post

Rotterdam toch in de Ereklasse aankomend seizoen

RC The Bassets heeft zich voor aankomend seizoen vrijwillig teruggetrokken uit de Ereklasse als gevolg van het vertrek van een behoorlijk aantal spelers waardoor The Bassets niet met een representatief team voor de dag kunnen komen. De bond heeft nu besloten dat Rotterdam de plaats van The Bassets inneemt aankomend seizoen aangezien er aan het eind van afgelopen seizoen door beide teams is gestreden om promotie. Het is voor het eerst in ruim 25 jaar dat Rotterdam weer in de Ereklasse actief zal zijn. Onze mannen van de selectie gaan volgende week weer volop aan de bak in voorbereiding op ongetwijfeld een mooi maar ook zwaar seizoen. De Ereklasse begint voor Rotterdam op zaterdag 1 oktober 2022.

post

Bekrachtiging hoofdcoach Chris Ferreira

Het was al eerder gepubliceerd dat Christiaan Ferreira volgend jaar wederom de hoofdcoach is van de Rotterdamse Rugby Club. Het moest alleen nog “even” officieel bekrachtigd worden. Met een volle agenda en hier en daar wat verwarring bleek het nog best lastig een rustig moment te vinden om samen de strategie voor de komende periode te bespreken. Inmiddels zijn alle paden uitgezet en kijken wij als bestuur met veel vertrouwen uit naar het volgende seizoen. Op een prachtig Beach Rugby weekend in Scheveningen werd dat nog maar eens bekrachtigd door voorzitter en hoofdcoach met een ferme handdruk.

Mocht dit inspireren om ook onderdeel te worden van de RRC trainingsstaf neem dat zeker even contact op met de Technische Commissie (tc@rotterdamserugbyclub.nl) Wij zijn altijd op zoek naar dames en heren die ons (jeugd en senioren) willen helpen onze rugby skills verder te ontwikkelen. Ook voor je eigen ontwikkeling als trainer zit je bij ons goed. RRC investeert graag in jouw opleiding om je coaching ambities verder te ontwikkelen.

post

Net niet

“Als” de wedstrijd nog een paar minuten langer had geduurd had het zomaar gekund gisterenavond in Sassenheim daar was iedereen het over eens maar als telt helaas niet in de sport. Het was een prachtig en boeiend gevecht waarbij Rotterdam als een raket uit de startblokken schoot en The Bassets flink onder druk wist te zetten die hierdoor tot wat foutjes werden gedwongen wat resulteerde in een 3-7 voorsprong na een minuut of 8

Naarmate de wedstrijd vorderde, kregen The Bassets meer en meer controle over de wedstrijd en na een kwartier spelen in de tweede helft leek de wedstijd gespeeld met een 24-7 tussenstand in het voordeel van de ploeg uit Sassenheim. Toch wist Rotterdam verdere schade verder te beperken en er puur op wilskracht nog een enorm slotoffensief uit te persen. Twee snelle tries achter elkaar in de laatste minuten maakte de stand voor Rotterdam een stuk dragelijker maar helaas kwam dit alles net te laat.

Al met al stapten The Bassets als terecht winnaar maar toch zeker ook opgelucht van het veld. Het was goed te zien dat deze ploeg week in week uit op een hoger niveau speelt en net wat meer ervaring en gogme heeft ten opzichte van ons nog relatief jonge team.

Met opgeheven hoofd en met de borst vooruit verlieten de heren van RRC 1 gisterenavond Sassenheim en we kunnen met recht heel trots zijn op een uitstekend seizoen dat geteisterd werd door Corona en veel te veel afgelastingen van tegenstanders die niet konden, wilden of durfden.  Spelers, Staff en de vele supporters die week in week uit langs de kant stonden aan te moedigen, bedankt voor een onvergetelijk seizoen.

Overigens kwam het goede nieuws uit Rotterdam waar onze dames zichzelf een dienst bewezen door de promotie/degradatie wedstrijd tegen The Pickwick Ladies uit Deventer ruim te winnen (52-12) en zich hiermee handhaven in de tweede klasse. Gefeliciteerd dames.

Voor de foto’s van Wilco Boot, klik hier
Voor de foto’s van Rana Stuivenberg, klik hier

post

Rotterdam Kampioen in de 1e klasse

Onder toeziend oog van een enorm aantal toeschouwers is ons eerste team zondag kampioen geworden in de 1e klasse door DIOK 2 te verslaan met 38-10. De wedstrijd was niet heel spannend maar het feest na afloop was er niet minder om. Een enorm compliment voor het hele team voor een zeer sterk seizoen dat zeker door alle Corona perikelen geen gemakkelijk seizoen is. Er resten nog twee wedstrijden in het reguliere seizoen en dan speelt Rotterdam de zeer belangrijke promotie/degradatie wedstrijd tegen de nummer 4 uit de plate poule van de Ereklasse. Meer info hieromtrent volgt zodra de tegenstander bekend is.

Domper op de feestvreugde was dat Mitchell Slingerland, die zo sportief was de gelederen van DIOK te versterken wegens personele problemen met een ernstige enkelblessure in de allerlaatste actie van de wedstrijd is afgevoerd met een ambulance naar het ziekenhuis. Namens de hele Rotterdamse Rugby Club wensen wij Mitchell heel veel sterkte en een spoedig herstel toe.

Foto’s van vandaag vind je hier

Klik hier voor een prachtige sfeerimpressie van Rana Stuivenberg 

Klik hier voor de foto’s van Daniëlle 

post

Bij overwinning volgende week is RRC 1 kampioen in de 1e klasse

Volgende week zondag kan ons 1e team het kampioenschap behalen bij een overwinning op DIOK 2. Vandaag werd RC Waterland in Purmerend over de knie gelegd door RRC en stopte de teller pas bij 0-100.
Niet echt spannend dus maar dat is aanstaande zondag wel anders als dus de titel in de 1e klasse op het spel staat. Met na deze wedstrijd nog maar twee wedstrijden te gaan, is bij een Rotterdamse overwinning de voorsprong op de concurrentie onoverbrugbaar en het kampioenschap dus een feit.
Uiteraard is alle support welkom en we rekenen dan ook op een massale opkomst van iedereen die de Rotterdamse Rugby Club een warm hart toe draagt om deze unieke gebeurtenis mee te maken.

01-05-2022    |     RRC 1  – DIOK 2      |      Kick off: 15.00 uur