post

Verslag RRC Junioren – RFC Haarlem Junioren 1

De verwachtingen voor de derde wedstrijd van het seizoen van de RRC Junioren waren hoog gespannen. Want Haarlem had de eerste twee wedstrijden van het seizoen  weliswaar weten te winnen (en stond de RRC-teller op één), maar de uitslagen van die wedstrijden waren zodanig dat we een goede kans dachten te hebben. Zoals zo vaak bleek ook nu dat hoop slechts een uitgestelde teleurstelling is. Want het zat er niet in vandaag. Laten we maar beginnen met de uitslag: het werd 0-53 in het voordeel van de Haarlemmers. Nu was dat, zoals ook de winnende coach na afloop aangaf in de Man of the Match ceremonie, een uitslag die de krachtsverhoudingen in het veld niet volledig recht deed. Zeker in de eerste helft (0-15) boden de Rotterdammers stevig weerstand. Het was het echter allemaal ‘net niet’ voor de dame en heren. Veel slordigheden in de passing (na vorige week waren we toch optimistisch gestemd dat dit euvel grotendeels verholpen was), onnauwkeurige line-outs en te weinig power in de scrums en rucks. Het zat er simpelweg niet in vandaag.

Drie zaken die we als positief meenemen. Ten eerste, al vaker gememoreerd, was ondanks de slordigheden de inzet prima en bleef de ploeg wel strijden voor die ene try. Die de ploeg van coach Jim Johnson en zijn staf helaas niet gegund was. Naast de strijdlust is ook positief dat de wedstrijd (met behulp van een met een pollepel gestabiliseerde camera) is vastgelegd door Richard van Ravenstein. Die zal zijn handen vol hebben aan de wedstrijdanalyse. Maar de lessen zullen zonder twijfel weer de nodige verbeteringen in het spel van de Junioren opleveren. Laten we hopen dat deze snel zichtbaar zijn, want volgende week wacht ons de zware uitwedstrijd tegen koploper RC Tilburg. Die wedstrijd begint echter ook gewoon op 0-0, dus we trekken met goed gemoed ten strijde! Laatste positieve punt: geen botbreuken deze week. Houden zo!

De Man of the Match ceremonie werd traditiegetrouw (we spreken na twee keer gewoon van een traditie uiteraard) weer voor ons mooie clubhuis gehouden, waarbij Diederik aan de zijde van RRC de eer ten deel viel. Op naar het Brabantse land!

Verslag: Marijn

Foto’s Danielle: RRC JU – RFC Haarlem JU1 zaterdag 2-10-2021

Corona uitbraak school Bergschenhoek

2021 is van start en RRC wenst jullie allen het beste voor dit jaar. Hopelijk hebben jullie ondanks alle beperkingen op een veilige manier kunnen genieten van Kerst en Oud & Nieuw. Onze hoop is dat we in de komende maanden weer allemaal kunnen trainen. We beginnen echter dit jaar met een vervelend nieuwsbericht.

Er valt op verschillende nieuwsmedia te lezen dat er een corona-uitbraak heeft plaatsgevonden op de Willibrordschool in Bergschenhoek. Het EMC voert daar gericht onderzoek naar uit waaruit blijkt dat er, in ieder geval bij een gedeelte van de gevallen, sprake is van de nieuwe Engelse variant. Er zijn zowel leraren als kinderen besmet geraakt.

Vooralsnog willen wij als club de sportactiviteiten voor de jeugd zoveel mogelijk laten doorgaan, in lijn met de huidige richtlijnen van het RIVM en Rugby Nederland. Daarover gaan we wel in doorlopend overleg met de trainers. Degenen die bij de training aanwezig zijn, moeten zich daar veilig bij voelen. We vinden het belangrijk om dit nieuws te delen zodat ouders en kinderen ook zelf een afweging kunnen maken over deelname aan de trainingen in de komende weken. Uiteraard vragen we iedereen om goed op te letten en bij enige vorm van klachten thuis te blijven.

Een uitgebreider bericht over de uitbraak is te lezen op: https://www.rijnmond.nl/nieuws/202596/Bergschenhoekse-gezinnen-laten-zich-testen-na-uitbraak-op-school-Niet-het-leukste-uitje

UPDATE 23-01-2021
Laatste ontwikkelingen rondom de uitbraak in Bergschenhoek. 
https://nos.nl/l/2365479

Ter herinnering de richtlijnen voor sport zoals beschreven op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/sport
– Buiten sporten mag met maximaal 2 personen (exclusief trainer)
– In binnenruimtes sporten mag niet.
– Groepslessen buiten mogen niet.
– Sportscholen zijn dicht.
– Wedstrijden zijn verboden.
– Topsporters en sporters in topcompetities mogen trainen en wedstrijden spelen.
– Sporten voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder mag alleen als onderling 1,5 meter afstand te houden is.
– Kinderen tot en met 17 jaar mogen buiten wel in grotere teams sporten. Of buiten wedstrijden spelen met teams van hun eigen club.
– Publiek bij sport is niet toegestaan.
– Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Vacature: Wedstrijdsecretaris Cubs, Junioren, Colts (WS CJC)

De Rotterdamse Rugby Club is op zoek naar iemand met affiniteit voor jeugdrugby om de planning van de CJC-wedstrijden in goede banen te leiden. 

