post

RRC Junioren-2 verpletteren HRC Junioren-4

In de 2e thuiswedstrijd van ons nieuwe junioren-2 team (begonnen in de 2e fase) kregen we HRC op bezoek. Helaas gingen de  1e + 2e wedstrijd verloren omdat we als team nog aan elkaar moesten wennen. Zaterdag 16 december HRC dus de tegenstander. Na een paar minuten spelen werd de 1e try al gescoord, ook de 2e try volgden al snel. Voor de rust werd de stand van 43-0 al bereikt.  Omdat de regels het toestond, besloten beide teams gelijkwaardig de spelers te verdelen zodat het in de 2e helft toch een iets meer gelijkwaardige wedstrijd zou worden.

Eindstand  57 -12

Elisey werd gekozen door HRC als “man of the Match”, omdat hij na 1 try voor RRC, 2x een try heeft gescoord voor HRC.

Deze wedstrijd was een welkome opsteker voor ons team en gaan we met volle moed op naar de volgende wedstrijd. Deze wordt gespeeld in Hoek van Holland tegen Waterweg Barbarians JU 2 op 13-jan-2023

De volgden XV hebben deze klus geklaard: Anand, Rox, Noah, Lisan, Jelle, Faas, Dante, Elisey, Douwe, Joost ( C ),  Gabriel, Bas, Tobias , Rafael en Devin

Respect, Discipline en Kameraadschap

Beste Rotterdamse rugbyliefhebber,
Respect, Discipline en Kameraadschap zijn drie belangrijke kernwaarden die onze sport uniek maken. Drie kernwaarden die het rugby uitzonderlijk maken als sport. Een cultuur of kernwaarde kan alleen duurzaam zijn als we er trots op zijn en deze werkelijk beleven en uitdragen. Dit kan alleen als we elkaar wijzen op gedrag dat niet binnen deze waarden past. 
In het huidige tijdperk hebben we een nog grotere rol in het bewaken van deze kernwaarden. Ook in onze gemeenschap zien we té vaak negatief gedrag. We verwerpen dan ook recente negatieve posts op social media over scheidsrechters en negatief gedrag langs het veld. Rugby Nederland en de Rotterdamse Rugby club zullen streng toezien dat negativiteit niet getolereerd wordt. Het bestuur, alle vrijwilligers, trainers en spelers staan met hart en ziel, in weer en wind, het beste van zichzelf te geven. Daar hebben we het grootste respect voor. 
We verwachten dat iedereen elkaar, onze leden, bezoekers, de tegenstanders én scheidsrechters op de meest respectvolle manier behandeld, zodat we allemaal, op en naast het veld, onze sport met plezier kunnen beleven.
Laten we onze verantwoordelijkheid blijven nemen, want samen zijn wij Rugby.
Met sportieve groet,
Het bestuur van de Rotterdamse Rugby Club.
post

RRC 1 wint moddergevecht in Breda

Over de laatste wedstrijd van Rotterdam in 2023 gaan we kort zijn; Bij aankomst was al duidelijk dat het door de aanhoudende regen geteisterde veld, vol met plassen en de lijnen nauwelijks zichtbaar, geen hoogstaand duel ging opleveren.
Uiteindelijk won Rotterdam deze wedstrijd zonder al te veel hoogtepunten in en tegen Breda met ruime cijfers wat gezien de posities van beide teams op de ranglijst dan ook niet verrassend was. De wedstrijd werd kort na rust enig tijd onderbroken door een vervelend incident waarbij een speler van Breda onwel werd en met een ambulance naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Hopelijk gaat het inmiddels weer goed met hem en wensen wij hem een spoedig herstel. Volgende wedstrijd en tevens de laatste van de eerste fase is op 13 januari in en tegen Castricum.

De Rotterdamse tries werden gescoord door:
Lopa Matagitua, Dennis Baart, Samuel Fogarty en Jose Ignacio Failla Francese 

post

Pieten training voor jongste RRC’ers

Op een koude zondagochtend, vlak voor Sinterklaasavond, verzamelden de guppen en turven van de Rotterdamse rugby club zich op het veld voor een wel heel bijzondere training. Het nieuws had zich als een lopend vuurtje verspreid: de Rugby Pieten zouden langskomen voor een speciale Pieten training!
De jonge spelertjes keken vol spanning uit naar wat er komen ging. De trainers hadden een gevarieerd programma bedacht om de kinderen voor te bereiden op een echte Pietenmissie. De training bestond onder anderen uit het ludieke spel: tractorband rollen. De guppen en turven rolden als echte pieten over het veld, hun lachende gezichtjes vol verwachting. Het was een vrolijk gezicht om de kinderen zo over het (kunst)gras te zien tuimelen.

Ook was er het cadeautjes doorgeven-spel, waarbij de kinderen in een rij stonden en zo snel mogelijk cadeautjes aan elkaar moesten doorgeven. Een oefening in snelheid en teamwork, want dat zijn belangrijke eigenschappen voor een goede piet! De hindernisbaan was het hoogtepunt van de training. De kinderen klommen over kleine daken en sprongen behendig over obstakels. De Rugby Pieten waren trots om te zien hoe de jonge rugbytalenten zich zo goed voorbereidden op het bewegen over de daken op pakjesavond. Maar het hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld het spel ‘Piet tackelen’. De kinderen kregen de kans om als echte rugbyhelden de Pieten te tackelen, die zich met enthousiasme lieten vangen. Gelach en gegil vulden de lucht terwijl de kinderen hun beste tackeltechnieken toonden. Aan het einde van de training waren de Pieten vol lof. Er werden pietendiploma’s uitgedeeld aan alle guppen en turven, als beloning voor hun inzet en enthousiasme. Elk kind kreeg bovendien een klein cadeautje als herinnering aan deze bijzondere dag.

In het clubhuis werd de dag afgesloten met een warme kop chocolademelk. De kinderen zaten gezellig bij elkaar, bespraken hun avonturen en genoten van de feestelijke sfeer.
Met de pietentraining hebben ze niet alleen rugbyvaardigheden ontwikkeld, maar ook de magie van het Sinterklaasfeest intens beleefd.

Posted in TBM
post

Sinterklaas op bezoek bij de Mini’s van RRC

Afgelopen maandag werden de Mini’s onverwacht verrast door Sinterklaas! Na een barre training in de natte sneeuw voor de Springboks en Los Pumas en een meer comfortabelere workshop voor de Wallabies in het clubhuis, was er voor iedereen warme choco en pepernoten. Compleet onverwacht was daar opeens Sint. Onder luid gezang van “Sinterklaasje kom maar binnen” werd Sint enthousiast onthaald. De Sint, alias trainer Bruis, had echter wel wat aandachtspunten in zijn Grote Boek staan. Een aantal Mini’s moesten dan ook bij Sint komen en uitleg geven over voorbeeldgedrag van tweedejaars Mini’s, bloedfanatiek zijn en mopperen op de ref. En hoe heet toch dat hippe rugbykapsel wat Sint ziet op het veld? Mullet, Sint!!!!! Alle Mini’s gingen hieperdepiep naar huis met een choco Sint. Dank u Sinterklaasje, teammanagers en trainers!

Posted in TBM