post

Rotterdam Kampioen in de 1e klasse

Onder toeziend oog van een enorm aantal toeschouwers is ons eerste team zondag kampioen geworden in de 1e klasse door DIOK 2 te verslaan met 38-10. De wedstrijd was niet heel spannend maar het feest na afloop was er niet minder om. Een enorm compliment voor het hele team voor een zeer sterk seizoen dat zeker door alle Corona perikelen geen gemakkelijk seizoen is. Er resten nog twee wedstrijden in het reguliere seizoen en dan speelt Rotterdam de zeer belangrijke promotie/degradatie wedstrijd tegen de nummer 4 uit de plate poule van de Ereklasse. Meer info hieromtrent volgt zodra de tegenstander bekend is.

Domper op de feestvreugde was dat Mitchell Slingerland, die zo sportief was de gelederen van DIOK te versterken wegens personele problemen met een ernstige enkelblessure in de allerlaatste actie van de wedstrijd is afgevoerd met een ambulance naar het ziekenhuis. Namens de hele Rotterdamse Rugby Club wensen wij Mitchell heel veel sterkte en een spoedig herstel toe.

Foto’s van vandaag vind je hier

Klik hier voor een prachtige sfeerimpressie van Rana Stuivenberg 

Klik hier voor de foto’s van Daniëlle 

post

Bij overwinning volgende week is RRC 1 kampioen in de 1e klasse

Volgende week zondag kan ons 1e team het kampioenschap behalen bij een overwinning op DIOK 2. Vandaag werd RC Waterland in Purmerend over de knie gelegd door RRC en stopte de teller pas bij 0-100.
Niet echt spannend dus maar dat is aanstaande zondag wel anders als dus de titel in de 1e klasse op het spel staat. Met na deze wedstrijd nog maar twee wedstrijden te gaan, is bij een Rotterdamse overwinning de voorsprong op de concurrentie onoverbrugbaar en het kampioenschap dus een feit.
Uiteraard is alle support welkom en we rekenen dan ook op een massale opkomst van iedereen die de Rotterdamse Rugby Club een warm hart toe draagt om deze unieke gebeurtenis mee te maken.

01-05-2022    |     RRC 1  – DIOK 2      |      Kick off: 15.00 uur

post

RRC 1 steeds dichter bij kampioenschap in 1e klasse

Prachtig weer, heel veel Rotterdamse supporters en een topper in de 1e klasse op het programma. Kortom, prima ingrediënten om deze 1e paasdag door te komen.
De voor deze gelegenheid ingehuurde bus zat zo goed als vol en de sfeer was rustig en relaxed op weg naar Naarden waar de kraker tegen RC ’t Gooi op het programma stond. Een redelijk ingetogen sfeer zullen we maar zeggen. Dit overigens in tegenstelling tot de terugreis die er iets wilder aan toe ging 🙂
Het werd een enorm spannende wedstrijd waarbij het Rotterdamse deel van het publiek onze mannen hartstochtelijk en duidelijk hoorbaar aanmoedigden. De eerste helft ging gelijk op maar Rotterdam ging wat beter met de mogelijkheden om en stond na ruim een half uur op een 0-12  voorsprong (2 tries van Niels van Rijn). Rotterdam hield de nul lang vast maar bij de laatste actie voor rust was het toch raak voor RC ’t Gooi en gingen we rusten met een 5-12 voorsprong.

De mannen uit Naarden begonnen zeer sterk aan de tweede helft en wisten binnen een tijdsbestek van een minuut of 10, twee keer een try te drukken wat resulteerde in een achterstand van 17-12. Rotterdam liet het hoofd echter niet hangen en slechts 3 minuten later was het Huey met een prachtige try die Rotterdam weer aan de goede kant van de score bracht (17-19).
De laatste fase was enorm spannend en kon het eigenlijk alle kanten op maar een penalty kick van Josh recht voor de palen gaf wat lucht en bracht uiteindelijk de beslissende voorsprong die Rotterdam niet meer weg gaf in de laatste minuten. Het was niet altijd even goed en werd soms wat te gehaast gespeeld maar wat een strijd hebben onze mannen geleverd. Een geweldige teamprestatie.

Door deze overwinning op de nummer 2 is de voorsprong van Rotterdam op de concurrentie zo groot dat 2 overwinningen in de laatste 4 wedstrijden voldoende zijn voor het kampioenschap in de 1e klasse.

Het was een heerlijke dag en het bleef nog lang onrustig in de bus en in het clubhuis met dank aan onze Pieter die iedereen weer van een heerlijke maaltijd heeft voorzien.

Uitslag RC ’t Gooi 2 – RRC 1 : 17-22

Klik hier voor de foto’s van de wedstrijd

post

2e nederlaag van het seizoen voor RRC 1

Ons eerste team trof vandaag een zeer sterk team van de Delftse studenten tegenover zich en liep eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan. Verliezen is nooit leuk en we zijn het ook niet meer gewend maar deze tweede nederlaag van het seizoen was onafwendbaar en zeer terecht. Rotterdam wist het ondanks het Delftse overwicht nog behoorlijk lang spannend te houden maar moest op het laatst definitief het hoofd buigen. Licht excuus is wel dat een behoorlijk aantal vaste krachten om verschillende redenen ontbrak vandaag maar gelukkig duurt het maar een week om aanstaande zondag weer te vlammen thuis tegen Zwolle. Rotterdam blijft ondanks de nederlaag van vandaag, koploper in de 1e klasse dus er is nog niets verloren en hebben we alles nog in eigen hand.

Uitslag DSR-C 1 – RRC 1 : 29-18

Klik hier voor de foto’s van vandaag

post

Nummer laatst geen partij voor RRC 1

Voorafgaand aan de wedstrijd van vandaag werd een mooi eerbetoon gebracht aan de deze week veel te vroeg overleden clubman David-Jan van Gorkom. Hoe dapper en mooi was het dat het hele gezin van David-Jan het op heeft kunnen brengen om hier vandaag bij te zijn.

Over de wedstijd tegen de Amsterdamse studenten van Ascrum kunnen we kort zijn. Het krachtsverschil tussen de koploper en de nummer laatst van de competitie was te groot en spannend werd het nooit. Rotterdam speelde een degelijk partij en won deze dan ook ruim met 57-15

Klik hier voor de foto’s van vandaag