De functie: 

  • Je plant de tijden van de CJC-wedstrijden en waar nodig regel je een clubscheidsrechter. 
  • Je verzorgt en begeleidt de communicatie tussen onze teammanagers, jeugdcoördinator en scheidsrechters. Ook ben je het eerste contact met de wedstrijdsecretarissen van onze tegenstanders. In mindere mate heb je (samen met de algemeen wedstrijdsecretaris) contact met Rugby Nederland. 
  • Het regelen van de dispensaties doe je samen met de jeugdcoördinator en de algemeen wedstrijdsecretaris.

De werkzaamheden nemen in een gemiddelde wedstrijdweek niet meer dan een half uur in beslag, in winterweken met slecht weer kan dit soms een uurtje per week extra zijn. 

De algemeen wedstrijdsecretaris staat je in alle taken bij indien nodig en je zult in het begin genoeg hulp en begeleiding krijgen.

Het profiel:

Je hebt affiniteit met jeugdrugby en bent bij voorkeur al betrokken bij één van onze CJC-teams, bijvoorbeeld omdat je dochter of zoon daar speelt. Je wil je voor meerdere seizoenen inzetten, zodat je de fijne kneepjes van het vak weet en een intern en extern netwerk op kunt bouwen. Je bent goed in schriftelijke communicatie; veel wordt besproken in groeps-apps en via e-mail.

Ben jij, of weet jij, een geschikte kandidaat voor deze functie? Laat het dan weten aan wedstrijdsecretaris@roterdamserugbyclub.nl of aan één van de CJC-teammananagers en hopelijk kunnen we dan vroeg in 2021 de eerste wedstrijden gaan plannen!

post

RRC-ers in nationale selecties!

We kregen het mooie nieuws dat meerdere van onze jonge spelers geselecteerd zijn voor verschillende Oranje-teams. Wij vinden dit onwijs gaaf, en een mooi bewijs dat onze jeugdtrainers het beste uit de lokale talenten halen!

We feliciteren de volgende spelers met hun verkiezing voor de (trainings)selecties:

  • Odin Ruijgrok (U20)
  • Milan Schenk (U17)
  • Donald van Dijk (U17)
  • Ahmet Onalan (U16)

We gaan er vanuit dat zij in de vertrouwde oranje shirts veel indruk maken, en wensen ze superveel succes!

RRC presenteert: Bas van der Geest

Bas zal aan de slag gaan als Youth Development Officer (YDO). Als YDO krijgt Bas de taak om structuur te brengen en begeleiding te geven aan de staf en spelers binnen de CJC. Op deze manier krijgen de talenten binnen de RRC de begeleiding van zowel Bas als onze andere trainers die ze nodig hebben. Naast zijn taken als YDO zal Bas coach worden van het development colts team.

Hoe lang heb je gerugbyd of speel je al?
Ik heb 13 jaar gespeeld, helaas was mijn laatste union wedstrijd alweer 3 jaar geleden.

Wat is je favoriete positie? Op welke plek speel je meestal en waarom?
Ik wil gewoon spelen! De positie is minder belangrijk, ze hebben allemaal verschillende leuke uitdagingen. Maar op de 2de rij stond ik het meest, scrummen wordt heel erg leuk als je ingespeeld bent met je prop.

Bij welke club(s) heb je gespeeld? Waar speel je nog?
Ik begon op mijn middelbare school in Botswana, Maru a Pula. Toen ik naar Delft verhuisde ben ik bij SRC Thor gaan spelen. Ik heb bij meerdere clubs ook 1 of 2 wedstrijden gespeeld bij toernooien of tijdens vakanties.

Waarom ben je begonnen met rugby en wat sprak je aan toe je begon?
De coach van Maru a Pula, vroeg hoe groot mijn voeten waren… Toen ik dat vertelde zij hij: “Ahaa dan word jij waarschijnlijk lang, dus prima voor een 2de rij. Wanneer kom jij rugby proberen?”
Dat het een teamsport is waar je lekker je kracht kan gebruiken zonder dat mensen dat erg vinden, sprak me erg aan.

Wat is je beste prestatie op rugbygebied?
Ik heb de eer gehad om met het Nederlandse Studenten Team een paar wedstrijden te spelen en als aanvoerder uit te komen.

Wat is jouw drijfveer om trainer te worden of te zijn?
Het begon om mensen te helpen om beter te laten spelen en daardoor rugby nog leuker te vinden. Daarbij is het zien van de groei van zelfvertrouwen bij spelers erg fijn.

Wat denk je het beste als trainer te kunnen doen of overdragen?
Respect voor je medemens.

Wat zou je graag willen bereiken als trainer?
Een groep helpen elkaar te ondersteunen, zowel binnen als buiten het veld.

Wat is je favoriete boek of film?
Boeken sowieso, een van mijn favoriete schrijvers is Conn Iggulden.

Wil je verder nog iets kwijt?
Rugby is een super spel, als jij het meeste wilt spelen dan moet je fit blijven en technieken leren om blessures te vermijden. Dan wordt het vanzelf leuker en fijner om te doen.