post

Rotterdam mist finale Ereklasse op een haar

Zo dichtbij de finale van de Ereklasse maar helaas duurde de wedstrijd tegen HRC een paar minuten te lang. Regelmatig stond Rotterdam dit seizoen aan de goede kant van de score in wedstrijden die met minimaal verschil werden beslist maar deze keer was het helaas andersom.
Rotterdam begon matig aan het duel maar wist de schade tot aan de rust te beperken tot 18-9.

De tweede helft was beduidend sterker aan de kant van Rotterdam dat langzaam maar zeker de overhand kreeg in de wedstrijd en met nog een paar minuten op de klok terecht op een 23-26 voorsprong wist te komen. De klok stond al op nul en er was nog een minuut of 2 á 3 extra tijd te spelen

Na de herstart ontving HRC direct een gele kaart en was het balbezit voor Rotterdam en leek de wedstrijd in de tas voor de mannen in het oranje. Helaas ging het dus toch nog mis nadat een kick van Will Maddocks in de Haagse 22 werd gevangen door een speler van HRC die op onbegrijpelijke wijze niet de “mark” riep toen er 4 Rotterdammers op hem af kwamen stormen en hem vakkundig buiten de lijn parkeerde. Maar in plaatst van een line-out voor Rotterdam werd er een penalty aan Den Haag gegeven voor een vermeende hoge tackle. Daar kwam Den Haag heel goed mee weg en werd de aanval die hier op volgde Rotterdam dus fataal.

Helaas dus geen finale in Amsterdam maar al met al toch een geweldig tweede seizoen in de Ereklasse waar Rotterdam enorm trots op kan zijn.

Foto’s René Ladenius

post

Rotterdam toont enorme veerkracht tegen landskampioen

Vooraf was er geen twijfel dat de wedstrijd tegen regerend landskampioen RC Eemland een enorme zware pot ging worden. De wedstrijd in Amersfoort eerder in het seizoen werd weliswaar met 1 punt verschil gewonnen door Rotterdam maar dit ging mede door een sterke comeback van Eemland in de tweede helft gepaard met veel kunst- en vliegwerk.
Eemland was in de eerste helft de meest dominante ploeg maar toch het bleef heel lang 0-0 en wellicht iets tegen de verhouding pakte Rotterdam de leiding met 7-0. Ondanks Rotterdam de mindere was vooral in de set pieces hielden ze het defensief goed dicht maar helaas kwam Eemland vlak voor rust langszij door een zeldzame onoplettendheid in de Rotterdamse defensie en werd de rust bereikt met een 7-7 tussenstand.

De verder sportieve wedstrijd werd overigens ontsierd door maar liefst 5 gele kaarten (3 voor Rotterdam en 2 voor Eemland) waardoor, mede door een aantal blessures in de eerste rij van Rotterdam, delen van de wedstrijd met een uncontested scrum werd gespeeld. Niet geheel Ereklasse waardig maar het was helaas niet anders. Het was dan ook maar zelden dat er 30 spelers in het veld stonden deze middag.

Eemland gaf na de rust flink gas bij en liep uit naar een 7-26 voorsprong en nog maar weinig mensen langs de lijn geloofde nog in een goede afloop voor Rotterdam met nog een minuut of 20 op de klok. Echter niets was minder waar want waar het vandaan kwam weet niemand maar Rotterdam bleef strijden en wist de score uiteindelijk nog gelijk te trekken door er een fenomenaal slotoffensief uit te persen. Bij de stand van 12-26 moest Eemland twee keer vlak achter elkaar aan de noodrem trekken ten koste van 2 gele kaarten en dat werd de Amersfoorters uiteindelijk fataal doordat Rotterdam in de laatste 2 minuten nog 2 geconverteerde tries wist te scoren en er zo nog een gelijkspel uit wist te slepen dat absoluut voelde als een overwinning.

De vreugde aan Rotterdamse kant was dan ook enorm door nu al de comeback van het seizoen. Twee spelers moeten toch even worden uitgelicht zonder de rest van het team te kort te doen maar de geweldige (clearance) kicks van Will Maddocks en de werklust van de onvermoeibare tackle machine Joao Concalves Vieira, onze Portugese Terminator zijn toch wel enorm belangrijk voor dit team.

Ons tweede team kwam in de Future klasse net tekort tegen het 2e team van RC Eemland en verloor nipt met 11-15. In deze wedstrijd liep Rotterdam scrumhalf Tobias helaas een zware blessure op en namens iedereen wensen wij hem een spoedig herstel.

De Rotterdamse tries werden gescoord door:
Sam Fogarty (2x), Jolan Klijnjan en Sebastiaan van Mameren

Volgende wedstrijd op 9 maart in en tegen Hoek van Holland.

