Braai 2018!


De zon laat zich weer wat vaker zien, wat betekent dat het seizoen er helaas bijna op zit. Om het seizoen af te sluiten zal de Braai van de Rotterdamse Rugby Club weer worden georganiseerd. Na het succes van vorig jaar, gooien we dit jaar wat extra kolen op het vuur zodat we zeker weten dat het een hete zomeravond wordt.

Vorig jaar was een zeer geslaagde herintroductie van een oude traditie van onze mooie club, met 150 aanwezigen die verwend werden door de grill kunsten van 3 teams. Met natuurlijk de overduidelijke winnaars Jens en Pieter, die ons de hele avond van de meest zalige kip hebben voorzien. Dit jaar zullen er maximaal 5 teams strijden om de felbegeerde Braai bokaal. Lijkt het je tof om te grillen op hoog niveau? Meld je dan aan bij de organisatie. Dit kan via events@rotterdamserugbyclub.nl

Omdat de gezelligste rugbyclub van Nederland wat buren heeft zullen we hier natuurlijk rekening mee houden. Dit betekent overdag muziek en entertainment. Wanneer de zon langzaam ondergaat wordt het tijd om te gaan feesten. Hiervoor zal de braai commissie een disco organiseren, zo een die je van buiten niet hoort.

De Braai vind plaats op 9 juni en begint om 16:00 uur. Voorafgaand aan de Braai zal er een Bijzondere Ledenvergadering plaatsvinden in het kader van de vernieuwbouw. Uitnodiging en stukken volgen later.

Met een kaartje van slechts €15,- wordt betaald voor de culinaire hoogstandjes die van de grill getoverd zullen worden. De voorverkoop zal binnenkort starten.

Sparen voor de RRC bij Decathlon!


Leden van de RRC kunnen sparen voor de club door aankopen te doen bij Decathlon. Door het verzamelen van de bonnen krijgt de club een giftcard waarmee we allerlei trainingsmaterialen kunnen aanschaffen zoals ballen, hesjes, tacklebags en nog veel meer.


Hoe gaat het in zijn werk?

Lever je Decathlon kassabon in achter de bar op de club, er zal hiervoor nog een aparte bus komen.
De kassabon moet aan de volgende voorwaarden voldoen

– De kassabon bevat tenminste 1 teamsport product

– Op de kassabon is een sportpas (klantenkaart) mee gescand.

– (Een sportpas/klantenkaart kan gratis via de app, de site, of in de winkel worden
aangemaakt)

– De kassabon heeft een minimale waarde van €10.

– De uitgaven zijn gedaan bij Decathlon Rotterdam Coolsingel.

Voor elke kassabon die aan deze voorwaarden voldoet spaart RRC €1,-.

Naast deze spaaractie zal de samenwerking tussen de RRC en Decathlon nog veel meer inhouden. Zo mogen onze spelers nieuwe producten testen op het veld en zal de RRC zichtbaar zijn in Decathlon om de club meer zichtbaarheid te geven in Rotterdam!

Vriendjes en Vriendinnetjes-dag bij de Guppen


Zondagmorgen 22 april was het “Vriendjes en Vriendinnetjes-dag” voor de guppen op de club. Elke gup mocht een vriendje of vriendinnetje meenemen om eens mee te trainen.

Een hoogtepunt was wel de demonstratie van 2 twee Rotterdames. Deze “Rugby-mevrouwen” aldus een van de guppen, demonstreerden een echte rugby tackle. Dat was toch wel het serieuze werk! De guppen, die zelf alleen nog tag-rugby spelen, waren zwaar onder de indruk! Een aantal van de guppen, die het durfden, mochten ook proberen de Rotterdames te tackelen.

Al met al, een succesvol initiatief en we hopen een aantal vriendjes en vriendinnetjes in september te verwelkomen op de club. Dank aan de guppentrainers, trainer Bart van de turven en de twee Rotterdames voor deze leuke training!

