post

De vriendjes en vriendinnetjes dag bij RRC

Ook dit jaar wordt er weer de vriendjes en vriendinnetjes dag georganiseerd bij de Rotterdamse Rugby Club!

We organiseren een leuke proeftraining!

Inschrijven is niet nodig, je mag gewoon meedoen!

Wel heb je een bitje nodig!

Guppen onder 6 jaar
Zondag 31 oktober van 10.00 – 11.00 uur

Turven onder 8 jaar
Maandag 1 november van 18.30 – 19.30 uur

Benjamins onder 10 jaar
Woensdag 3 november van 18.30 – 19.30 uur

Mini’s onder 12 jaar
Woensdag 3 november van 18.30 – 19.30 uur

Voor vragen: jeugd@rotterdamserugbyclub.nl

Posted in TBM
post

De nieuwe webshop is live!!

De webshop bij de Rugby Specialist.nl begint langzamerhand gevuld te worden met de kledinglijn van de Rotterdamse Rugby Club. Er zijn al diverse artikelen waarvoor bestellingen geplaatst kunnen worden.

Neem snel een kijkje op de webshop en bestel bijvoorbeeld deze gerse hoody!

Over een aantal weken worden ook de nieuwe wedstrijdbroekjes en wedstrijdsokken via deze webshop aangeboden. De levering hiervan laat helaas iets langer op zich wachten dan gedacht.

Er kan ook een bezoek gebracht worden aan de fysieke winkel van de Rugby Specialist.nl aan de Korte Baan 9-15 in Nootdorp.

De winkel is een bezoek meer dan waard, gezien het uitgebreide assortiment aan sportartikelen en met name de grote collectie rugby schoenen. Je wordt daarbij geholpen door vriendelijke medewerkers die verstand hebben van rugby.

Bovendien krijg je als lid van RRC een korting van 10% op het gehele assortiment, met uitzondering van de RRC clublijn, bij aankopen op de shop of in de winkel. Gebruik daarvoor de code: STERKERDOORSTRIJD

post

Verslag RC Tilburg JU-1 – RRC Junioren

Wat moet je als objectieve verslaggever nou vertellen over de wedstrijd tegen de Brabantse koploper van de Plate competitie? Nou, de uitslag was 111-0. En nee, dat is geen verschrijving. Net zo objectief als de vermelding van de uitslag is het feit dat de Tilburgers op alle fronten beter waren dan hun Rotterdamse evenknieën. Beter, sterker, feller en ze leken ook wel groter. Bij ‘de onzen’ sloeg de schrik al snel toe na een aantal razendsnelle tries in de eerste minuten. Een schrik die niet omgebogen kon worden in voldoende vechtlust om er een enigszins spannende pot rugby van te maken. Jammer, maar dit was rugbyles in optima forma en de Rotterdammers keken toe als geschrokken leerlingen…

Na de wedstrijd werden de Rotterdammers (als troost?) getrakteerd op een Brabants broodje hamburger. Een mooi gebaar van de gastvrije Tilburgers. Bij de ook in Tilburg gebruikelijke benoeming van de Man of the Match viel voor Rotterdam de eer ten beurt aan Mika. Terechte keuze, Mika is bezig aan een sterk seizoen. Toch wat stilletjes dropen we af naar boven de rivieren, deze wedstrijd willen we snel vergeten…

Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. En deze nieuwe kansen zullen de RRC Junioren ten volle moeten zien te benutten. Want zaterdag komt BRC JU-1 naar Rotterdam. Inzet van de strijd: één van de twee degradatieplekken. Deze wordt vermeden door het winnende team. Dus alles om voor te vechten door de dame en heren van RRC, die tijdens de komende trainingen de goede tactiek naar boven zullen moeten halen om de overwinning binnen te halen. Ouders, familie en vrienden zijn uiteraard erg welkom om de Junioren zaterdag over de lijn te schreeuwen!

Verslag: Marijn

Foto’s Danielle: RC Tilburg JU1 – RRC JU zaterdag 8-10-2021

post

Nipt verlies voor hardwerkende Rotterdames

Afgelopen zondag stond de tweede uitwedstrijd voor de Rotterdames op de planning. Deze keer een stuk dichterbij, de reis ging namelijk naar de Leidse campus om het op te nemen tegen de studenten van het LSRG. We waren op tijd vetrokken in verband met de Marathon van Leiden, wat ervoor zorgden dat we met een goede warming-up aan de wedstrijd begonnen.

Al na zeven minuten kwamen we op voorsprong door een penalty kick van Charlotte: 0-3. Echter was de voorsprong van korte duur toen de dames van het LSRG snel erna een try scoorde: 5-3. In tegenstelling tot vorige week met veel regen, scheen de zon volop wat ervoor zorgde dat alle speelsters het flink warm kregen. Na een half uur spelen breidde het LSRG hun voorsprong uit met een try en benutte conversie: 12-3. We hadden moeite om de juiste tackles te maken op de snel passende Leidse dames. Het lukte hun nog twee try’s te scoren: 22-3. Vlak voor de rust wisten we Anna Zoë te bereiken die met een flinke sprint het scorebord naar 22-8 bracht. Charlotte maakte hier met de conversie nog eens 22-10 van. Tijd voor een mandarijntje die Georgette zoals altijd weer voor ons had meegebracht!

Vastberaden om onze achterstand in te lopen, begonnen we aan de tweede helft. Er werd door beide teams hard gewerkt wat na tien minuten spelen resulteerde in een vierde try voor het LSRG: 27-10. Na goede coaching van Bjorn & Rory wisten we ons goed te herpakken. De ene pot na de andere pot ging hard in op de tegenstander en fase na fase kwamen we vooruit. Opnieuw werd de lijn goed benut waardoor Anna Zoë haar tweede try kon drukken en de conversie werd geraakt: 27-17. Nog geen paar minuten later lukte hetzelfde nog een keer: 27-24. Met nog tien minuten op de klok, werd er flink gestreden om ook de laatste punten in te lopen. Het mocht helaas niet lukken, maar we zijn enorm trots op hoe we ons teruggevochten hebben in de wedstrijd!

We raken steeds meer gewend aan elkaar en aan onze posities. Als team blijven we groeien en nu er weer wedstrijdritme is, komen we goed te weten waar we nog beter in kunnen worden. We kijken uit naar de komende wedstrijden! Tot slot nog veel dank aan onze supporters die met onze meegereisd zijn en de thuisblijvers altijd op de hoogte houden van de stand!

Woman of the match benoemd door ons: Anna Zoë
Woman of the match benoemd door de tegenstanders: Des’ree

We hebben een paar weekjes rust en gaan er  in november weer vol tegenaan!

Datum: 07-11-2021
Plaats: Wedstrijd thuis tegen CL Groot Mokum
Tijd: 15:00

Wedstrijdverslag: Des’ree

post

RRC 1 zet Ascrum eenvoudig aan de kant

Het krachtsverschil was behoorlijk groot vandaag tussen de studenten van Ascrum en de Rotterdamse RC. Ondanks een zwak begin van Rotterdam ging het na een minuut of 25 beter lopen en werd er flink op los gescoord. Hierdoor staat Rotterdam op de gedeelde 1e plaats in de competitie.

Uitslag Ascrum 2 – RRC 1: 7-61

De tries werden gescoord door: Sebastiaan 2 x Finn, Lloyd, Danny, Jolan, Thomas, Niels en Pablo

Klik hier voor de foto’s van vandaag

Man of the match : Sebastiaan van Mameren