Rotterdames tonen karakter

(photocredit: Wilco Boot)

Zondag stond een thuiswedstrijd gepland tegen de nr 2 van de competitie. De geduchte tegenstander, Greate Tryn genaamd, moest helemaal uit Leeuwarden geografisch neerdalen naar ons Rotterdam.
Met de recent verworven ontwikkeling binnen de groep, mag met recht gesproken worden van een echte test. Greate tryn zou uitrukken met een enkel doel, namelijk het neersabelen van iedere Rotterdamse weerstand om de wedstrijd met ruime cijfers af te sluiten.

Het duurde welgeteld 9 minuten vanaf de kickoff tot de tegenstander met 2 geconverteerde try’s uit de startblokken was losgeslagen. Beide try’s zijn kundig tot stand gekomen met hun ijzersterke voorwaartsen en laatste zetje van snelle backs.
Heel even was daar de breedgedragen gedachte: “het zal toch niet zo’n middag worden?”. En nee, dat werd het zeker niet. Het Rotterdams verzet stond collectief op. Onze fases duurden langer. Onze voorwaartsen gaven de tegenstander een koekje van eigen deeg. Wij kozen op de juiste momenten voor de lijn om de grootse weerstand te omzeilen. Tot de rust drukten beide teams over en weer ieders nog 3 try’s. Het werd zichtbaar dat Greate Tryn hier niet op had gerekend. Wij gingen in hun koppies zitten en in onze koppies ontstond plezier en geloof in eigen kunnen. Ruststand 17-31.

Na rust gingen beide ploegen door met sterk rugby. Dit maakte het een vermakelijk wedstrijd. Van onze kant mag gesproken worden van ‘proper rugby’. Wat is er hard gewerkt door het hele team! Belangrijker is dat wij bij vlagen de wedstrijd konden dicteren. We hadden grip op een uiterst zware tegenstander en bleven scoren. Na rust hebben beide teams 4 try’s gedrukt. Dit bracht de eindstand op 39-55, omdat zij meer conversies pakten. Een echte test dus. Uitslag: dit is pas de tweede keer dit seizoen dat greate tryn zoveel weerstand treft. Om het op onze eigen gelederen te betrekken: test geslaagd! In weerstand, rugbaarheid, grensverleggend zowel individueel als collectief zijn er WEER stappen gezet. We hebben zelfs tactisch sterk en mooi uitgevoerd rugby gezien en spelers die weer verder ontketend zijn geraakt.

Met opgeheven hoofd gaan we de winterstop in. De tweede fase van de competitie gaan we deze groei voortzetten met de uitgesproken commitment in gedachten. We zijn momenteel heel hard aan het werken. Dit gaat niet altijd zonder of stoot en dat is niet altijd even leuk. Maar wat zijn we goed aan het worden!! Speciale dank voor de supporters langs de lijn, waaronder ook geblesseerden uit ons eigen team.

Wedstrijdverslag: Caro en Ruben
Woman of the match: “was al moeilijk kiezen, maar wordt in rap tempo nog veel moeilijker”: Antonia, voor onvermoeibaar rammen en de tegenstander pijn doen met ongrijpbaarheid.
Volgende wedstrijd: n.n.t.b.

Voor foto’s Wilco klik hier

RRC Cubs bij HRC

In dit competieloze weekend werden er spontaan bij HRC wat wedstrijden voor de Cubs georganiseerd. Het clubhuis van HRC staat nog in de afbouw fase, maar enigszins jaloers kon al gezien worden dat het Paleis op het Noordeinde er een geduchte concurrent bij zal krijgen. Het zal (naar inschatting) prachtig worden.

Het nog te bouwen clubhuis van RRC zal (ook volgens inschatting) mede bijdragen aan het feit dat er in de regio echt mooie en goede faciliteiten zullen zijn die de alsmaar groeiende rugby sport ondersteunen.

Twee volwaardige teams bij de kick off. Het hoofdzakelijk tweede jaars cubs team speelde twee potjes van 30 minuten en het hoofdzakelijk eerste jaars cubs team drie potjes van 20 minuten. Tegenstanders enkele cubs teams van HRC en van Gouda.

5 wedstrijden gespeeld en 4 gewonnen. De teambuilding van verleden week in Outdoor Valley liet de mannen en dames hard voor elkaar werken. Goed om te zien. De enige niet gewonnen wedstrijd was van het hoofdzakelijk eerste jaars RRC team tegen het hoger geplaatste HRC team. De tweede of derde bal vangen vanuit de scrum met druk naar voren liep niet goed. Een aantal afwezigen van dit team werd node gemist. Apart was wel dat dit niet aan de tot treurens toe getrainde passing lag. Misschien had de kou op de vingers vat gehad.

Wat verder bijzonder aan de dag was:

1) dat een deel van de meegereisde supporters “onze” Ruud weer kon verwelkomen na zijn open hart operatie en dat de gemiddelde leeftijd inmiddels dusdanig is dat we langer over de individuele medisch dossiers kunnen praten dan over de rugby van onze kids. Ook een mijlpaal;

2) dat Max in zijn tweede officiële wedstrijd optreden na mooi bewust uitpassen zijn eerste officiële try kon drukken namens RRC. Top gedaan Max en voor de trotse ouders, job very well done and keep going;

3) dat als er ruimte en voldoende spelers zijn om door te mixen er meer balans in de teams ontstaat met beter lijnspel en meer kracht bij de voorwaartsen, maar dat het bijzonder lastig is voor de enthousiaste coaches om daar gezien de samenstelling van de groep gecombineerd met de aanwezigen van de dag (met vaak een of geen wissels), de balans in te vinden. Immers, het kanabaliseren van het hoofdzakelijk eerste jaars team met vaak ook aanvulling van onervaren wedstrijd spelers ten opzichte van de meer ervaren cubs spelers zet ook geen zoden aan de dijk, zeker niet als er dan nog een aantal afwezigen zijn;

4) dat ondanks een uitzichtloze positie tijdens de wedstrijd door de hoofdzakelijk eerste jaars geknokt werd om toch die ene tegen try te drukken, wat ook lukte;

5) dat er na de wedstrijd altijd berichten komen dat (wederom) iemand of schoenen, of shirts, of stropdassen of mutsen vergeten is om weer mee naar huis te nemen. De vader van Daan is hier inmiddels al zo aan is gewend dat hij het bewaarloon tot de volgende training al in Bitcoin aftikt. Maar die heeft voorkennis over koersontwikkeling zo lijkt het.

