post

Geen winst maar mooie prestaties

Daar gingen de Rotterdames afgelopen zondag naar hun eerste wedstrijd van t seizoen. Met 18 speelsters arriveerden we op Delftse turf.

Dit seizoen zijn er flink wat wisselingen geweest in spelers en posities, wat betekende dat we de trainingen nu in de praktijk mochten brengen. Vanaf moment één stonden we aan en gingen we hard tegen hard. Al bleek wel dat Delft ook flink getraind had deze preseason. Delft heeft wat mooie tries gemaakt, maar deze kregen ze zeker niet cadeau. Onze top scoorder Anna Zoë wist een mooie break en run te maken en we waren van de 0 af.  De eerste helft eindigde met 19-5.

Tweede helft bleven we weerstand geven en wisten we het grootste deel van de scrums te winnen. Maar met de snelle steals en runs van Delft is de eindstand 36-5 geworden.

Al met al zijn er mooie individuele prestaties geleverd. Mirjam had haar debuut op de scrumhalf. Ze was met haar “grijpgrage vingers” en leiderschap in het veld een terechte woman of the match van zowel Delft als de Rotterdames. Ook heeft Kayleigh vanuit de colts haar eerste debuut gemaakt bij de Rotterdames. Met mooie runs waar meerdere Delftse dames nodig waren om haar tegen te houden.

WOTM Rotterdames: Mirjam
WOTM Delftse Dames: Mirjam
Volgende wedstrijd: 2 oktober (onder voorbehoud).

Foto’s:
Jan Kaper
Claire

post

Prachtige overwinning in het verre Noorden

Deze week namen de Rotterdames het op tegen Greate Tryn. Hiervoor moesten de dames afreizen naar de andere kant van Nederland. Ook deze wedstrijd was erg belangrijk om te bewijzen dat we in deze klasse thuishoren. Het verre reizen was niet voor niets, is uit het resultaat gebleken.

De kick-off werd om 15:26 genomen. Een beetje later dan gehoopt, maar door een lokale ref, konden we toch spelen. Al snel werd de eerste try gedrukt door Queeny met een conversie van Charlotte, 0-7 voor de Rotterdames. De volgende actie breekt Martha door en maakt mooie meters, met knap samenwerk van Anna Zoë, Queeny en Laura weten ze nog een boel meters te maken, maar helaas over de zijlijn.

Nadat de bal terug werd gekaapt, wist Rotterdam de bal weer naar de andere kant van het veld te spelen. Anna Zoë zet de motor aan en sprint zo over de try line: de 2e try voor Rotterdam met een conversie van Charlotte. Vervolgens een penalty voor ons vanwege een hoge tackle, zoals altijd had Martha dit snel door. Ze pikt de bal op, ze zet aan en de 3e try is een feit. Wegens balverlies wist Leeuwarden een try te drukken, maar dit hield de Rotterdames niet tegen. In de volgende aanval wist Anna Zoë schuin door te breken en de 4e try te drukken.

Bij de volgende aanval wisten de tegenstanders een hoop meters te maken, maar ze verliezen de bal. Martha geeft de bal een kickje en uiteraard zet Anna Zoë haar brommer weer aan en sprint erachteraan. Dit is de 5e try voor Rotterdam met een conversie van Charlotte. Roisin weet ergens de bal prachtig te stelen van de tegenstanders en zo werd try nummer 6 geboren, wederom met een conversie van Charlotte.

De rust brak aan en de dames zijn on fire, werd er gequote vanaf de zijlijn. Er werden wat wissels gemaakt en we gingen heerlijk de tweede helft in.

Er werd wat heen en weer gespeeld op de aanvallende helft, toch wist Anna Zoë weer door te breken en scoorde try nummer 7 met een conversie van Charlotte. In de volgende aanval werden er meters gemaakt door Martha vervolgens door Klaske, Bibianne weet de bal te bemachtigen en maakt een heerlijke snoekduik naar de try line en de 8e try is een feit. Dit is haar eerste try voor Rotterdam en ze mag er trots op zijn! Try nummer 9 werd gedrukt door Klaske met een conversie van Queeny en werd vervolgd door Anna Zoë met try nummer 10 en een conversie van Queeny. Claire met vuur in haar ogen zet aan en de bal blijft binnen. Anna Zoë wist de bal weer eens te bemachtigen en scoorde zo try nummer 11 met een conversie van Queeny. De volgende try werd door Laura gedrukt die zich tussen de tegenstander door wist te wurmen. Queeny schopte weer tussen de palen. Je kent het riedeltje: de 13e try werd door onze brommer Anna Zoë gedrukt, met een conversie van Queeny. De 14e try werd door Mirjam gedrukt. Onze voorwaartsen hebben veel meters gemaakt met pick and go’s, waarbij de laatste van Des’ree try nummer 15 betekende. Met uiteraard een rake conversie van Queeny. Het eindsignaal klonk met een geweldige eindstand van 5-99 voor de Rotterdames.

