post

Fijne Feestdagen!

Beste RRC-ers en fans,

Het bestuur van RRC wenst iedereen hele fijne Feestdagen en een voorspoedig, sportief en gezond 2023!

Op vrijdag 6 januari aanstaande zal de Rotterdamse Rugby Club samen met haar leden en vrijwilligers het jaar 2023 inluiden. Een jaar waarin we de positieve ontwikkelingen van afgelopen jaren door hopen te zetten. Jullie zijn welkom om met ons het glas te heffen vanaf 20:00 in ons clubhuis.

Uiteraard zijn ook hiervoor handjes nodig achter de bar. Wil je meehelpen? Meld je dan via bar@rotterdamserugbyclub.nl

post

Verlies voor Rotterdames – maar niet zonder strijd

Ondanks dat de Rotterdames geveld werden door blessures, corona en gekke virussen, lukte het ons toch om met zestien Rotterdames onze laatste wedstrijd van de eerste fase te starten. De koud en het gebrek aan voorwaartsen deden ons helemaal niets! Klaske, Agathe en Anne liepen gewoon in hun korte broekje (zonder legging) rond. Gezien er bij de Rotterdames toch weinig verschil is tussen de voorwaartsen en de backs, kunnen de backs gemakkelijk als voorwaartsen fungeren. Weten ze ook hoe het voelt om steeds maar te moeten scrummen 😛 Tijdens de warming-up wordt nog even snel gewerkt aan de scrums en de line-outs. Joyce en Nienke spelen vandaag hun eerste wedstrijd. Met hen wordt alles nog even snel doorgenomen. Ondanks dat Q twee maanden geleden is bevallen, staat ze alweer vrolijk en met volle energie op het veld. Klaar om haar eerste wedstrijd na twee seizoenen eruit te zijn te gaan spelen. De mannen van de derde klasse en de Lions komen de dames ook aanmoedigen. Dan fluit de scheidsrechter om 13:00 dat de wedstrijd gaat beginnen. De Rotterdames lopen naar hun plek. Klaar om als echte Rotterdammers te gaan zagen!

Al snel krijgt Groot Mokum een kans om via de zijlijn de verdedigingslijn van de Rotterdames te passeren. Maar daar komt AZ die een harde tackel maakt en een try voorkomt. Helaas fluit de scheidsrechter de wedstrijd stil en geeft aan dat er een wissel moet komen. De fysio van Groot Mokum rent hard het veld op richting AZ. Helaas heeft AZ door de harde tackel ook een snee in haar voorhoofd gekregen à la Harry Potter style, waardoor ze eruit ligt.

Het spel wordt hervat en al gauw maakt Groot Mokum een try. Gelukkig voor ons is de conversie niet raak. Stand 0-5. Met goede moed beginnen we weer met de kick-off. Als bezetenen rennen we achter de bal aan. Het gaat hard tegen hard. We weten de bal te veroveren, maar raken helaas ook de bal kwijt. Ondanks dat onze scrums bestaat uit 50% voorwaartsen en 50% backs, winnen wij onze scrums en lukt het zelfs om Groot Mokum omver te duwen. Bij Groot Mokum vallen ook een aantal geblesseerden. De fysio van Groot Mokum rent steeds het veld op en af om hulp te bieden. Omdat bij de Rotterdames een aantal tijdelijk eruit moesten, kregen we een speler van Groot Mokum. Wij zijn super blij dat ze bij ons speelt, want die willen we echt niet tegenover ons hebben. Wat kan die meid spelen en tackelen! Ondanks onze inzet lukt het Groot Mokum weer om een try te maken. Ook dit keer missen ze de conversie. Stand 0-10. Onze lieve cappie Emma geeft het team een oppepper. Met volle moed pakken we weer de strijd op. Helaas krijgen we toch weer een try tegen. Het lukt Groot Mokum niet om de conversie te maken. Stand 0-15. Nog voordat de tweede helft eindigt wordt Tonia dubbelgevouwen. Daar heb je weer de fysio van Groot Mokum die hard over het veld rent om hulp te bieden. Die heeft onderhand wel meer kilometers gemaakt dan de spelers zelf. Gelukkig zijn Tonia’s wervels flexibel genoeg en is er niets aan de hand met haar rug. Helaas ziet ze wel sterretjes en is de wedstrijd voor haar afgelopen. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het halftime.

Tijdens het halftime geeft cappie Emma en onze coach Bas bemoedigende woorden. De sfeer is positief en iedereen geeft aan het een leuke wedstrijd te vinden. De mandarijntjes en komkommers die door het liefje van Chitra, Mr. Tom, is gepeld en gesneden (ik zal maar niet vertellen hoe dit ging), gaan er goed in. Iedereen krijgt weer energie en kunnen niet wachten om aan de tweede helft te beginnen.

Gelukkig fluit te scheidsrechter en kan de tweede helft beginnen. De Rotterdames beginnen sterk aan de tweede helft. We spelen zelfs vaker op de helft van Groot Mokum. Volgens Emma is het daar veel leuker dan aan onze kant. Hoe nieuwsgierig we ook zijn om hun kant te ontdekken, lijkt Groot Mokum net iets nieuwsgieriger naar onze kant en lukt het hun om weer een try te drukken en een conversie te maken. Stand 0-22. Even later volgt weer een try en conversie voor Groot Mokum. Stand 0-29. Niet getreurd, er kan nog van alles gebeuren. De wedstrijd is pas beslist als de scheidsrechter het heeft beëindigd. Dus hop daar gaan we weer!

