RRC Social Touch

Photocredit: Wilco Boot

Wat: Touch rugby
Waar: Rotterdamse Rugbyclub
Wanneer: Elke woensdagavond 19.30-21.00

Rugby, maar met minimaal contact? Werken aan je conditie in een ongedwongen sfeer? Lekker buiten bezig zijn en een balletje gooien?
Niet bang voor een sprintje, of het showen van je skills?

De Rotterdamse Rugby Club wilt graag uitbreiden met een touch team en daar hebben we JOU bij nodig.

Jong/oud, man/vrouw, iedereen is welkom bij touch!!

Dus meld je aan.

Voor vragen en/of meer info, mail naar anoukblm@gmail.com

RRC 3 vs RC Eindhoven 2

Met een heerlijk herfstzonnetje en een sterk team begonnen we met focus aan de warming-up. Helaas duurde deze langer dan gepland, omdat de tegenstanders te laat aankwamen uit Eindhoven. We hebben hierdoor onze focus wat laten gaan, en dat kon gelijk terug gezien worden in het spel. Teveel fouten, teveel gepraat en te weinig strakke fases. We hadden het beste van het spel in de rucks, scrums en line-outs, maar het was lastig om dit goed om te zetten in punten. Gelukkig hielpen de jonge Brabo’s goed mee door onze grote mannen elke keer flink wat meters mee te geven. Na het eerste kwart 14-0 door tries van Big Dan en Robert.

We maakten toen de fout om te denken dat de wedstrijd een makkie zou worden, en lieten de structuur nog verder los, waardoor Eindhoven druk kon gaan zetten. Gelukkig konden zij niet vaak in onze 22 komen, en na een periode in de verdediging kon EJ met een sterke run de volgende try drukken. Het begon na de kleine schrik beter te lopen, en Josh kon naast de drie eerdere conversies ook een eigen try verzilveren met nog twee punten: 28-0 en bonuspunt binnen voor het eind van de helft. Voordat we naar de verdiende donderpreek van MP over het ongestructureerde spel mochten luisteren kon Josh nog een intercept try op een presenteerblaadje geven aan Bas: 35-0 bij rust.

Helaas konden we in de tweede helft onze structuren niet beter vasthouden, waardoor Eindhoven steeds meer in onze 22 te vinden was. We konden met een goede maul Robert nog een tweede try geven, maar daarna konden we ons overwicht niet goed meer in punten vertalen. We kregen zelfs drie tries tegen, waar gelukkig geen conversies bij kwamen. Hier tussendoor had Dan nog een opleving, waarmee hij door 7 verdedigers heen liep voor zijn tweede try. Verder was het afwachten tot het laatste fluitsignaal: 49-15.

De positieve punten waren zeker aanwezig: setpieces stonden goed, en met front-foot ball waren we telkens gevaarlijk. Ook hebben we met Josh als kicker in deze klasse een groot voordeel. Maar het Derde moet wel op blijven passen met het vasthouden van de focus en het neerzetten van de structuren in het spel. Als we tegen topploegen ook zo spelen, krijgen we genadeloos op onze flikker. Als we daarentegen zo strak spelen als vorige week in Den Haag rollen we elke tegenstander op!
Volgende wedstrijd: 18 november 13:00 thuis tegen RC Sparta 1, een stevige voorwaarts-georiënteerde tegenstander die elk seizoen goed start. Geef je beschikbaarheid door via Teamers, en we zien elkaar op het veld!
Verslag: Stefan

Het derde zet stijgende lijn voort tegen The Hague Hornets


Met een niet al te groot team, maar met gelukkig een stevige kern van vaste spelers reisde het derde al vroeg af naar Den Haag, waar het nieuwe studententeam aldaar de tegenstander was. Op het veld hadden zij nog niet verloren, de enige punten die zij missen komen van een claim van de bond. Omdat het een tegenstander is die met jonge, snelle spelers vaak veel punten scoort, was het zaak om de defensieve basics goed voor elkaar te hebben, en het spel in eerste instantie door de voorwaartsen te spelen om ruimte voor onze backs te creëren.

Dit lukte vanaf het eerste fluitsignaal goed, en met sterke runs van de centers en de voorwaartsen werden telkens veel meters gemaakt; vooral Ruben, Dominique en Guido waren elke keer gevaarlijk met de bal in de handen. De studenten konden niet goed met die druk om gaan, hadden steeds meer moeite om de defensieve lijn op tijd neer te zetten en de tries lieten dan ook niet lang op zich wachten. 10-0 voor RRC, en verder een goed veldoverwicht! Helaas volgde uit een losse bal een try tegen, maar door kranig verdedigend werk en veel turnovers bleven we overwicht houden en konden we met 5-10 gaan rusten.

Aan het begin van de tweede helft miste de focus helaas iets, waardoor de Hornets terug konden komen tot 17-10. Een spannende periode volgde, maar door de ervaring en de goede discipline lukt het RRC om langzaam het tij te keren en de controle weer terug te grijpen. De tegenstander raakte sneller vermoeid dan de Rotterdammers, zeker omdat wij onze rucks elke keer goed neer zetten, en in bijna elke scrum de bal wisten te winnen.
De ban werd uiteindelijk gebroken door weer een sterk platform van de voorwaartsen, en dit resulteerde in nog drie geconverteerde tries, waar Bart bij de laatste liet zien wel rechtdoor te kunnen rennen! De conversie van Robin was ook gelijk het einde van de wedstrijd.

De volle buit mee naar huis, maar belangrijker nog was dat we 80 minuten lang voor elkaar door het vuur zijn gegaan, de structuur van het spel vast hebben gehouden, en klinisch hebben gehandeld in de 22 van de tegenstander.

Eindstand 17-31 (tries: Guido 3x, Dominique en Bart, 3 conversies door Robin, met nog 1 via de upright terug het veld in).

Volgende wedstrijd: zondag 4 november 13:00 thuis tegen Eindhoven 2