Het was een geweldige wedstrijd en het reizen was niet voor niks. We zijn enorm trots op deze prachtige score!

WOTM: Emma
WOTM tegenstander: Emma
Wedstrijdverslag: MBO Yoshi

Foto’s: Mirre Welboren

 

 

post

Dikke winst voor Rotterdames thuis

Deze week namen de Rotterdames het op tegen Delftse Dames een enorm belangrijke wedstrijd om te bewijzen dat we in deze klasse thuis horen. En dat is wel duidelijk ook na het resultaat van deze wedstrijd.

Kick off om 13:03 door Delft en de Rotterdames staan gelijk aan! De eerste try werd al gescoord binnen tien minuten door Anne Zoë met een conversie voor Charlotte die de hele wedstrijd super gekickt heeft! 7-0 voor de Rotterdames. Vijf minuten later is krijgt Anne Zoë wéér de bal en zorgt voor de volgende try die daarna ook weer prachtig door de palen word gekickt door Charlotte: 12-0.

Deze try word snel opgevolgd met een try door Klaske na mooi teamwork van de voorwaardsen. Charlotte kickt de conversie: 21-0 voor de Rotterdames.

Rond de 20e minuten breekt Laura door en heeft een prachtige run. Vervolgens krijgt Martha haar handen op de bal en scoort de volgende try met weer een conversie van Charlotte. Het is 28-0 voor de Rotterdames. De volgende try word gescoord door Anne Zoë en zorg ervoor dat de Rotterdamse 33-0 voor staan.

Na de kick off die hier op volgt heeft Delft de bal in handen maar de verdediging van de Rotterdames is zo sterk, dat ze teruggeduwd worden. De bal word door Rotterdam gekickt in de 22 van Delft en Delft komt hier maar lastig uit. Na een aantal kicks, line-outs en scrums steelt Rotterdam uiteindelijk de bal en heeft Chitra een waanzinnige run om vervolgens de bal naar Jasmin te pasen die de try scoort. Conversie voor Charlotte en de score aan het eind van de 1e helft is 42-0.

Een welverdiende pauze voor de dames, die in de gestoorde hitte staan te bikkelen. Maar er is nog zeker power voor de tweede helft.

Rotterdam trapt af voor de 2e helft en Delft gaat goed van start en breekt door maar Anne Zoë maakt de tackle. Bibianne maakt ook tackle na tackle en de sterke verdediging zorgt ervoor dat Delft niet verder doorbreekt. Delft kickt de bal en deze word gevangen door Chitra. Vervolgens krijgt Martha de bal en rent door de Delftse verdediging heen en scoort weer een try. Conversie van Charlotte zit raak en het staat 47-0.

Queeny breekt door, heeft en goede run en de Rotterdamse zijn weer dicht bij de try line. De bal bal is los en rolt over de try line maar Delft is net eerder bij de bal en drukt hem dood in de eigen try zone. Delft gaat in de aanval maar het lukt niet om door onze verdediging te komen, ze kicken de bal verder het veld op waardoor Rotterdam weer bal bezit heeft. Queeny paast naar Martha en die paast de bal naar Tonia die de volgende try scored. Het is 52-0.

Delft trapt af en Rotterdam heeft de bal in handen. Babette maakt een goede run maar uiteindelijk raakt de bal uit en is Delft weer in balbezit. Al snel wordt de bal weer terug gestolen en Martha kickt hem verder het veld op. Na een aantal sterke fases van de voorwaardsen, en via een mooie offload van Amber, is het uiteindelijk Jessie die de volgende try scored. Haar eerste try voor de Rotterdames! De score is nu 57-0.

Na een goede run van Martha krijgt Delft toch de handen aan de bal en trapt deze verder het veld op maar deze word gevangen door Anne Zoë en die zigzagt door het Delftse team heen om haar volgende try te scoren. Een conversie van Charlotte en Rotterdam staat 64-0 voor.

Tegen het eind van de wedstrijd krijg Delft een penalty tegen en breekt Martha door, Amber is vlakbij voor support. De bal gaat naar de backs en Anne Zoë scoort haar 5e try van de wedstrijd. Charlotte converteert deze weer en dit zorgt voor een eind stand van 71-0!

