Sterke zege Rotterdames in derby

Photocredit: Wilco Boot

Time to even the score.

Midden in de nacht wakker worden en horen dat het regent. Vol met gedrevenheid weer in slaap vallen want dit is rugby weer. Over een paar uur mogen de Rotterdames weer het veld op.

Het begon als een stille zondagmorgen, geen berichten in de app over een vergeten banaan/slidingbroekje of sokken. Geen afgelast veld of wisseling van locatie. Alleen wat lieve berichten van teamgenootjes die hard balen dat ze nog een leven hebben naast rugby en er niet bij konden zijn. 

De sfeer in de kleedkamer was fantastisch, vrolijke maar geconcentreerde gezichten maakten zich klaar voor de strijd. Haar nog in een vlecht, braces om en alles tapen wat los zit. 

Tijd om de strijd aan te gaan tegen de hookers. Een tegenstander om nooit te onderschatten, zelfs niet nu ze maar 13 vrouwen op de spelerslijst hadden. 

We wisten dat het een harde pot ging worden en iedereen stond aan vanaf het fluitsignaal. De hookers kwamen fel in alsof ze een score te vereffenen hadden en tackelden iedereen hard voor een greep naar de bal. Gelukkig wisten de Rotterdames bal bezit te houden en maakten ze al snel hun eerste try met conversie 0-7. 

Het was een hele moeilijke pot om punten op het bord te krijgen. Zelfs met 1 dame meer wisten de Rotterdames niet alle kansen te benutten van deze overlap. Tussen de try’s door vielen er ook veel blessures aan de kant van de hookers waardoor zij uiteindelijk met 10 man stonden. Helaas lag onze Noa ook op de grond met veel pijn aan haar been. 

13 minuten voor tijd werd er besloten om de wedstrijd te beëindigen, wat een grote teleurstelling was voor de Rotterdames want we wilden nog zo graag! Eindstand is 0-19 geworden. Wij danken de hookers voor hun gastvrijheid en hun mooie zachte grasveld.

Wij hebben gezien wat het ons oplevert, als wij in aanloop naar de kick-off al de focus hebben. Ook hebben we gezien hoe wij een tegenstander kunnen verlammen als wij consequent hoog druk zetten. Er stond 1 team met 1 taak en de taak is met plezier volbracht. Hulde aan ons team!

Woman of the match van onze kant: Noa omdat zij vlamde op het veld. Zij heeft letterlijk alles gegeven. Put her body on the line en helaas ook hierdoor haar been gebroken. Veel sterkte lieve Noa. 

Woman of the match bij de hookers: Daisy.

Wedstrijdverslag Q en Ruub. Volgende wedstrijd 24 februari thuis vs de Foeste Moiden ko 14.30 uur.

Voor foto’s Wilco klik hier

RRC 1 toont veerkracht

18 november 2018 was de laatste keer dat ons eerste team het zoet van een overwinning mocht proeven dus het werd wel weer eens tijd om het zelfvertrouwen wat op te krikken.
Ondanks dat Haarlem in de eerste fase van de competitie vrij eenvoudig
met 40-17 aan de kant was gezet was de tegenstand vandaag een stuk taaier. Ondanks een licht overwicht van de Haarlemmers, die vooral erg sterk in de scrum waren van Haarlem ging de score gelijk op en werd de rust bereikt met een 5-6 achterstand dus alles was nog mogelijk.

In de 2e helft gooide Rotterdam de schroom van zich af en begon ook sterker te spelen. Mede door een aantal prima breaks en doordat onze driekwarters elkaar steeds beter wisten te vinden, trok de RRC de wedstrijd langzaam naar zich toe en was een zwaarbevochten overwinning met een gevaarlijk kleine marge van 4 punten een feit. Doordat er 4 tries werden gescoord werd wel de volle buit van 5 punten behaald en die zijn meer dan welkom.

Eindstand RRC 1 – RFC Haarlem 1: 20-16 (tries: Mike, Isaac, Rik en Orfeo)

Foto’s René Ladenius

RRC Cubs vs HRC Cubs

Mede door het er goed bijliggende kunstgrasveld en een tegenstander van de dag die ook graag wilde spelen, werd er in deze verder rugby loze week door een beetje kou en een beetje sneeuw (waar ging het over) gelukkig afgekickt op de herentijd van 12.30u. 

Deze tijd beviel prima, zo bleek, want iedereen kwam uitgeslapen en fris aan de start. Zelfs bij de oudere harde kern van toeschouwers geen wallen onder de ogen gezien. Iedereen leek opeens jaren jonger. Of dat mede de oorzaak was dat iedereen lekker dicht langs de lijn en in de dug out bij elkaar zat, is vooralsnog onduidelijk maar koud was het opeens niet meer.

De koploper HRC van de poule was in volle sterkte naar RRC afgereisd, met uitzondering van Sjef (de scrum half van dit team) die langdurig geblesseerd is. Vanuit RRC veel sterkte kerel. 

Het meerderheid eerste jaar RRC Cubs team had helaas met wat blessures en afzeggingen te maken maar omdat het andere RRC Cubs team was afgezegd kon er wat worden aangevuld zodat er zelfs wissels waren. Een en al luxe derhalve.

Het werd zonder meer een erg leuke en sportieve wedstrijd die uitmuntend door de ref van de dag werd geleid. De scooter van de ref had dus na de wedstrijd geen lekke banden. De in het nadeel van RRC uitgevallen eindstand deed daar verder niets van af. 

