post

Bekrachtiging hoofdcoach Chris Ferreira

Het was al eerder gepubliceerd dat Christiaan Ferreira volgend jaar wederom de hoofdcoach is van de Rotterdamse Rugby Club. Het moest alleen nog “even” officieel bekrachtigd worden. Met een volle agenda en hier en daar wat verwarring bleek het nog best lastig een rustig moment te vinden om samen de strategie voor de komende periode te bespreken. Inmiddels zijn alle paden uitgezet en kijken wij als bestuur met veel vertrouwen uit naar het volgende seizoen. Op een prachtig Beach Rugby weekend in Scheveningen werd dat nog maar eens bekrachtigd door voorzitter en hoofdcoach met een ferme handdruk.

Mocht dit inspireren om ook onderdeel te worden van de RRC trainingsstaf neem dat zeker even contact op met de Technische Commissie (tc@rotterdamserugbyclub.nl) Wij zijn altijd op zoek naar dames en heren die ons (jeugd en senioren) willen helpen onze rugby skills verder te ontwikkelen. Ook voor je eigen ontwikkeling als trainer zit je bij ons goed. RRC investeert graag in jouw opleiding om je coaching ambities verder te ontwikkelen.

post

Rotterdames handhaven in de 2e klasse

Het was voor iedere rugbyer een uniek en pittig seizoen, met veel onderbrekingen, afgelastingen en uiteindelijk voor de Rotterdames vele wedstrijden achter elkaar zonder rust. In het seizoen wat steeds later begon, maar waar uiteindelijk geen einde aan leek te komen, was daar ineens de laatste wedstrijd! Helaas moesten de Rotterdames een degradatiewedstrijd spelen om te bepalen of we volgend jaar in de tweede of derde klasse uit zouden komen. We hebben om meerdere redenen een redelijk slecht seizoen gehad. Voornamelijk door hele lage spelersaantallen (vele langdurige blessures en opzeggingen lidmaatschap), dus soms maar tien dames op het veld. Maar ook door pech met spelersaantallen van tegenstanders en we kwamen pas erg laat op gang. De laatste dik gewonnen wedstrijden waren niet genoeg om play-offs te voorkomen.

Op dezelfde avond als de heren van het 1e team, moesten wij thuis aantreden tegen the Pickwick Ladies uit Deventer. De dames konden door de afstand maar 14 spelers opstellen, maar zij hadden een topseizoen gedraaid. Hierdoor waren de zenuwen de gehele dag zeer aanwezig, maar bij het fluitsignaal stonden de Rotterdames op scherp. In de vierde minuut maakten we een try en ondanks dat niemand het hardop wilde denken, weet ik zeker dat een aantal dames de winst al roken. Dit euforische gevoel verdween snel toen de Pickwick Ladies zeven minuten later ook een try drukten. De zenuwen keerden terug toen beide teams in de twintig minuten daarna zochten naar een gat in de verdediging. De Pickwick Ladies waren zeer sterk in het contact en hebben de gehele wedstrijd nauwelijks tackles gemist. Looplijnen die de weken ervoor vele punten hadden opgeleverd kwamen niet tot hun recht, onze snelle AZ kreeg weinig ruimte en Portugese Marta werd bijna voor het eerst dit seizoen constant getackeld. De Rotterdames hebben alles uit de kast moeten halen en moeten zoeken naar creatieve oplossingen, maar door de goede samenwerking tussen de voorwaartsen en backs liepen de punten gelukkig weer op. Ook wonnen we zelfs wat scrums van de tegenstander door onze sterke pack.

In de rust was de stand 26-5 en deze score liep steeds verder uit in de tweede helft, maar niet omdat de Pickwick Ladies minder goed waren. Als ze meer speelsters beschikbaar hadden gehad en minder blessures te verduren kregen had de uitslag zomaar anders kunnen zijn. De dames waren in de tweede helft dominanter in het veld, alleen hebben wij geweldig staan verdedigen. Zelfs met twee gele kaarten tegelijkertijd, waarvan eentje resulteerde in een penalty try tegen, wisten wij de lijn dicht te houden. De tweede helft bestond uit veel kramp, overgang naar uncontested scrum door blessures, miljarden tackles en ook veel tries voor de Rotterdames. Gelukkig met het eindresultaat van 52-12 winst en handhaving in de tweede klasse!!