Het was een geweldige wedstrijd om te kijken en we kunnen enorm trots zijn op deze eindstand.

WOTM: Jessie
WOTM tegenstander: Anne Zoë
Volgende wedstrijd: 29/05 Greate Tryn
Wedstrijdverslag: Leonoor

Foto’s van de wedstrijd: Claire

post

Dames blijven strijden ondanks ondertal

Op zondag 6 maart was het voor de Rotterdames na een lange periode weer tijd voor een wedstrijd in de zon, op super-sunday notabene. We speelden tegen LSRG, een team waar we in de eerste helft van het seizoen nipt van verloren hadden. Helaas hadden we door aanhoudende corona besmettingen, ziekte en vakanties van een aantal teamgenoten slechts 14 dames op papier, maar we gingen met vertrouwen van start met de zon in de rug. De vorige keer maakte de tegenstander veel gebruik van offloads en ondanks dat we hier de afgelopen week op getraind hadden, lukte het LSRG hiermee veel ruimte te creëren. Ze zaten snel op de rucks en mede hierdoor lukte het hen om een aantal keer te scoren. Het hielp daarnaast niet mee dat we meerdere (kortdurende) blessures hadden waaronder bloedneuzen, zere schouders en pijnlijke schenen. Hierdoor stonden we regelmatig met 13 op het veld wat de dames uit Leiden ook weer een overlap gaf. Stand halverwege 0-33

Tijdens de tweede helft konden we elkaar beter vinden, communicatie verliep beter en we zaten sneller op de rucks. Dit leidde dan ook tot een prachtige Try door Martha en een raakgeschoten conversie door Charlotte. Het lukte ons een paar keer door te breken, onder andere door Laura en Jasmin, maar helaas was de trylijn net te ver. We hebben samen gevochten tot het einde, en tijdens het fluitsignaal stonden we als team met alle 14 dames op het veld. Laura werd namens ons als woman of the match gekozen captain Emma werd door de tegenstander aangewezen. Eindstand 7-54.

Wedstrijdverslag: Rosanne

Volgende wedstrijd: 13 maart thuis tegen CL Groot Mokum

Dank aan Claire en Wilko voor de foto’s!

post

Mooie wedstrijd eindigt met verlies voor Rotterdames

Afgelopen zondag mochten we het op ons eigen Rotterdamse veld opnemen tegen de dames van Groot Mokum uit Amsterdam.
We begonnen met wind tegen maar zeker met goeie moed aan de eerste helft, waar we al vrij vlot een try tegen kregen. We herpakten onszelf en de voorwaarsten waren lekker bezig, alle eigen lineouts en scrums gewonnen en ook een aantal van de tegenstanders. Dit was zeker een verbetering ten opzichte  van onze vorige wedstrijd. We waren hier duidelijk fysiek sterker maar toch wisten de dames uit Amsterdam ook de tweede en derde try te drukken.

De backs stonden bijna allemaal weer op een andere plek, maar desondanks konden ze elkaar goed vinden en hebben ze de Amsterdamse dames kunnen misleiden door wat mooie codes te lopen. Voor het einde van de eerste helft wist Chitra door te breken voor onze eerste try en zo het vertrouwen weer terug winneNa deze try lukte het met vernieuwde energie om de druk op de tegenstander te houden en wisten we ze een tijd van scoren af te houden.

De tweede helft begon met twee try’s tegen gevolgd door een try voor ons. Deze was echt team effort, goed afgemaakt door onze woman of the match. Er werden gedisciplineerd fases gespeeld vlakbij hun tryline, totdat Laura een opening zag en dankzij fantastisch voetenwerk de bal zelf wist te drukken. Ondanks dat de tegenstander daarna zelf weer een try wist te drukken, leek er wat twijfel ingeslopen te zijn. Er vielen kleine gaatjes in hun lijn, wat natuurlijk keihard afgestraft werd door Anna-Zoë. Ondanks onze vele inspanningen en mooi spel bleken de Amsterdamse dames toch echt te sterk voor ons en gingen zij met een verdiende overwinning naar huis.

Eindstand: 20-53

Er vanuit gaande dat we hier sterker door strijd uitkomen gaan we ons, na wat weken rust, op 28 november opmaken voor een mooie wedstrijd tegen de Ladybears, wederom op eigen grond in Rotterdam, kick-off 13:00.

Women of the match: “sidestep” Laura

Wedstrijdverslag: Wies

We bedanken Fenne voor haar inzet tot aan de laatste wedstrijd en wensen haar heel veel succes met al haar verdere rugby ambities.

Bedankt ook aan Mirre en Wilco die weer mooie foto’s hebben gemaakt!