQ kan ook vegetarisch)

En bij de bar zijn zoals altijd extra heerlijke happen, drankjes te halen, om onder het genot van de zon te genieten van elkaar, een paar wedstrijdjes en andere Rugby fanaten.

Wat te doen:

  • Creëer een team met je kinderen, vriend(in)en, familie, buren en bekenden
  • Bedenk een gekke naam
  • Ontwerp een geinig T-shirts van je team

Want op al deze onderdelen vallen er prijzen te winnen.

Extra info: 

Wat is Touch Rugby:
Touch Rugby is een versie van rugby waarbij er niet getackeld wordt.
Simpel uitgelegd is het tikkertje rugby. Door iemand aan te tikken is deze persoon ‘getackeld’ 

Wil je zien wat het betekent, hier een introductie tot Touch rugby; https://www.youtube.com/watch?v=1P_GxGyq4eE
Wil je internationale wedstrijd zien: https://www.youtube.com/watch?v=24WhVAREh8s 

Vragen:
Neem contact op met je teammanager of het organisatie team. 

Wij hebben er zin en zien jullie op het veld 

Groeten van het Organisatie-Team Touch Rugby 

Merijn Hudig
Mélise van der Ven
Jeffrey Sinoo
Frank de Waal
Audrey Wiersum
Mos (Mojgan) Noushazar 

post

RRC Benji’s internationaal toernooi België

Afgelopen Paasweekend speelden de Rotterdamse Benji’s een internationaal toernooi in België in de buurt van Maastricht: in Dalhem om precies te zijn. Op uitnodiging van Rugbyclub Coq Mosan vertrokken de Benji’s vroeg in de ochtend op weg naar hun allereerste internationale toernooi. De meeste Benji’s waren dan ook bloednerveus en konden de avond ervoor slecht slapen. Een aantal had ook stiekem de hoop om gescout te worden door misschien wel Frankrijk. Een kleine teleurstelling was het dan ook dat de eerste wedstrijd tegen HRC was en dat deze wedstrijd  ook nog werd verloren. Dat was toch wel een deuk in het ego, maar de dag werd dapper voortgezet.  Er werd gespeeld met Franstalige referees en tegen Franstalige clubs: een belevenis op zich.  Rugbyclub Coq Mosan is prachtig gelegen in het groen met bloesembomen, ezeltjes in de wei en een kabbelend beekje. Geen straf voor de ouders op een zonovergoten dag. De Benji’s lieten mooi rugby zien en er werd flink gestreden. De dag werd prima gecatered  met baquettes en worstjes op de bbq. Een leuk extra onderdeel van de dag waren de High Land games met onder meer touwtrekken en boomstamwerpen. Dat onderdeel ging de Benji’s zo goed af dat ze met de beker voor de eerste prijs voor dit onderdeel naar huis gingen. Ook gingen de Benji’s aan het eind van de dag naar huis met allemaal een medaille en een grote beker voor de “ Prix de Respecte”.  Een geweldige, eerste internationale ervaring voor herhaling vatbaar!

post

RRC Mini’s Herfsttoernooi REL

Ondanks alle regen is er heerlijk gespeeld in Etten-Leur! Het gaat met de week beter. Er werd begonnen met een peptalk in de kleedkamers door de coaches Jan en Vincenzo!

Er werd echt als team gespeeld. Alle spelers hebben tackles gemaakt, iedereen ‘stond aan’, geen enkele speler wilde wissel staan, zelfs tranen gezien bij spelers die er toch een helftje uit moesten, pijntjes werden verbeten, scrum regelmatig gewonnen, 1 wedstrijdje wonnen we zo ongeveer alle Rucks, inzet was geweldig. Wedstrijd gewonnen, 1 gelijk (hadden we moeten winnen) en 2 verloren. En de twee wedstrijden die we verloren kwamen we in de eerste helft behoorlijk achter waarna we in de tweede helft de ruggen rechten en de tegenstander geen try meer gunden. In het veld geen commentaar gegeven op de refs. De ervaren spelers beginnen steeds te begrijpen dat ze de onervaren spelers moeten helpen en juist de bal moeten gunnen. Daar wordt het hele team sterker van!

Kortom: hele trotse coaches en teammanager!

Verslag: Jan