post

Rotterdam maakt het koploper RC Eemland heel lastig

Rotterdam speelde vandaag een fantastische wedstrijd tegen het nog ongeslagen RC Eemland. De koploper had grote moeite met een zeer strijdvaardig RRC. Vooral defensief stond het als een huis maar ook aanvallend kwam Rotterdam er af en toe brutaal uit. Eemland moest alles uit de kast trekken maar slechts 1 keer in de eerste helft wisten de Amersfoorters door de Rotterdamse muur te breken. Deze broze 5-0 voorsprong bleef heel lang op het scorebord staan en hierdoor bleef Rotterdam geloven in een goede afloop maar zoals wel vaker ging het aanvallend in de laatste fase helaas net mis. Enkele penalty’s niet in touch en een aantal line-outs die verloren werden zijn in een close game als deze vaak het verschil tussen winst en verlies. Enorm zonde want ondanks dat Eemland wellicht net iets beter was maar ook best veel unforced errors maakte, hing een verrassing lange tijd in de lucht. Helaas mocht het niet zo zijn en drukte Eemland tot opluchting van het thuispubliek vlak voor tijd nog een try en was zelfs een verdiend bonuspunt ons niet gegund. Ondanks het verlies waren na afloop de complimenten voor Rotterdam van zowel het uit- als thuispubliek dan ook zeer terecht.

Eindstand RC Eemland – RRC 12-0

Volgende week komt Castricum op bezoek en ook dat belooft weer een kraker te worden.

Foto’s René Ladenius

post

Ondanks de kou, weer veel geleerd

Zondag speelden de Rotterdames uit in Brabant, tegen de Eindhoven Lions. De winst van vorige week ging helaas gepaard met enkele blessures, voornamelijk bij de voorwaartsen. Dit betekende dat we niet veel dames op de opstelling hadden, maar ook dat speelsters de kans kregen om een geheel nieuwe positie te proberen.

Met goede moed en vele lagen thermokleding begonnen wij met ontvangen van de kick-off. We wisten de Lions te verrassen met snelle passes die eindigden met een eerste try van AZ. Daarna werd het lastiger om door hun verdediging te komen en wisten zij ook door die van ons heen te breken. Desalniettemin hadden we een paar mooie acties waarin ons gameplan goed naar voren kwam. De scrum stond sterk, met twee nieuwe flankers vers van de backs (Tonia & Jasmin) en later ook Chitra op de tweede rij. Kayleigh nam haar taak als lead in de powerpot zeer serieus en kegelde in haar eentje zo meerdere malen een paar meiden omver. Tegen het einde van de eerste helft kon helaas niet meer iedereen spelen en werd de scrum uncontested, met een persoon minder bij ons op het veld.

In de tweede helft bleven we druk leveren in de verdediging, maar het lukte Eindhoven om nog een paar tries te drukken. Uiteindelijk speelden we met 12 tegen 13 en werd de wedstrijd om deze reden vroegtijdig beëindigd. Het was ondanks de blessures een leuke en sportieve pot waarin we veel hebben geleerd.

Eindscore: 30-5

WOTM: Tonia

WOTM tegenstander: Kayleigh

post

Rotterdam niet opgewassen tegen zeer sterk HRC

Een uitstekend spelend HRC was een maatje te groot vandaag en voor het eerst in deze competitie was Rotterdam eigenlijk vanaf minuut 1 kansloos in deze wedstrijd. Het snelle tempo van de mannen uit de hofstad was Rotterdam de hele wedstrijd te machtig en wat Rotterdam ook probeerde, er was geen doorkomen aan. Pas in de allerlaatste fase van de wedstrijd deed Rotterdam wat terug door, wat moet gezegd 2 mooie tries te scoren maar toen was de wedstrijd al lang beslist in Haags voordeel. Eindstand HRC 1 – RRC 1 : 49-14 

De 2 Rotterdamse tries kwamen op naam van Huey van Vliet en Samuel Fogarty

Voor de masochisten onder ons is de wedstrijd hier nog een keer te bekijken.

