post

Rotterdam is het even kwijt

Barre omstandigheden en inmiddels een waslijst aan blessures daar had ons eerste team mee te maken vandaag in de wedstrijd tegen RC Hilversum die behalve de punten, eigenlijk nergens meer om ging aangezien de indeling voor de 2e fase vorige week reeds bekend was en Rotterdam stevig op de 7e plaats staat.

Spelen in dit weer is voor de spelers niet leuk maar zeker ook niet voor de supporters die ondanks dat met een behoorlijk aantal op was komen dagen. Helaas werden de mensen langs de kant niet echt verwend deze wedstrijd want het was een waar foutenfestival met een vracht aan penalty’s tegen waardoor Rotterdam maar moeilijk in de wedstrijd kon komen.

Het leek wel een kopie van vorige week in Oisterwijk met ook deze keer een behoorlijke achterstand (3-19) bij rust met als gevolg dat Rotterdam in de 2e helft wederom een inhaalrace moest bewerkstelligen maar uiteindelijk weer 1 try tekort kwam om de wedstrijd te winnen. Hilversum was iets minder slordig en ging wat slimmer om met de omstandigheden en was uiteindelijk de terechte winnaar vandaag.

Ivar scoorde bij zijn debuut in de Ereklase de laatste Rotterdamse try maar wie de andere twee scoorde is mij helaas onbekend. Er zaten zoveel druppels op mijn bril dat ik dat even gemist heb. Hopelijk loopt de ziekenboeg de aankomende tijd weer een beetje leeg wanneer we aan de tweede fase van de competitie beginnen.

Eindstand Rotterdamse RC 1 – RC Hilversum 1   20-26

post

Rotterdam doet zichzelf tekort in Oisterwijk

Het is niet heel handig om je slechtste eerste helft van het seizoen te spelen in een wedstrijd waar je 5 punten moet pakken om nog kans te maken om bij de bovenste 6 te komen. Rotterdam was geen schim van de vechtmachine van voor de winterstop en begon erg zwak aan de wedstrijd. Niets dan respect voor de Oysters maar dit was niet de sterkste tegenstander die wij  tegen zijn gekomen maar als je met de rust met 21-3 achter staat weet je dat het een hele opgave wordt om alsnog met de punten naar huis te gaan.

De tweede helft liet een compleet ander beeld zien. De Oisterwijkers werden ver op eigen helft teruggedrongen en de mannen in het oranje voerde de boventoon, kwamen nog een eind maar helaas waren 3 Rotterdamse tries net niet voldoende en werden een totaal onnodige try en een tactisch genomen penalty kick van de Oysters ons uiteindelijk fataal. Gezegd moet worden dat de Oysters defensief enorm goed stonden en Rotterdam zeker 3 x op minder dan een meter van de lijn wisten te stoppen. Voor de Brabanders was het maar goed dat de wedstrijd niet nog een paar minuten langer duurde want dan had het zomaar kunnen gebeuren voor Rotterdam. Helaas was dat niet het geval en is de plate poule ons deel. Absoluut geen schande alleen de volgende keer wat eerder wakker heren.

Eindstand RFC Oisterwijk Oysters 1 – RRC 29-24
De Rotterdamse tries werden gemaakt door Lopa Matagitau, Niels Troost en  Duncan Robertson, Will Maddocks schoot 3 conversies en een penalty kick tussen de palen.

post

RRC wint derby in Hoek van Holland

Twee uitstekend verdedigende teams hielden de 0-0 bijna een uur lang vast in de Rotterdamse derby in Hoek van Holland. Aanvallende pogingen aan beide kanten stranden telkens vlak voor de try-lijn in schoonheid met een penalty tegen het aanvallend team.
Rotterdam laat week in week uit zien dat het over een sterke bank beschikt want nadat de de nodige wissels waren toegepast en de Hookers inmiddels behoorlijk murw gebeukt waren door het vele voorwaartsen werk van Rotterdam kantelde de wedstrijd langzaam naar de kant van de mannen in het oranje.
RRC kreeg steeds meer overwicht en In iets meer dan een kwartier besliste Rotterdam de wedstrijd door 3 converted tries te scoren.

