post

Geen winst maar mooie prestaties

Daar gingen de Rotterdames afgelopen zondag naar hun eerste wedstrijd van t seizoen. Met 18 speelsters arriveerden we op Delftse turf.

Dit seizoen zijn er flink wat wisselingen geweest in spelers en posities, wat betekende dat we de trainingen nu in de praktijk mochten brengen. Vanaf moment één stonden we aan en gingen we hard tegen hard. Al bleek wel dat Delft ook flink getraind had deze preseason. Delft heeft wat mooie tries gemaakt, maar deze kregen ze zeker niet cadeau. Onze top scoorder Anna Zoë wist een mooie break en run te maken en we waren van de 0 af.  De eerste helft eindigde met 19-5.

Tweede helft bleven we weerstand geven en wisten we het grootste deel van de scrums te winnen. Maar met de snelle steals en runs van Delft is de eindstand 36-5 geworden.

Al met al zijn er mooie individuele prestaties geleverd. Mirjam had haar debuut op de scrumhalf. Ze was met haar “grijpgrage vingers” en leiderschap in het veld een terechte woman of the match van zowel Delft als de Rotterdames. Ook heeft Kayleigh vanuit de colts haar eerste debuut gemaakt bij de Rotterdames. Met mooie runs waar meerdere Delftse dames nodig waren om haar tegen te houden.

WOTM Rotterdames: Mirjam
WOTM Delftse Dames: Mirjam
Volgende wedstrijd: 2 oktober (onder voorbehoud).

Foto’s:
Jan Kaper
Claire

post

Barcommissie zoekt vrijwilligers

Het zal de meesten van u niet ontgaan zijn, maar ons vernieuwde clubhuis is alweer (ruim) een jaar open. Langzamerhand begint alles een beetje vorm te krijgen en wordt er hard aan gewerkt om de dagelijkse gang van zaken zo soepel mogelijk te laten verlopen. Onze club groeit als kool en er is in die tijd een hoop gebeurd, tragische momenten, zoals het overlijden van onze geliefde president Luke Rumsey, maar ook mooie dingen zoals het kampioenschap van ons eerste team en promotie naar de ereklasse.

Met deze groei wordt het ook duidelijk dat onze beheerder en duizendpoot Pieter Schön vaak handen tekort komt. Het verzorgen en onderhouden van de accommodatie alsmede het runnen van de keuken en de bar zijn niet door één persoon uit te voeren, zeker niet tegelijkertijd. Hulp van de (ouders van) leden blijft onontbeerlijk, vooral op wedstrijddagen. Het wordt al verwacht van de thuisspelende seniorenteams dat er 2-4 spelers aangewezen worden om mee te helpen achter de bar. Hetzelfde wordt gevraagd van de ouders/begeleiders van de thuisspelende jeugdteams. Wij merken echter dat dit vaak niet genoeg is en zijn daarom op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers die af en toe willen bijspringen in de keuken of achter de bar.

Om Pieter te ondersteunen is er nieuw leven ingeblazen in de barcommissie. Deze bestaat nu uit Louisa Ladenius en Jolanda Vink. Er is een schema opgesteld waarop mensen kunnen aangeven wanneer zij in de komende weken beschikbaar zijn voor bar- of keukendienst. Deze is opgehangen in het clubhuis waarop u kunt intekenen en we zijn bezig om dit ook digitaal te verzorgen. Zodra dit klaar is zullen we dit delen. En deze link zal ook worden verstuurd via de appgroepen van alle teams. Mocht u interesse hebben om onze mooie club op deze manier te ondersteunen, wij hopen natuurlijk van wel, dan kunt u dat melden via bar@rotterdamserugbyclub.nl. U kunt ook worden opgenomen in de vrijwilligers appgroep. Hierin kunnen zaken snel geregeld worden. Geef even uw telefoonnummer via genoemd email adres door dan zult u toegevoegd worden tot deze groep.

Wij hopen op uw massale steun.

Met ovale groet

De barcommissie

Posted in bar
post

RRC clubhuis officieel geopend

Onder belangstelling van heel veel (oud) leden en oude bekenden is ons nieuwe clubhuis officieel geopend en omgedoopt tot het “Luke Rumsey Stadium” ter ere en nagedachtenis van onze president. Helaas was het Luke niet meer gegund om deze prachtige dag mee te maken en was het zijn zoon Morgan die namens zijn vader het naambord op het clubhuis mocht onthullen. Uiteraard was dit een emotioneel moment maar respect dat hij dit wilde doen in deze voor de familie en vrienden moeilijke tijd. Hierna werd en geproost op Luke en op de zonnige toekomst van de Rotterdamse Rugby Club en om 16.00 uur werd er nog een oefenwedstrijd gespeeld door onze selectie tegen het Zeeuwse Oemoemenoe ter voorbereiding op het komend seizoen in de ereklasse en deze werd ruim gewonnen door Rotterdam. Het was een mooie zonovergoten dag en een passend begin van het nieuwe seizoen.

Foto’s van deze geslaagde dag vind je hier

post

RRC sjaal

Nu onze Heren First XV in de Ereklasse mogen uitkomen, moeten we natuurlijk zorgen dat onze aanhang er gepast en herkenbaar bij loopt. Daarom introduceren we vol trots de enige en echte RRC sjaal.
De RRC sjaal is nu te bestellen voor € 10,- via deze link: 

Als je meerdere sjaals wilt bestellen maak dan kan dat ook, klik dan hier voor een betaalverzoek waarvan het bedrag kan worden aangepast.

Mochten er nog vragen zijn stuur dan een bericht naar daanlips@gmail.com

Veel dank voor het ontwerp en de organisatie door Danilo Lips!
Zelf ook goede ideeën voor RRC merchandise, meld je dan bij één van de bestuursleden om af te stemmen hoe hier uitvoering aan kan worden gegeven.