Met de laatste wedstrijden hebben we naar mijn mening laten zien dat we thuishoren in de tweede klasse. Als we ons volledige team hebben staan, allemaal hebben getraind en af en toe een weekend rust hebben, weet ik zeker dat we volgend jaar in een betere positie eindigen. Voor nu verdienen alle dames het om even bij te komen van de heftige weken. Ik ben als captain zo trots op elke speelster in mijn team, ze hebben staan knallen, vechten voor elkaar en het is een geweldige groep met lieve meiden!

Een speciale shout-out naar het team van scheidsrechters (Serge, Gwen, Samantha en Edwin). Ze hebben niet alleen super netjes gefloten, maar ze hebben ons heel veel geleerd tijdens deze wedstrijd. En wij hebben nog best wel wat te leren 😉

Ook zijn we heel dankbaar voor onze coaches Bjorn en Rory (die ons helaas gaan verlaten), onze geweldige teammanager Georgette, alle dames die alles voor ons regelen en de supporters die onze wedstrijd verkozen boven de wedstrijd van het 1e team. Zonder jullie waren we nergens geweest! En we kijken er naar uit om volgend seizoen te knallen met onze nieuwe coach Bas (voormalige coach van de colts)!

WOTM: Bibianne
WOTM tegenstander: Anna Zoë
Volgende wedstrijd: Ameland!
Wedstrijdverslag: Emma

Foto’s: Mirre Welboren

post

Ferreira hoofdcoach seizoen 2022 – 2023

Na het succesvolle seizoen ‘21-‘22 voor de Rotterdamse Rugby Club, heeft de club wederom Christiaan Ferreira als hoofdcoach voor het seizoen ‘22-‘23 aangesteld. Na het behaalde kampioenschap in de eerste klasse en de ternauwernood verloren promotiewedstrijd, is de samenwerking met een jaar verlengd. Naast Ferreira zullen Cameron Stewart, Fabrice Monnier en Dandolo Pace als trainingsstaf voor de selectie fungeren.

Als hoofdtrainer voor de Rotterdames is Bas van der Geest aangesteld. Hij heeft vorig jaar de Colts van RRC getraind, echter stroomt nu door naar de dames.

post

Net niet

“Als” de wedstrijd nog een paar minuten langer had geduurd had het zomaar gekund gisterenavond in Sassenheim daar was iedereen het over eens maar als telt helaas niet in de sport. Het was een prachtig en boeiend gevecht waarbij Rotterdam als een raket uit de startblokken schoot en The Bassets flink onder druk wist te zetten die hierdoor tot wat foutjes werden gedwongen wat resulteerde in een 3-7 voorsprong na een minuut of 8

Naarmate de wedstrijd vorderde, kregen The Bassets meer en meer controle over de wedstrijd en na een kwartier spelen in de tweede helft leek de wedstijd gespeeld met een 24-7 tussenstand in het voordeel van de ploeg uit Sassenheim. Toch wist Rotterdam verdere schade verder te beperken en er puur op wilskracht nog een enorm slotoffensief uit te persen. Twee snelle tries achter elkaar in de laatste minuten maakte de stand voor Rotterdam een stuk dragelijker maar helaas kwam dit alles net te laat.

Al met al stapten The Bassets als terecht winnaar maar toch zeker ook opgelucht van het veld. Het was goed te zien dat deze ploeg week in week uit op een hoger niveau speelt en net wat meer ervaring en gogme heeft ten opzichte van ons nog relatief jonge team.

Met opgeheven hoofd en met de borst vooruit verlieten de heren van RRC 1 gisterenavond Sassenheim en we kunnen met recht heel trots zijn op een uitstekend seizoen dat geteisterd werd door Corona en veel te veel afgelastingen van tegenstanders die niet konden, wilden of durfden.  Spelers, Staff en de vele supporters die week in week uit langs de kant stonden aan te moedigen, bedankt voor een onvergetelijk seizoen.