Integendeel, de RRC Cubs kwamen met een glimlach van het veld omdat ze wisten dat ze alles hadden gegeven, inzet en karakter hebben getoond en bij vlagen zeer goed spel hebben laten zien. Ze zíjn ook altijd voor de try gegaan en hebben het HRC lastig gemaakt. Heel lastig. Het was voor HRC geen walk in het Zuiderpark. De tegen tries bij HRC zijn in deze wedstrijd welhaast verdubbeld. HRC was echter als collectief beter. Twee steals en twee onoplettendheden maakten het verschil in de wedstrijd.

De bij velen onbekende schrijver van de verslagen dit seizoen 🙂  is daarom meer dan tevreden snel naar huis gereden. Wel met tijdstress, want door de latere aanvangstijd was er minder tijd om dit verslag tijdig op de dag zelf aan te leveren. Het vorderen van de leeftijd tast namelijk het geheugen wat aan en dit gekoppeld aan het vasthouden van het euforische momentum, helaas feiten die het schrijven van een verslag een dag later aanzienlijk moeilijker maakt.

Tot dinsdag.

Een rugby ouder(e)

Turven districtswedstrijd bij RRC

Afgelopen zaterdag was zomaar een districtswedstrijd voor de turven thuis. Gevreesd werd voor barre kou, maar het werd een prachtige ochtend. Het was weliswaar koud en er werd gespeeld met een verkort wedstrijdschema, maar het zonnetje scheen behoorlijk. 

De Rotterdamse turven namen het met 3 teams sterk op tegen HRC, DIOK Leiden en RC The Hookers. Inmiddels tellen de RRC turven al 33 jongens en meiden. Een groot deel daarvan speelt ook al wedstrijden dus ook RRC kent bij de districtswedstrijden een grote opkomst net als een HRC. Daar zijn we blij mee!

Er werd goed gespeeld, solo acties blijven voor de turven het aantrekkelijkst dus de komende tijd gaan we focussen op samenspelen in plaats van winnen. 

Dank nog voor de opgetrommelde scheidsrechters die de wedstrijden kwamen fluiten. De bardames en heren en alle helpende handjes op het veld. En niet te vergeten dank voor “Het heel Holland RRC-bakt” gedeelte: er waren cup cakes in de clubkleuren, vers gemaakte taart, spek-stokjes en meer lekkers! 

De rest van het seizoen staan er nog leuke activiteiten gepland zoals toernooien op het strand, een Open training en de eind BBQ!

Op naar de Bondsdag in Haarlem komende zaterdag ……. maar helaas heeft Rugby Nederland vanwege de weersvoorspelling deze afgelast!

Een turvenouder

Rotterdames domineren hele wedstrijd

photocredit: Wilco Boot


Landelijk leverde de nachtvorst dit weekend veel afgekeurde velden op. Zo ook in Deventer, thuisbasis van de Pickwick players en onze tegenstander. Dankzij het Rotterdamse kunstgras, de reis van de Pickwickplayers naar Rotterdam en de welwillendheid van ref Dennis om de wedstrijd leiding te geven, werd onze uitwedstrijd een thuiswedstrijd met de kickoff om 11:30.

Meteen vanaf de kickoff zochten onze Rotterdames de aanval. De tegenstander kreeg hier geen grip op en moest in de eerste 3 minuten al twee try’s incasseren. Ons team was bereid en in staat om een stap extra te zetten. We waren balvast en konden met verschillende spelers regelmatig doorbreken. Tegelijk werd vaak tijdig naar de grond gegaan met support in het kielzog, waardoor weinig turnovers te betreuren vielen. De eerste helft liepen we met dit sterke rugby gestaag uit naar een comfortabele 34-0 ruststand.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. We bleven offensief druk uitoefenen en gaven weinig tot geen terrein weg door collectief goed op te lopen en snel te tackelen. Het aantal try’s konden we uitbreiden tot een eindtotaal van 14 en 7 daarvan werden geconverteerd. De eindstand loog er niet om: 84-0 gaat in de boeken. De Pickwick ladies hebben tevens ook gevochten tot het eind. Hoewel de stand op liep, bleven zij met geheven hoofd en prachtige strijdlust doorgaan tot de laatste seconde.

Door hard te blijven werken hebben we de hele wedstrijd gedomineerd. Daarnaast was het een van de moeilijkste wedstrijden dit seizoen om te komen tot een keuze woman of the match. Er werd door een ieder individueel enorm goed gepresteerd en we hebben vooral elkaar verbaal en fysiek goed bijgestaan. Hierdoor is het collectief niet in de problemen gekomen. Door de duidelijkheid op het veld, waar ieder zijn vrouwtje tackelde, bracht dit rust op het veld. Wat tevens ons doel ik voor komende week.

We bedanken de Pickwick Players voor hun komst, de ref voor de goede leiding en alle supporters langs de lijn.
Wij mogen trots zijn op het snelle eerherstel ten opzichte van de wedstrijd een week geleden. De stijgende lijn is weer opgepakt en daarmee zullen we verder bouwen.
Op naar de Hookers komend weekend!

Wedstrijdverslag: Claire en Ruben
Woman of the match: Mo
Volgende wedstrijd: zondag 27 januari, uit 12.00 uur vs Rc the Hookers

Voor foto’s Wilco klik hier
Voor foto’s Irene klik hier