post

Finale duurt 3 minuten te lang voor RRC

De Ereklasse Trophy finale tegen DIOK uit Leiden werd zaterdag een ware thriller. Doordat Rotterdam als eerste in de poule was geëindigd, had het zich het voordeel van een thuiswedstrijd verworven. De publieke belangstelling was, mede door het prachtige weer enorm. Het spel zeker niet altijd goed (van beide kanten) maar Rotterdam wist binnen de minuut op voorsprong te komen. Hierna volgde een sterke fase van de Leidenaren die binnen een kwartier de achterstand ombogen naar een 10-20 voorsprong.  Met 2 snelle tries achter elkaar van de sterk spelende Tom Alloway, nam Rotterdam nog voor rust het heft weer in handen en was de stand bij de rust 28-20 in Rotterdams voordeel.

Rotterdam begon ijzersterk aan de tweede helft maar liet een paar flinke kansen liggen om de score op te voeren naar een veiligere marge maar DIOK wist zich langzaam onder de Rotterdamse druk uit te spelen en de achterstand terug te brengen naar slechts 1 punt. Over en weer werd er nog gescoord met als resultaat dat de stand een paar minuten voor het laatste fluitsignaal 35-34 in Rotterdams voordeel was.
Cruciaal voor de wedstrijd was de gele kaart die Will Maddocks 3 minuten voor het einde kreeg en de bal gunstig lag voor DIOK om 3 punten middels een penaltykick te scoren en zo de voorsprong te pakken. Echter koos DIOK tot ieders verbazing voor een scrum wat achteraf gezien overigens een uitstekende beslissing bleek, aangezien DIOK een try scoorde uit deze situatie en Rotterdam net als in de competitiewedstrijd van 28 januari dit jaar in Leiden, verloor in de last play.

De druiven waren uiteraard zuur voor Rotterdam maar beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd vandaag en helaas viel het vandaag net de verkeerde kant op.

Al met al heeft Rotterdam een prima seizoen gedraaid als nieuwkomer in de Ereklasse en bewezen dat dit een team is om rekening mee te houden en staat Rotterdam weer op de (rugby)kaart.

Tom Alloway (2x), Sam Fogarty en Huey van Vliet scoorden de tries aan Rotterdamse kant en Will Maddocks scoorde de rest van de punten vanaf de kicking tee.

Sandra Muller maakte een uitgebreide fotoreportage van deze wedstrijd.
Nog meer foto’s van de wedstrijd

post

Spanning ver te zoeken in Hoek van Holland

Sommige nederlagen doen wat minder pijn dan andere en deze tegen RC Hoek van Holland was min of meer ingecalculeerd aangezien er een behoorlijk aantal spelers werd gespaard al dan niet met licht blessures of pijntjes. Volgende week zaterdag gaat het om de knikkers in de Plate poule finale en aangezien Rotterdam al zeker was van de eerste plaats en dus een thuiswedstrijd in de finale, konden we deze luxe veroorloven.

Hoek van Holland had hier uiteraard geen boodschap aan en stond binnen een vloek en een zucht ruim op voorsprong. In de tweede helft na de nodige wissels aan Rotterdamse kant was er wel wat meer tegenstand maar de overwinning van Hoek van Holland kwam nooit meer in gevaar. Hoek van Holland komt net 1 puntje tekort komt om de finale te spelen en dat is jammer want dit is gewoon een heel sterk team waar Rotterdam, ook op volle sterkte het erg moeilijk mee heeft.

DIOK uit Leiden is onze tegenstander volgende week in de finale van de Trophy poule. Na een zeer benauwde zege in en tegen Hilversum vandaag, behaalde de Leidenaren net genoeg punten om Hoek van Holland dus 1 punt voor te blijven.

Sam Fogarty (2x), Rijk Herremans en Finn Alloway scoorden de tries aan Rotterdamse kant en Tycho van Gelder scoorde 1 conversie 

post

Rotterdam nu al zeker van finale op 20 mei

Met een behoorlijk aantal afwezige basisspelers trad Rotterdam vandaag aan tegen het geplaagde Hilversum dat het hele seizoen al met personele problemen te maken heeft en hierdoor een teleurstellend seizoen draaien. Rotterdam had nog 1 punt nodig uit de resterende 2 wedstrijden om zeker te zijn van de eerste plaats in de Ereklasse Trophy poule dus de opdracht was simpel, winnen en de eerste plaats is een feit.

Het werd een wat vlakke wedstrijd waarin Rotterdam sterk begon maar de laatste 15 á 20 minuten van de eerste helft en de eerste paar minuten van de tweede helft had Hilversum een sterke fase en wist de 22-3 achterstand terug te brengen naar 22-15 en leek Rotterdam het heel even nog lastig te krijgen net als vorige week in Oisterwijk. Het krachtsverschil was uiteindelijk toch te groot en Rotterdam stelde snel orde op zaken met een uitblinkende Sebastiaan van Mameren die maar liefst 4 tries wist te drukken vandaag.

