post

RRC – Rugby spullen gezocht

Momenteel is er een groep enthousiaste vrijwilligers onder leiding van Rowan van wely bezig met de inrichting van ons clubhuis. Natuurlijk zijn er nog vele mooie relikwieën uit ons oude clubhuis bewaard gebleven. Maar (gelukkig) is het nieuwe clubhuis veel groter en kan er zijn we dus op zoek naar typische RRC memorabilia die wel een mooi plaatsje verdienen.
Iedereen die dus iets moois thuis heeft nodigen wij uit omdat voor ons nieuwe clubhuis ter beschikking te stellen. Denk hierbij aan shirts, stropdassen, oude foto/poster of misschien wel een “geleend” object uit een memorabele trip. Heb je iets stuur dan een mailtje liefst met foto naar Rowan (clubhuis@rotterdamserugbyclub.nl) met een beschrijving waarom je denkt dat het thuis hoort in het clubhuis. Dan gaan we er mee aan de slag om het een mooi plekje te geven.

post

UPDATE coronamaatregelen per: 16-01-2022

Het kabinet heeft op 14 januari een aanpassing van de Coronaregels voor Sport aangekondigd. De belangrijkste verandering is dat er weer door alle leeftijdscategoriën getraind mag worden, zonder beperking van openingstijden.

Er wordt aangegeven dat 1,5m afstand houden nog steeds gewenst is en buiten het veld moeten we dat dan ook blijven doen. Bij sporten waarvan de beoefening niet mogelijk is op 1,5m,  mag er op normale wijze getraind worden. Tackelen, rucks opzetten of scrummen is natuurlijk niet mogelijk op die afstand dus hervatten wij onze normale trainingen.

Onze competities blijven stil liggen om reisbewegingen te beperken, maar het is wel toegestaan om onderlinge wedstrijden te spelen binnen de club. Zowel bij de trainingen als bij die onderlinge wedstrijden mag geen publiek aanwezig zijn. Het is aan trainers en staf om onderling zulke wedstrijden te organiseren, zoals vorig jaar ook gedaan is.

Het clubhuis blijft voorlopig dicht, ook voor afhalen. Wel is het mogelijk om vooraf af te spreken als een team kannen drinken of iets te eten/snacken wil hebben voor bij een teamactiviteit. Hiervoor kunnen teammanagers contact opnemen met Pieter. Degenen die Pieter zijn contactgegevens niet hebben, kunnen die opvragen bij het bestuur.

De kleedkamers zijn wel open voor omkleden en toiletbezoek. Voor deze binnenruimten geldt wel dat personen van 18 jaar en ouder in bezit van een Coronatoegangsbewijs moeten zijn om er gebruik van te kunnen maken. Het wordt sterk aangeraden in de kleedkamer een mondkapje te dragen.

Samengevat:

  • Alle leeftijdscategoriën mogen weer trainen zonder beperkingen voor wat betreft tijd of afstand.
  • Buiten het veld 1,5 meter afstand houden van elkaar.
  • Geen competitie, wel mogelijkheid voor onderlinge potjes.
  • Geen publiek langs het veld.
  • Clubhuis is dicht. Uitzondering is, op bestelling, afhalen van waren t.b.v. teamactiviteiten.
  • Kleedkamers en de toiletten aldaar zijn open. Volwassenen die gebruik ervan maken dienen een CTB te hebben. Binnen wordt een mondkapje aangeraden.

Een verdere uiteenzetting van de regels omtrent sport staat op de volgende websites van de Overheid en NOC*NSF.

Coronaregels Overheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/sport

Protocol verantwoord sporten: https://nocnsf.nl/sportprotocol

FAQ: https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-en-sport-veelgestelde-vragen

post

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Beste (ouders van) leden, vrienden en vrijwilligers van de Rotterdamse Rugby Club,

Het bestuur van RRC wenst jullie het beste voor 2022. En met het beste bedoelen we gezondheid, kameraadschap en sportiviteit. Vorig jaar hebben ondanks vele beperkingen als club een aantal mooie successen behaald.
Hopelijk kunnen we die lijn samen met jullie doorzetten en de successen dit jaar zonder beperkingen vieren. Voorlopig blijven we ons aanpassen en kijken we uit naar het moment dat er weer voluit gesport kan worden.
De jeugd mag vanaf komende week in ieder geval weer wat vrijer trainen en daar zijn we blij mee. Daarover volgt later meer info.

We willen het jaar graag ingaan met versterking van het bestuur: https://rotterdamserugbyclub.nl/?p=38466