Foto’s van beide wedstrijden

post

Rotterdam de beste in spijkerhard duel

Rotterdam speelde vandaag, na de afgelasting van vorige week, het eerste duel in de Ereklasse Champions Poule tegen RC ‘t Gooi, het enige team dat Rotterdam op een nederlaag wist te trakteren in de eerste fase van de competitie. Op 23 september werd het in Naarden 17-13 en dus was Rotterdam uit op sportieve revanche in deze thuiswedstrijd.
De eerste helft ging behoorlijk gelijk op met een licht overwicht voor Rotterdam maar beide teams gaven elkaar geen meter ruimte in een spijkerhard duel waar de tackles talrijk, hard en veelal raak waren. Rotterdam opende na 4 minuten de score waarbij Jolan Klijnjan een prachtige aanval over de rechterkant wist af te ronden. Beide teams hadden hun defensies behoorlijk op orde maar na 20 minuten spelen wist ook ‘t Gooi een try te scoren en nam hiermee de leiding (5-7). Lang konden ze echter niet genieten van deze voorsprong want 3 minuten later was het Sebastiaan van Mameren die, nu over de linkerkant van het veld, de tweede Rotterdamse try scoorde. De voorsprong werd voor rust nog verder uitgebouwd naar 19-7 na een try en een conversie van Will Maddocks,

Na de break bouwde Rotterdam de voorsprong langzaam verder uit met een penalty kick en een converted try en wist het de boel defensief zoals zo vaak goed dicht te houden. ‘t Gooi scoorde in de tweede helft slechts 1 try door slim een zeldzaam moment van Rotterdamse onoplettendheid professioneel af te straffen maar het was niet genoeg om de Rotterdamse voorsprong nog in gevaar te brengen.
Al met al was het een boeiend gevecht op hoog niveau tussen 2 uitstekende teams die lieten zien tot de top van Nederland te behoren. Volgend weekend geen wedstrijd i.v.m. een interland dus 10 februari de volgende wedstrijd wederom thuis tegen Castricum.

De wedstrijd in de Future klasse tussen RRC 2 en RC ‘t Gooi 2 werd na 18 minuten en een 0-0 stand gestaakt na een ernstige blessure van een speler van ‘t Gooi. Namens de RRC wensen wij hem sterkte en een spoedig herstel toe. Deze wedstrijd wordt op een later tijdstip in z’n geheel overgespeeld.

De Rotterdamse tries werden gescoord door:
Jolan Klijnjan (2x), Sebastiaan van Mameren en Will Maddocks

Foto’s RRC 2 en RRC 1 van René Ladenius

post

Ook laatste wedstrijd 1e fase Ereklasse wordt gewonnen

RRC 1 gaat ook in het nieuwe jaar door met winnen en boekte uit bij Castricum de 10e overwinning van het seizoen. De wedstrijd werd vooral in de eerste helft gewonnen met enorm dominant en gedisciplineerd rugby. De geel-zwarten werden dan ook volledig overrompeld door Rotterdam en bij rust was de schade voor Castricum opgelopen tot  0-26.

Na de break liet Rotterdam de touwtjes iets vieren en was er een sterke periode van Castricum te zien waarin 2 x werd gescoord en even leek de spanning terug in de wedstrijd maar Rotterdam vond de vorm van de eerste helft hierna weer weer terug en stelde snel orde op zaken en liet er geen misverstand over bestaan wie er met de punten aan de haal zou gaan op deze grijze zaterdag.

Al met al een zeer sterk optreden van de Rotterdammers die duidelijk lieten zien klaar te zijn voor de 2e fase van de Ereklasse die zeer binnenkort van start gaat met Rotterdam als trotse koploper.

De Rotterdamse tries werden gescoord door:
Lopa Matagitua (2x), Samuel Fogarty, Allard Spijker en Ignachio Failla del Francese 

post

RRC 1 wint moddergevecht in Breda

Over de laatste wedstrijd van Rotterdam in 2023 gaan we kort zijn; Bij aankomst was al duidelijk dat het door de aanhoudende regen geteisterde veld, vol met plassen en de lijnen nauwelijks zichtbaar, geen hoogstaand duel ging opleveren.
Uiteindelijk won Rotterdam deze wedstrijd zonder al te veel hoogtepunten in en tegen Breda met ruime cijfers wat gezien de posities van beide teams op de ranglijst dan ook niet verrassend was. De wedstrijd werd kort na rust enig tijd onderbroken door een vervelend incident waarbij een speler van Breda onwel werd en met een ambulance naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Hopelijk gaat het inmiddels weer goed met hem en wensen wij hem een spoedig herstel. Volgende wedstrijd en tevens de laatste van de eerste fase is op 13 januari in en tegen Castricum.

De Rotterdamse tries werden gescoord door:
Lopa Matagitua, Dennis Baart, Samuel Fogarty en Jose Ignacio Failla Francese