post

Koploper te sterk voor Rotterdames

Afgelopen zondag mochten wij tegen LSRG spelen, en dit was geen makkelijke tegenstander. Zij staan bovendien niet voor niets boven in onze competitie. Hoewel zij misschien het voortouw namen tijdens de wedstrijd, hebben wij het ze zeker niet makkelijk gemaakt.

De eerste helft viel zwaar, Leiden was erg sterk en vooral heel snel in al hun acties. Onze reacties waren vaak te langzaam, maar je merkte dat we wel echt hebben gebikkeld en al onze krachten gebruikten om ze te stoppen. Helaas volgde hierna wel wat tries voor Leiden. We sloten de eerste helft sterk af met een mooie try, vanuit team effort (speciale shoutout naar de forwards). De try werd gedrukt door onze nummer 9, Charlie, en dit werd niet zomaar even gedaan. Ze werd namelijk tegen de paal gedrukt, waardoor het een try werd.

De tweede helft begonnen we sterk. Chitra brak al snel door en maakte de eerste try van de helft. Helaas verloren we hierna de meerderheid van het balbezit, en werd het een verdedigingsspel. Ondanks al onze inzet en teamwork resulteerde dit helaas weer in wat tries tegen, met als eindscore 69-14.

WOTM: Mirjam

WOTM tegenstander: Chitra

Wedstrijdverslag: Roisin

Volgende wedstrijd: Zondag 15 mei 12:00 uit tegen CL Groot Mokum

post

Bij overwinning volgende week is RRC 1 kampioen in de 1e klasse

Volgende week zondag kan ons 1e team het kampioenschap behalen bij een overwinning op DIOK 2. Vandaag werd RC Waterland in Purmerend over de knie gelegd door RRC en stopte de teller pas bij 0-100.
Niet echt spannend dus maar dat is aanstaande zondag wel anders als dus de titel in de 1e klasse op het spel staat. Met na deze wedstrijd nog maar twee wedstrijden te gaan, is bij een Rotterdamse overwinning de voorsprong op de concurrentie onoverbrugbaar en het kampioenschap dus een feit.
Uiteraard is alle support welkom en we rekenen dan ook op een massale opkomst van iedereen die de Rotterdamse Rugby Club een warm hart toe draagt om deze unieke gebeurtenis mee te maken.

01-05-2022    |     RRC 1  – DIOK 2      |      Kick off: 15.00 uur

post

RRC Benji’s internationaal toernooi België

Afgelopen Paasweekend speelden de Rotterdamse Benji’s een internationaal toernooi in België in de buurt van Maastricht: in Dalhem om precies te zijn. Op uitnodiging van Rugbyclub Coq Mosan vertrokken de Benji’s vroeg in de ochtend op weg naar hun allereerste internationale toernooi. De meeste Benji’s waren dan ook bloednerveus en konden de avond ervoor slecht slapen. Een aantal had ook stiekem de hoop om gescout te worden door misschien wel Frankrijk. Een kleine teleurstelling was het dan ook dat de eerste wedstrijd tegen HRC was en dat deze wedstrijd  ook nog werd verloren. Dat was toch wel een deuk in het ego, maar de dag werd dapper voortgezet.  Er werd gespeeld met Franstalige referees en tegen Franstalige clubs: een belevenis op zich.  Rugbyclub Coq Mosan is prachtig gelegen in het groen met bloesembomen, ezeltjes in de wei en een kabbelend beekje. Geen straf voor de ouders op een zonovergoten dag. De Benji’s lieten mooi rugby zien en er werd flink gestreden. De dag werd prima gecatered  met baquettes en worstjes op de bbq. Een leuk extra onderdeel van de dag waren de High Land games met onder meer touwtrekken en boomstamwerpen. Dat onderdeel ging de Benji’s zo goed af dat ze met de beker voor de eerste prijs voor dit onderdeel naar huis gingen. Ook gingen de Benji’s aan het eind van de dag naar huis met allemaal een medaille en een grote beker voor de “ Prix de Respecte”.  Een geweldige, eerste internationale ervaring voor herhaling vatbaar!

post

Socials Friday Basic core & looptraining

Nedelko, strenght and conditioning trainer biedt vrijwillig, speciaal voor gemotiveerde CJC- spelers en ouders 3 extra trainingsessies.
Neem je sport- en noppenschoenen en (als je het hebt) een yogamatje mee.
We sluiten de avond gezellig af met een soepje en hapjes van Pieter.
Geef je op voor 5 mei via jeugd@rotterdamserugbyclub.nl.
Kosten: €15,- voor 3 trainingen inclusief soep + hapjes, met pin te betalen bij de eerste sessie op 13 mei aan de bar.

post

Foeste Moiden – Rotterdames

De laatste paar wedstrijden tegen de Foeste Moiden werden gekenmerkt door regen, modder en kou. Eindelijk mochten we tegen elkaar aantreden in een mooi lentezonnetje, al was met het vroege verzameltijdstip (07.50) vooral onweer af te lezen op de gezichten van de Rotterdames.

Met 13 vrouw sterk begon de reis naar Alkmaar, waar we om 11.00 uur aftrapten tegen eveneens een dertiental Foeste Moiden. De Rotterdames zijn inmiddels wakker; na 5 minuten weet Anna-Zoë de eerste try te drukken. Dankzij onze gelegenheids-conversiekicker Queeny komt er 0-7 op het scorebord. Ondertussen heeft Babette in Rotterdam de finishlijn van de marathon gehaald, terwijl in Alkmaar tries van beide teams elkaar opvolgen. Ondanks mooi lijnspel resulterend in tries van Tonia en Jasmin, gaan we met een nipte achterstand met 22-19 halftime in.

In de tweede helft is Anna-Zoë wederom zeer alert vanaf de kick-off en weet binnen enkele minuten de Rotterdames op voorsprong te brengen. Beide teams maken goed gebruik van de ruimte op het veld, wat ook in de tweede helft zorgt voor veel gevaar en tries. Met maar 5 voorwaartsen op het veld was het extra hard werken. Waar we vorige wedstrijd lieten zien scrums van de tegenstanders te kunnen winnen, moest de Rotterdamse pack tijdens deze wedstrijd met uncontested scrums zichzelf op een andere manier zien te belonen. Dat gebeurde met mooie breaks & steals, fantastische verdediging in de eigen 22 en twee held-ups. Aanvallend wil je al die meters richting de tryline natuurlijk niet zelf maken wanneer je zoveel snelheid hebt op beide wings, dus creëerden de voorwaartsen als vanzelf creatief samenspel met de lijn.

De Foeste Moiden weten de 2e helft vaak door te breken en scoren meer tries. Onze gelegenheidscoach Marta spreekt ons streng toe; het onbreekt de Rotterdames momenteel aan het geloof. Als we deze wedstrijd willen winnen, moeten we geloven dat we het kunnen. Met hernieuwd geloof weten we nog wat punten te scoren. De Rotterdames benutten de conversies beter en blijven de Foeste Moiden in de nek hijgen. Met nog een kleine 10 minuten op de klok staat het 46-38. Het moet nu toch echt gebeuren! Nog een try, nog een conversie… het brengt de eindscore van de spannende wedstrijd op 46-45. Net als vorig seizoen, eindigt de wedstrijd tegen de Foeste Moiden met één punt verschil.

WOTM: Queeny
WOTM tegenstander: (Krampachtige Hooker) Wies