Overigens kwam het goede nieuws uit Rotterdam waar onze dames zichzelf een dienst bewezen door de promotie/degradatie wedstrijd tegen The Pickwick Ladies uit Deventer ruim te winnen (52-12) en zich hiermee handhaven in de tweede klasse. Gefeliciteerd dames.

Voor de foto’s van Wilco Boot, klik hier
Voor de foto’s van Rana Stuivenberg, klik hier

post

Prachtige overwinning in het verre Noorden

Deze week namen de Rotterdames het op tegen Greate Tryn. Hiervoor moesten de dames afreizen naar de andere kant van Nederland. Ook deze wedstrijd was erg belangrijk om te bewijzen dat we in deze klasse thuishoren. Het verre reizen was niet voor niets, is uit het resultaat gebleken.

De kick-off werd om 15:26 genomen. Een beetje later dan gehoopt, maar door een lokale ref, konden we toch spelen. Al snel werd de eerste try gedrukt door Queeny met een conversie van Charlotte, 0-7 voor de Rotterdames. De volgende actie breekt Martha door en maakt mooie meters, met knap samenwerk van Anna Zoë, Queeny en Laura weten ze nog een boel meters te maken, maar helaas over de zijlijn.

Nadat de bal terug werd gekaapt, wist Rotterdam de bal weer naar de andere kant van het veld te spelen. Anna Zoë zet de motor aan en sprint zo over de try line: de 2e try voor Rotterdam met een conversie van Charlotte. Vervolgens een penalty voor ons vanwege een hoge tackle, zoals altijd had Martha dit snel door. Ze pikt de bal op, ze zet aan en de 3e try is een feit. Wegens balverlies wist Leeuwarden een try te drukken, maar dit hield de Rotterdames niet tegen. In de volgende aanval wist Anna Zoë schuin door te breken en de 4e try te drukken.

Bij de volgende aanval wisten de tegenstanders een hoop meters te maken, maar ze verliezen de bal. Martha geeft de bal een kickje en uiteraard zet Anna Zoë haar brommer weer aan en sprint erachteraan. Dit is de 5e try voor Rotterdam met een conversie van Charlotte. Roisin weet ergens de bal prachtig te stelen van de tegenstanders en zo werd try nummer 6 geboren, wederom met een conversie van Charlotte.

De rust brak aan en de dames zijn on fire, werd er gequote vanaf de zijlijn. Er werden wat wissels gemaakt en we gingen heerlijk de tweede helft in.

Er werd wat heen en weer gespeeld op de aanvallende helft, toch wist Anna Zoë weer door te breken en scoorde try nummer 7 met een conversie van Charlotte. In de volgende aanval werden er meters gemaakt door Martha vervolgens door Klaske, Bibianne weet de bal te bemachtigen en maakt een heerlijke snoekduik naar de try line en de 8e try is een feit. Dit is haar eerste try voor Rotterdam en ze mag er trots op zijn! Try nummer 9 werd gedrukt door Klaske met een conversie van Queeny en werd vervolgd door Anna Zoë met try nummer 10 en een conversie van Queeny. Claire met vuur in haar ogen zet aan en de bal blijft binnen. Anna Zoë wist de bal weer eens te bemachtigen en scoorde zo try nummer 11 met een conversie van Queeny. De volgende try werd door Laura gedrukt die zich tussen de tegenstander door wist te wurmen. Queeny schopte weer tussen de palen. Je kent het riedeltje: de 13e try werd door onze brommer Anna Zoë gedrukt, met een conversie van Queeny. De 14e try werd door Mirjam gedrukt. Onze voorwaartsen hebben veel meters gemaakt met pick and go’s, waarbij de laatste van Des’ree try nummer 15 betekende. Met uiteraard een rake conversie van Queeny. Het eindsignaal klonk met een geweldige eindstand van 5-99 voor de Rotterdames.

Het was een geweldige wedstrijd en het reizen was niet voor niks. We zijn enorm trots op deze prachtige score!

WOTM: Emma
WOTM tegenstander: Emma
Wedstrijdverslag: MBO Yoshi

Foto’s: Mirre Welboren