Foto’s rugby-shots.nl

post

Geweldige wedstrijd

Zondagmiddag hebben de Rotterdames heerlijk gespeeld in Nijmegen tegen CL SOP Dames. Het weer was fantastisch en de kickoff was om 14:30u.

De eerst kick wordt genomen door Chitra. De dames zetten gelijk stevig druk. De eerste helft ging erg goed, een paar leuke pick and go’s en goede passes. Binnen 20 minuten maakten de Rotterdames hun eerste try. Daarna werd de lijn werd mooi uitgespeelt naar Anna Zoë, ze rende er lekker doorheen en maakte de tweede try.

Tijdens de wedstrijd maakte Justine mooie offloads en zelfs twee try’s. Uiteindelijk kwam SOP op de tryline van de Rotterdames. Ondanks een heel goede en langdurige verdediging, maakte SOP toch een try.

Bij de start van de tweede helft staan de Rotterdames weer met volle energie op het veld. Beau maakt hele mooie en harde tackels en Maaike trapt geweldige conversies. Met het snelle spel in de lijn, wist Justine met een goede doorbraak een try te maken. Toch kwam SOP sterk terug en heeft met bloed, zweet en tranen ook hun tweede try gedrukt met de eindscore van 10-31.

De moed zit er goed in en we kunnen niet wachten om tegen Eindhoven opnieuw een goed resultaat te realiseren.

WOTM TEGENSTANDER: Anna Zoë

WOTM: Justine

Volgende wedstrijd: Eindhoven – Rotterdames / uit in Eindhoven

Verslag door: Kayleigh

 

 

 

 

 

 

 

post

Nieuwe ronde, nieuwe gameplan!

Zondag ochtend, druilerige dag stromen een voor een de dames binnen bij het Luke Ramsey stadium. Binnen no-time veranderd de rustige kleedkamer in een swingende club. We hebben er zin in! Thuiswedstrijd, onze wedstrijd!

Na 3 lange weken geen wedstrijd rennen we vol goede moed het veld op. 15 dames staan klaar voor de kick-of met 5 supersubs aan de zijlijn.

Wies kickt en het spel is los. Door het nieuwe gameplan staan we ijzersterk de eerste helft en breekt AZ al snel door om de eerste try te maken. Daarop volgt al snel een try van Wageningen. Er wordt gewisseld en Wies kickt alweer een lekkere bal. En er volgen een paar lekkere harde tackels. Rianne teckelde zo lekker dat ze benen van een dame van Wageningen de lucht in vlogen. Door de pods die snel klaar stonden en het snelle spel in de lijn wist AZ weer door te breken en volgde al snel de tweede try. Na nog een mooie conversie van Maaike kan wel zeggen dat we lekker in de wedstrijd zaten!
Toch kwam Wageningen sterk terug en heeft met bloed zweet en tranen ook hun tweede try gedrukt.
Het weer begint op te spelen regen verblind ons en de wind giert om ons lijf. Maar we laten ons niet kennen. Ook in de Scrum staan we stevig. We blijven knallen.
Kayleigh maakt een paar mooie meters door dwars door de voorwaartse heen te beuken.
Ook Anne is als een beest op het veld, snel en behendig en legt de een na de andere op de grond.

De rust is daar. Suus gaat rond met de vitamientjes. Adem in adem uit, zoals onze sterke captain dat zegt.

Tweede helft gaat van start.
Kayleigh staat gelijk weer aan en geeft mooie popjes door en daar is Celine met haar snake run. Hoppa weer die druk erop.
Na aardig wat steals en mooie runs waren de dames van Wageningen toch te sterk ze braken nog een paar keer door en maakte zo het verschil. Maar ze hebben het absoluut niet cadeau gekregen. We hebben hard gewerkt, het was een lekkere pot!
Verkleumd (en sommige dames gebroken) maar voldaan terug de kleedkamer in onder de warme douche klaar maken voor de derde helft. De box weer aan en de bass dreunde door de kamer.
Met een lekker soepje opgewarmd en ready voor de volgende week!

WOTM TEGENSTANDER: Kayleigh
WOTM : Kayleigh

Volgende wedstrijd: SOP – Rotterdames / uit in Nijmegen