De coach van Groot Mokum zegt verbaasd te zijn over de ontwikkeling van de Rotterdames vergeleken met vorig jaar. Hij heeft niet verwacht dat we zo goed zijn geworden. Na heel wat gebeuk en gescrum valt er toch weer een blessure aan onze kant. Een speler van Groot Mokum valt verkeerd op de been van Wies, waardoor haar knie in een verkeerde beweging kwam te liggen. Ze moet er helaas uit. Na één minuut wil ze alweer terug. Gelukkig hebben we onze coach Bas en Mona die de haar tegenhoudt en even streng tegen haar is, want dat is wel nodig. Is Wies net naar een hoekje gestuurd, komt AZ blij aangelopen dat ze weer wil spelen. Want ach ja, een snee die misschien gehecht moet worden, is voor rugby begrippen toch niet zo ernstig… Maar goed, tegen zo’n blij hoofd kan je ook geen nee meer zeggen. Dus AZ weer terug in het veld! Maar goed ook, want die meid maakt binnen tien minuten een try. Heren twee heeft onder daverend gejuich en geklap dit bevestigd. Helaas lukt het ons niet om een conversie te verzilveren. Stand 5-29. Helaas vallen ook Joyce en Nienke vanwege blessures uit. Wat hebben die dames een mooie eerste wedstrijd achter de rug! Omdat wij geen wissels meer hebben, heeft Groot Mokum nog een speler aan uit uitgeleend. Wat een beest is dat ook! Na aantal minuten komt ook Wies terug die als een Gazelle over het veld heen rent. Helaas maakt Groot Mokum nog een try en conversie en is de stand 5-36. AZ maakt het nog even spannend door een try te scoren. Door het uitblijven van een conversie is de stand 10-36. Groot Mokum maakt nog even korte metten met onze blijdschap door snel een try te scoren. Ook voor hen is er geen conversie en blijft de schade beperkt tot 10-41. En dan luidt daar het eindsignaal.

Wat hebben wij gevochten! Wat een geweldige wedstrijd! Op naar de volgende fase, waarbij we hopelijk weer alle strijders op het veld hebben.

post

Scheidsrechters gezocht

Sommigen zullen er bewust van zijn, anderen wellicht niet; de Rotterdamse Rugby Club heeft een structureel tekort aan scheidsrechters. Als club moeten we hier verandering in brengen omdat het nu boetes en stress oplevert en in de toekomst zelfs competitiepunten aftrek. We zouden graag vanuit onze leden de beweegredenen willen horen waarom men géén scheidsrechter wil worden. En wellicht wat er voor nodig is om wel ref te worden? Hopelijk kunnen we dan enkele van die redenen wegnemen/toevoegen en meer mensen helpen. Denk hierbij niet alleen aan indeelbare scheidsrechters voor de bond, maar ook aan clubscheidsrechters die op zaterdag of zondag thuis kunnen invallen als er geen scheidsrechter beschikbaar is. Zouden jullie aub een reactie en eventuele ideeën willen delen via secretaris@rotterdamserugbyclub.nl?

post

RRC wint derby in Hoek van Holland

Twee uitstekend verdedigende teams hielden de 0-0 bijna een uur lang vast in de Rotterdamse derby in Hoek van Holland. Aanvallende pogingen aan beide kanten stranden telkens vlak voor de try-lijn in schoonheid met een penalty tegen het aanvallend team.
Rotterdam laat week in week uit zien dat het over een sterke bank beschikt want nadat de de nodige wissels waren toegepast en de Hookers inmiddels behoorlijk murw gebeukt waren door het vele voorwaartsen werk van Rotterdam kantelde de wedstrijd langzaam naar de kant van de mannen in het oranje.
RRC kreeg steeds meer overwicht en In iets meer dan een kwartier besliste Rotterdam de wedstrijd door 3 converted tries te scoren.

Aangezien de Hookers niet beschikken over een type Wout Weghorst was de resterende tijd was te kort om nog iets aan de 0-21 achterstand te doen en slechts een ere try vlak voor het laatste fluitsignaal was hun deel waardoor Rotterdam naast het bonuspunt greep. Hookers uit, altijd lastig dus een knappe overwinning voor RRC en dit geeft vertrouwen voor de laatste wedstrijd voor de winsterstop volgende week tegen de Oysters in Oisterwijk.

Eindstand RC Hoek van Holland – RRC 7-21
De Rotterdamse tries werden gemaakt door Lopa Matagitau (2x) en Samuel Fogarty , Will Maddocks schoot alle 3 de conversies knap tussen de palen.

Foto’s Hans Krommenhoek

post

Zaterdag de derby in en tegen Hoek van Holland om de Rotterdam Cup

Tijdens de Ereklasse wedstrijd RC Hoek van Holland vs RRC aanstaande zaterdag staan niet alleen de punten op het spel maar tevens neemt de winnaar van dit duel de Rotterdam Cup in ontvangst.
Deze traditie is weer nieuw leven ingeblazen en rond de Rotterdamse derby wordt er van alles georganiseerd door de thuisclub.  Van een DJ tijdens de 3e helft tot catering tijdens en na de wedstrijd.
We hopen dat er veel publiek aanwezig zal zijn om onze jongens aan te moedigen.

Dus kortom, een mooie derby dag.