Door deze overwinning is Rotterdam dus nu al zeker van de eerste plaatst in de poule met de laatste wedstrijd tegen Hoek van Holland nog op het programma maar ongeacht wat daar gebeurt, speelt Rotterdam op 20 mei de finale in de Trophy poule sowieso thuis tegen zeer waarschijnlijk regerend landskampioen DIOK uit Leiden.

Al met al een zakelijke overwinning zonder al teveel schade en hopelijk is Rotterdam de aankomende wedstrijden weer zo goed als compleet.

De Rotterdamse tries werden gemaakt door Sebastiaan van Mameren (4x), Jolan Klijnjan en Tom Alloway. Jolan Klijnjan zorgde voor de rest van de punten vanaf de kicking tee. 

Foto’s René Ladenius

post

Billenknijpen in Oisterwijk

Een hele belangrijke wedstrijd vandaag voor Rotterdam first XV in Oisterwijk met de koppositie als inzet. De Oysters waren erop gebrand zich te revancheren van 52-3 nederlaag in Rotterdam afgelopen februari echter waren het de mannen in het oranje die furieus aan de wedstrijd begonnen.
Rotterdam was de eerste 40 minuten zeer dominant en zette de Brabanders onder constante druk waarbij elke aanval dreigend was wat uiteindelijk resulteerde in een comfortabele 10-22 ruststand. Gezegd moet worden dat de try van de Oisterwijkers wel erg makkelijk werd weggegeven en dit bleek een voorbode voor een zeer lastige tweede helft.

Na de rust waren de rollen behoorlijk omgedraaid en binnen een tijdsbestek van 9 minuten wisten de Oysters de achterstand knap om te buigen in een 23-22 voorsprong. Ondanks deze mindere periode toonde Rotterdam hierna knap veerkracht en ondanks de nodige uitvallers door blessures stond de oranje muur weer als vanouds te verdedigen en kwamen er ook weer kansen op aanvallend gebied.
Met een mooie push over try vanuit een line-out kwam Rotterdam weer op voorsprong en werd deze nog uitgebreid met een penalty kick. Oysters gaf niet op en perste er nog een enorm slotoffensief uit maar dit mocht niet baten en Rotterdam hield knap stand.

Nu dus nog steviger op de eerste plaats in de poule en het moet wel heel raar lopen, wil Rotterdam niet in de finale van de Trophy poule staan op 20 mei.

Nog twee wedstrijden te gaan in de reguliere competitie, te beginnen met de thuiswedstrijd volgende week zaterdag tegen RC Hilversum.

De Rotterdamse tries werden gemaakt door Alii-Nui Pakutoa, Jolan Klijnjan, Samuel  Fogarty ,en Niels Troost. Will Maddocks schoot 3 conversies en 2 penalty kicks raak.

De wedstrijd is hier terug te kijken op Eyecons

post

Rotterdam weer bovenaan na overtuigende zege

Wat een prachtige middag op sportpark Duivensteijn, het weer was schitterend (eindelijk) en onze mannen van RRC 1 vlogen uit de startblokken. Na 2 minuten werd uit de eerste de beste aanval meteen gescoord en hiermee werd de toon gezet voor een uitstekende wedstijd. Tegenstander DIOK uit Leiden werd vooral de eerste helft ondersteboven gespeeld door een zeer fel Rotterdam dat met prima voorwaartsen werk maar ook zeker goed gebruik makend van de backs die met snelle breaks het de Leidenaren enorm lastig maakte. Rotterdam kwam in het eerste bedrijf eigenlijk nauwelijks defensief in de problemen met een comfortabele 27-0 ruststand als gevolg.

Ook de tweede helft was Rotterdam prima op dreef echter wist DIOK een kwartier voor tijd bij een 34-0 stand, iets terug te doen en door de weer in ere herstelde befaamde oranje muur te breken. Ook defensief stond Rotterdam vandaag ijzersterk en met nog twee tries aan beide kanten in de slotfase werd de 41-14 eindstand bereikt.

Door dit resultaat heeft Rotterdam de koppositie in de poule weer overgenomen en is de voorsprong op nummer 2 DIOK 4 punten met een wedstrijd minder gespeeld dus Rotterdam ligt nog steeds op koers om de Ereklasse Trophy Poule te winnen. Volgend weekend geen wedstrijd voor RRC 1 dus over twee weken de uitwedstrijd tegen de Oysters.

De Rotterdamse tries werden gemaakt door Will Maddocks (2x) , Sebastiaan van Mameren , Samuel  Fogarty ,en Finn Alloway. Will Maddocks schoot alle conversies en 2 penalty kicks raak.

Foto’s René Ladenius