post

Rotterdam nu al zeker van finale op 20 mei

Met een behoorlijk aantal afwezige basisspelers trad Rotterdam vandaag aan tegen het geplaagde Hilversum dat het hele seizoen al met personele problemen te maken heeft en hierdoor een teleurstellend seizoen draaien. Rotterdam had nog 1 punt nodig uit de resterende 2 wedstrijden om zeker te zijn van de eerste plaats in de Ereklasse Trophy poule dus de opdracht was simpel, winnen en de eerste plaats is een feit.

Het werd een wat vlakke wedstrijd waarin Rotterdam sterk begon maar de laatste 15 á 20 minuten van de eerste helft en de eerste paar minuten van de tweede helft had Hilversum een sterke fase en wist de 22-3 achterstand terug te brengen naar 22-15 en leek Rotterdam het heel even nog lastig te krijgen net als vorige week in Oisterwijk. Het krachtsverschil was uiteindelijk toch te groot en Rotterdam stelde snel orde op zaken met een uitblinkende Sebastiaan van Mameren die maar liefst 4 tries wist te drukken vandaag.

Door deze overwinning is Rotterdam dus nu al zeker van de eerste plaatst in de poule met de laatste wedstrijd tegen Hoek van Holland nog op het programma maar ongeacht wat daar gebeurt, speelt Rotterdam op 20 mei de finale in de Trophy poule sowieso thuis tegen zeer waarschijnlijk regerend landskampioen DIOK uit Leiden.

Al met al een zakelijke overwinning zonder al teveel schade en hopelijk is Rotterdam de aankomende wedstrijden weer zo goed als compleet.

De Rotterdamse tries werden gemaakt door Sebastiaan van Mameren (4x), Jolan Klijnjan en Tom Alloway. Jolan Klijnjan zorgde voor de rest van de punten vanaf de kicking tee.

Foto’s René Ladenius

post

Billenknijpen in Oisterwijk

Een hele belangrijke wedstrijd vandaag voor Rotterdam first XV in Oisterwijk met de koppositie als inzet. De Oysters waren erop gebrand zich te revancheren van 52-3 nederlaag in Rotterdam afgelopen februari echter waren het de mannen in het oranje die furieus aan de wedstrijd begonnen.
Rotterdam was de eerste 40 minuten zeer dominant en zette de Brabanders onder constante druk waarbij elke aanval dreigend was wat uiteindelijk resulteerde in een comfortabele 10-22 ruststand. Gezegd moet worden dat de try van de Oisterwijkers wel erg makkelijk werd weggegeven en dit bleek een voorbode voor een zeer lastige tweede helft.

Na de rust waren de rollen behoorlijk omgedraaid en binnen een tijdsbestek van 9 minuten wisten de Oysters de achterstand knap om te buigen in een 23-22 voorsprong. Ondanks deze mindere periode toonde Rotterdam hierna knap veerkracht en ondanks de nodige uitvallers door blessures stond de oranje muur weer als vanouds te verdedigen en kwamen er ook weer kansen op aanvallend gebied.
Met een mooie push over try vanuit een line-out kwam Rotterdam weer op voorsprong en werd deze nog uitgebreid met een penalty kick. Oysters gaf niet op en perste er nog een enorm slotoffensief uit maar dit mocht niet baten en Rotterdam hield knap stand.

Nu dus nog steviger op de eerste plaats in de poule en het moet wel heel raar lopen, wil Rotterdam niet in de finale van de Trophy poule staan op 20 mei.

Nog twee wedstrijden te gaan in de reguliere competitie, te beginnen met de thuiswedstrijd volgende week zaterdag tegen RC Hilversum.

De Rotterdamse tries werden gemaakt door Alii-Nui Pakutoa, Jolan Klijnjan, Samuel  Fogarty ,en Niels Troost. Will Maddocks schoot 3 conversies en 2 penalty kicks raak.

