post

RRC clubhuis officieel geopend

Onder belangstelling van heel veel (oud) leden en oude bekenden is ons nieuwe clubhuis officieel geopend en omgedoopt tot het “Luke Rumsey Stadium” ter ere en nagedachtenis van onze president. Helaas was het Luke niet meer gegund om deze prachtige dag mee te maken en was het zijn zoon Morgan die namens zijn vader het naambord op het clubhuis mocht onthullen. Uiteraard was dit een emotioneel moment maar respect dat hij dit wilde doen in deze voor de familie en vrienden moeilijke tijd. Hierna werd en geproost op Luke en op de zonnige toekomst van de Rotterdamse Rugby Club en om 16.00 uur werd er nog een oefenwedstrijd gespeeld door onze selectie tegen het Zeeuwse Oemoemenoe ter voorbereiding op het komend seizoen in de ereklasse en deze werd ruim gewonnen door Rotterdam. Het was een mooie zonovergoten dag en een passend begin van het nieuwe seizoen.

Foto’s van deze geslaagde dag vind je hier

post

Ons nieuwe clubhuis

Hoera, het is zo ver! Morgen wordt ons nieuwe clubhuis opgeleverd. Ik kan mij voorstellen dat iedereen super nieuwsgierig is hoe het er allemaal uit is komen te zien.

Daarom is er zaterdag open huis. Vanaf 9:30 tot 15:30 is iedereen welkom om te aanschouwen waar het laatste jaar aan is gewerkt.

Zoals eerder aangegeven moet er nog heel veel door ons zelf gebeuren. Daarvoor hebben al meerdere vrijwilligers zich aangemeld. Dat is natuurlijk fantastisch maar we kunnen nog heel veel meer hulp gebruiken.
Vooral bij de coördinatie de komende weken is ondersteuning nodig. Dus kan je daarbij een bijdrage leveren laat dat dan even weten.

Werk in uitvoering

Afgelopen zaterdag zijn Phil Laros en Ben van der Reek begonnen met het fabriceren en monteren van de kleedkamerbankjes. Dat betekende planken voor de zittingen schuren en verven (180 meter) en 90 steunen maken. Mooi ambachtelijk handwerk en daar zijn wij ongelooflijk blij mee.

Daarbij werden ze geholpen door Bjorn, Fenne, Marcus, Rik, en Dennis. Volgende week zaterdag 10 juli zijn ze er weer en natuurlijk kunnen ze ook dan weer hulp gebruiken.

post

Uitspraak rechtbank over veldverlichting sportcomplex Duivesteyn

We zijn allemaal al langere tijd in spanning in afwachting van het moment dat de rechtbank zich heeft gebogen over onze veldverlichting en een uitspraak doet. Dat moment is nu hier.

De rechtbank heeft besloten in ons voordeel!

De veldverlichting mag er dus van de rechtbank komen. Over de planning van de plaatsing moeten we de komende weken als club in overleg met het Sportbedrijf. Voor nu zijn we in ieder geval blij met deze uitspraak.

Met een kunstgrasveld met degelijke verlichting, een geheel gerenoveerd natuurgrasveld en natuurlijk het nieuwe clubhuis, hebben we straks oprecht een topaccommodatie. Hoe hebben we daar allemaal niet naar uitgekeken?

Voordat het helemaal zo ver is, moet er wel nog flink geklust worden. Vooral in en om het clubhuis is er nog een hoop te doen na oplevering. Daarvoor zijn vele helpende handen nodig en we hopen dan ook dat alle leden en ouders een steentje willen bijdragen. Zie daarover ook het bericht dat we eerder deelden hier, óf meld je direct aan voor de online informatiebijeenkomst op 7 juni via dit formulier.

Luke Rumsey Stadium; hulp gevraagd bij klussen na oplevering

Als een feniks uit haar as herrijst op dit moment ons fonkelnieuwe clubhuis. Het dak zit er op, de trappen zijn geplaatst. Binnenkort wordt ook de pui erin gezet en is het pand waterdicht. Het begint er al aardig op te lijken.  Met trots bouwen wij aan ons eigen Luke Rumsey Stadium. Een prachtige kroon op ons 80-jarig jubileum.

De planning is dat in week 28 (de week van 12 juli) het clubhuis wordt opgeleverd. Dat is natuurlijk een moment waar wij allemaal naar uitkijken. Ons clubhuis wordt semi casco opgeleverd. Dit betekent dat wij zelf de “finishing touch” dienen aan te brengen. Dat geeft ons alle gelegenheid om er ook echt ONS clubhuis van te maken. De afgelopen jaren is er door een select gezelschap keihard gewerkt om te komen tot het punt waar we nu beland zijn. Maar nu hebben we vooral JULLIE nodig.

Op maandag 7 juni houden we om 20:00 een digitale bijeenkomst, waar we met alle geïnteresseerden in zullen gaan op het werk dat na oplevering gedaan moet worden. Door het bijgaande formulier in te vullen, meld je je aan voor die bijeenkomst. De link voor toegang wordt dan naar je mailadres gestuurd. Als je in het formulier ook aanvinkt waar je bij zou kunnen helpen, krijgen we alvast een indicatie van welke hulp er beschikbaar is.

Aanmelding: https://forms.gle/aF5rPvbWabJUV2647

Wij brengen graag ook nog even onze crowdfunding onder de aandacht:

Als je een bijdrage doet en je emailadres achterlaat hebben we leuke rugby en clubitems die we onder de deelnemers verloten. Er zitten echt gerse items bij!

https://app.clubcollect.com/forms/nl/rotterdamse-rugby-cl/gers-clubhuis

Mocht je kunnen helpen bij goedkoop inkopen van verf, bouwmaterialen, (plafond)lampen etc. horen wij dat ook graag. Voor meer info bel of app Oscar van Rijn 06-52035671.

Wij willen nogmaals onze grote dank uitspreken aan alle sponsoren, donateurs, (oud)leden, trainers, teammanagers, ouders en anderzijds betrokkenen die de club de afgelopen periode geholpen hebben bij het verwezenlijken van de bouw van het clubhuis!