Een guppenouder

Bondsdag Mini’s te Eindhoven


Rugby Nederland organiseert een aantal dagen per jaar de zogenaamde Bondsdagen. Het is dan de bedoeling dat er tegen rugby clubs wordt gespeeld buiten de regio. In het verleden gebeurde het dan weleens dat je na 1.5 uur rijden inderdaad buiten de regio was maar tegen dezelfde tegenstanders speelde die op 15 minuten afstand van RRC zaten. Gelukkig was dit nu niet het geval. RC Eindhoven was de gastheer gelegen op een groot omni sportcomplex. Schijnbaar is de grond op het Brabantse land nog steeds beneden het landelijk gemiddelde want alles was uitgestrekt. De wegen, de parkeergelegenheid en last but not least de velden. Het weer was ook top.

De mini mannen hadden er zin in en de coaches hadden na een nachtje woelen de opstellingen van 1.9 teams voor elkaar. Door net geen volledige twee teams te hebben moesten een aantal Mini’s dubbel spelen. De kadaver discipline tijdens de trainingen wierp zijn vruchten af. Iedereen van RRC was fit…zeer fit. De tegenstanders waren de Ducks, de Mamba’s en de gastheer Eindhoven. Dit naast de onderlinge RRC wedstrijd. Dus 4 potjes op het programma tegen clubs waar normaliter niet tegen wordt gespeeld. Missie van de bondsdag geslaagd. De wedstrijden verliepen voorspoedig. Beide teams van de RRC mini’s wonnen alles. De meerderheid tweedejaars zelfs zonder enige tegen try.

Wat opviel was de manier van spelen van onze (onbekende) tegenstanders. Veel fysieke kracht. Onze voorwaartsen zetten er echter een tandje bij en lieten zich niet het kaas van het brood eten. Rucks werden scherp en hard ingegaan. De power bij de scrums overweldigde de tegenstanders. Mooie snelle ballen in de lijn gaven de ruimte om telkens met ruime cijfers te winnen. Niemand verzaakte. Iedereen was bij de les en door de mix light van de teams trokken de eerste jaars zich op aan de tweedejaars. Schijnbaar motiveren onze mini helden zich ook door te spelen tegen niet bekende of relatief onbekende tegenstanders. Ook het gegeven dat er een hechte groep over de teamindeling heen staat is prachtig om te zien. Het was oprecht een top dag.

Het enige jammere was dat de Rotterdamse mini fan base zich op de Brabantse worstenbroodjes had verkneukeld maar die waren er niet. Zelfs google search gaf geen locatie dichtbij aan in de uitgestrektheid van de Brabantse land om er een aantal te scoren. Dus hongerig maar voldaan werd de verder file vrije terugreis aangevangen om thuis tot de ontdekking te komen dat de zonkracht toch iets sterker was dan ingeschat. De kale moderne mannen hadden er een strak en vooral rood schedeltje van gekregen.

Foto’s Daan

Foto’s Bastiaan

Mini ouder

RRC 1 komt net tekort tegen nummer 3 URC

Net als tegen koploper Amstelveen 2 weken geleden, liet Rotterdam ook vandaag weer zien dat we ploegen uit de top van de eerste klasse prima partij kunnen bieden. Helaas trok Rotterdam wederom aan het kortste eind omdat er niet heel zuinig met het balbezit op de helft van de tegenstander werd omgegaan en als ook de line-outs ronduit dramatisch verlopen, roep je het onheil over jezelf af helaas. Er waren ook zeker mooie dingen te zien zeker als het op verdedigen aankwam maar toch waren een paar cruciale momenten van concentratieverlies uiteindelijk beslissend voor de wedstrijd waarin Rotterdam meerdere malen op voorsprong stond maar geen afstand kon nemen van Utrecht. Het feit dat dit de tweede wedstrijd van deze week was voor de door blessures geplaagde selectie van RRC 1, voeren we dan ook als verzachtende omstandigheid aan.

Eindstand RRC 1 – URC 1: 16-25 (try: Lars /Pealtykicks: Lars, Tim (2x) / Conversie: Lars

Foto’s René Ladenius