De wedstrijd is hier terug te kijken op Eyecons

post

Rotterdam weer bovenaan na overtuigende zege

Wat een prachtige middag op sportpark Duivensteijn, het weer was schitterend (eindelijk) en onze mannen van RRC 1 vlogen uit de startblokken. Na 2 minuten werd uit de eerste de beste aanval meteen gescoord en hiermee werd de toon gezet voor een uitstekende wedstijd. Tegenstander DIOK uit Leiden werd vooral de eerste helft ondersteboven gespeeld door een zeer fel Rotterdam dat met prima voorwaartsen werk maar ook zeker goed gebruik makend van de backs die met snelle breaks het de Leidenaren enorm lastig maakte. Rotterdam kwam in het eerste bedrijf eigenlijk nauwelijks defensief in de problemen met een comfortabele 27-0 ruststand als gevolg.

Ook de tweede helft was Rotterdam prima op dreef echter wist DIOK een kwartier voor tijd bij een 34-0 stand, iets terug te doen en door de weer in ere herstelde befaamde oranje muur te breken. Ook defensief stond Rotterdam vandaag ijzersterk en met nog twee tries aan beide kanten in de slotfase werd de 41-14 eindstand bereikt.

Door dit resultaat heeft Rotterdam de koppositie in de poule weer overgenomen en is de voorsprong op nummer 2 DIOK 4 punten met een wedstrijd minder gespeeld dus Rotterdam ligt nog steeds op koers om de Ereklasse Trophy Poule te winnen. Volgend weekend geen wedstrijd voor RRC 1 dus over twee weken de uitwedstrijd tegen de Oysters.

De Rotterdamse tries werden gemaakt door Will Maddocks (2x) , Sebastiaan van Mameren , Samuel  Fogarty ,en Finn Alloway. Will Maddocks schoot alle conversies en 2 penalty kicks raak.

post

Rotterdames helaas geen winst, ondanks positieve wedstrijd

Op zondag 2 april verzamelden we op een koude vroege ochtend om af te reizen naar de campus van Delft. Hier gingen we spelen tegen Thor, die zijn afgesplitst van de andere Delftse teams.

Na het fluitsignaal maakte Delft al snel een try, maar gelukkig kwamen we snel terug met een try door AZ, en de conversie raak door Justine. Na de gelijkmaker volgden nog 2 try’s van Delft: 7-17. Dit ging een harde wedstrijd worden. Delft had scrumtraining gekregen van onze eigen Bas, en dat konden we merken. Daarnaast kwamen zij hard en snel in in de counterrucks. In de line-outs lukte het ons wel de bal te winnen, met name door gebruik te maken van twee springers. Was het nou pony, of tijger? Door een prachtige offload van Des en de snelle benen van AZ scoorden we en werd ook de conversie raak geschoten door Justine. Vlak voor de rust scoorden we nog een keer waardoor de stand op 17-19 kwam.

Vlak voor de tweede helft was het zonnetje doorgebroken en speelden we verder met de zon in de rug. We verloren helaas regelmatig de bal door de sterke scrum van Delft, en omdat er vaak werd gefloten voor holding na de tackles. Door goed samenspel in de lijn van Delft tussen Fly-half en centre, en de full-back creëerden zij overlap, waardoor Delft uitliep naar 29-19. We vochten hard en vooral door het samenspel in de powerpod konden we mooie meters maken. Hier scoorden we nog een keer: stand 29-26. In de slotfase sloeg de vermoeidheid pas echt toe, moesten we Celine missen met een bloedneus (en mogelijke hersenschudding) en werd de eindscore 39-26. Na de wedstrijd kwamen we nog samen voor de derde helft in het zonnetje op een binnenplaatsje van de campus. Onder het genot van heerlijke baksels kreeg AZ als woman of the match een biertje van de tegenstander. Vanuit onze kant was er een eervolle vermelding voor Moureen, die een goede eerste wedstrijd speelde, en werd Wies aangewezen als Woman of the Match.

Foto’s: Jan Kaper

post

Presentation Night 2023

De Presentation Night is een jaarlijks terugkerende traditie van en voor onze leden;
Vooraf genomineerde personen worden vanwege hun rol en bijdrage in het zonnetje gezet.

Deze editie is anders dan de voorgaande – voortaan is de Presentation Night voor zowel de CJC & Senioren!

Prijsuitreiking voor seizoen 2022 – 2023 met categorieën zoals, Speler van het jaar (per team), maar ook ludieke zoals Meester en Juffrouw Zaag (hardste tackle) en Break a leg award.