Aangezien de Hookers niet beschikken over een type Wout Weghorst was de resterende tijd was te kort om nog iets aan de 0-21 achterstand te doen en slechts een ere try vlak voor het laatste fluitsignaal was hun deel waardoor Rotterdam naast het bonuspunt greep. Hookers uit, altijd lastig dus een knappe overwinning voor RRC en dit geeft vertrouwen voor de laatste wedstrijd voor de winsterstop volgende week tegen de Oysters in Oisterwijk.

Eindstand RC Hoek van Holland – RRC 7-21
De Rotterdamse tries werden gemaakt door Lopa Matagitau (2x) en Samuel Fogarty , Will Maddocks schoot alle 3 de conversies knap tussen de palen.

Foto’s Hans Krommenhoek

post

Zaterdag de derby in en tegen Hoek van Holland om de Rotterdam Cup

Tijdens de Ereklasse wedstrijd RC Hoek van Holland vs RRC aanstaande zaterdag staan niet alleen de punten op het spel maar tevens neemt de winnaar van dit duel de Rotterdam Cup in ontvangst.
Deze traditie is weer nieuw leven ingeblazen en rond de Rotterdamse derby wordt er van alles georganiseerd door de thuisclub.  Van een DJ tijdens de 3e helft tot catering tijdens en na de wedstrijd.
We hopen dat er veel publiek aanwezig zal zijn om onze jongens aan te moedigen.

Dus kortom, een mooie derby dag.

post

Spanning tot aan het laatste fluitsignaal

Wellicht kan het de volgende keer iets minder spannend want deze thuiswedstrijd van ons 1e team vandaag tegen CAS RC was een regelrechte thriller waar Alfred Hitchcock als was hij nog in leven, een puntje aan kon zuigen.

Het was guur en koud maar Rotterdam leek hier weinig last van te hebben en was zeker in het eerste half uur, de bovenliggende partij met als resultaat een verdiende 17-3 voorsprong. Castricum sloeg echter voor de rust nog terug met een penalty kick en een converted try en bracht het verschil terug tot 4 punten (17-13 ruststand).

Na de rust kwam CAS beetje bij beetje terug en kwam middels een penalty try en een penalty kick zelfs op een 17-23 voorsprong. Uiteraard liet Rotterdam het er niet bij zitten en onze Australische bulldozer van het merk “Matagitau” beukte op zijn karakteristieke wijze de halve Castricumse defensie omver en zette Rotterdam weer op voorsprong mede doordat fullback Will Maddocks de conversie met uiterste precisie tussen de palen wist te schoppen (24-23).

Hierna volgde een aantal bloedstollende laatste minuten waarbij CAS 2 x in kansrijke positie, een kick op de palen miste voor de overwinning maar ook Rotterdam was nog heel dichtbij een verlossende try. Lukte allemaal niet en de opluchting was dan ook enorme bij alles dat Rotterdam was toen de ref voor de laatste maal floot. Een staande ovatie van het publiek was dan ook meer dan terecht want deze wedstrijd hebben de mannen er echt uitgesleept.

Overigens had Memphis In de tussentijd in het warme clubhuis, het Nederlands elftal op 1-0 gezet tegen de VS maar geen hond die daar aandacht voor had. Hoewel Tony nog wel even opkeek.

Eindstand RRC – CAS 24-23
De Rotterdamse tries werden gemaakt door Gus Verhoeven, Chase Parker en Lopa Matagitau, 3 conversies en een penalty kick kwamen op het conto van Will Maddocks.

Hier nog een paar foto’s gemaakt voordat het te donker werd

Volgende week uit bij RC Hoek van Holland en wil Rotterdam bij de eerste 6 eindigen dan is ook hier een overwinning zeer noodzakelijk.