Rugby is een ervaringssport met vooral veel vlieguren maken. Deze dag heeft daar zeker aan bijgedragen. Gastheer HRC bedankt dat dit mogelijk is gemaakt.

Dinsdag weer lekker trainen en in afwachting van de 2de fase competitie indeling blijft ons hart (mede gezien het jaargetijde) vol verwachting kloppen.

Rugby ouder(e)

Gebrek aan discipline nekt RRC 1

Laten we positief beginnen met het feit dat het een aantrekkelijke pot was vandaag in Amsterdam tegen AAC en dat Rotterdam maar liefst 5 tries wist te drukken. Toch was dit helaas niet genoeg voor de winst aangezien AAC er 7 wist te scoren waarvan minstens twee, veel te makkelijk werden weggegeven door Rotterdam.

Met 47 gemiste tackles, meer dan 60% van onze line-outs verliezen en ook menig maal in de eigen scrum de bal kwijtraken is het zo goed als onmogelijk om een wedstrijd te winnen van een min of meer gelijkwaardige tegenstander. Tel daar de twee Rotterdamse gele kaarten bij op, waardoor de tegenstander een kwart van de wedstrijd een numeriek overwicht had en de nederlaag is wel verklaard.

Captain Tristan verwoorde het uitstekend na de wedstrijd door op te merken “dat wij het elke wedstrijd weer voor elkaar krijgen om de scheidsrechter dermate te irriteren dat we de beste man in ieder geval niet aan onze kant krijgen, in tegendeel zelfs”.

Discipline en concentratie dat is wat er vaak aan ontbreekt in onze wedstrijden dit seizoen. Talent in overvloed en werklust voldoende, daar is geen discussie over maar aan bovengenoemde zaken moet de aankomende tijd hard gewerkt worden want anders wordt het een heel frustrerend seizoen ben ik bang.

Eindstand AAC 1 – RRC 1: 43-27 (tries: Tom, Finn (2x), Lars (2x) / Conversie: Tim)

Niet heel veel foto’s deze keer wegens invallende duisternis en gevoelloze vingers. Met dank aan Menzo en Jordi voor het overnemen van de camera in de 2e helft.

Wedstrijdsecretaris gezocht!

Per 01-01-2019 stopt onze huidige wedstrijdsecretaris Tom van Gorkum met zijn taken.

Allereerst willen wij Tom van harte danken voor zijn inzet de afgelopen jaren als wedstrijdsecretaris. Gelukkig blijft Tom zich als scheidsrechter wel inzetten voor RRC.

Hiermee zijn we dus op zoek naar een vervanger.
Als wedstrijdsecretaris ben je het contact tussen de club en de bond op het gebied van wedstrijden en wedstrijdplanning. Daarnaast help je mee met het indelen van scheidsrechters en stuur je de uitnodiging voor de thuiswedstrijden naar tegenstanders en scheidsrechters. Ook zorg je ervoor dat de wedstrijden verlopen volgens het Voorschrift Wedstrijd Wezen.

Binnen de club neemt de wedstrijdsecretaris deel aan het bestuur en werkt nauw samen met de Technische Commissie en de teammanagers.
Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Mark van der Voort via secretaris@rotterdamserugbyclub.nl of spreek één van de bestuursleden aan op de club.

Van 1 januari tot en met einde seizoen 2018-2019 zal Tom de nieuwe wedstrijdsecretaris ondersteunen in de werkzaamheden.

Hoor wie klopt daar Kinderen

Sint en zijn Piet waren op de zaterdag in de Zaanse Schans alweer te bekennen.

Dus kwam de man met de baard om als allereerste op zondagochtend de RRC een bezoek te brengen om alle Ketelbinkies en Turven te verwennen.

De jonkies legden eerst een Pietenparcours af, waarbij er onder meer Pepernotentikkertje, Zak van Sinterklaaslopen werd gespeeld.

De klapper was toch wel het luchtkussen in de vorm van een stormbaan, waar de kinderen met een pakje overheen werden getild.

Na het parcours moesten de kinderen zichzelf bij Sint en zijn Piet presenteren,

En zichzelf in groepjes segmenteren.

En samen met presentatrice Dorona werd er gezongen, de “wie zijn wij-yell” gedaan en de pizzapunt vertoond.

En daarom de Sint werden de kinderen, naast snoepgoed, op een stoere RRC-sleutelhanger en mooie rijmelarij beloond.

De Sinterklaastraining was een gezellige ochtend met veel lol.

En werd afgesloten met erwtensoep en broodjes rookworst van Van Tol.

Op deze plaats een woord van dank aan al die helpende handjes en de club die dit heerlijke feest mogelijk hebben gemaakt,

En uiteraard alle sponsors die zijn aangehaakt.

Team managers Turven en Guppen (Audrey & Bastiaan)

Klik hier voor de gedichten die de Sint heeft voorgelezen.