post

1e Guppentoernooi in Rotterdam

Alweer een primeur bij de Rotterdamse Rugby Club. Ons allereerste Guppen Toernooi.

Op zondagochtend stonden de Turven al vroeg op om zich voor te bereiden op een dag vol rugbyplezier.

Het goed georganiseerde toernooi was het eerste Guppentoernooi in Rotterdam, waar een aantal spannende wedstrijden plaatsvonden tussen de teams van Delft, HRC en Voorburg.

Alle Guppen hadden er zin in en dat was terug te vinden in de aantal Guppen die stonden te popelen om te spelen. Wel bijna 100 !

Het Guppenteam van RRC nam enthousiast deel aan de wedstrijden. De coaches waren het unaniem eens dat ze vandaag echt hoogstaand rugby hebben gezien. Er werd snel gerend, veel tags werden gepakt en keurig teruggegeven. De Guppen toonden geweldig teamwork, zowel binnen als buiten het veld, en er werden talloze try’s gescoord.

Dit alles was een prachtig schouwspel. De coaches en  familieleden  die kwamen aanmoedigen zijn dan ook enorm trots op onze Guppen. En dat is volkomen terecht.

post

Gezocht: “nieuwe jeugdcoördinator(en) !”

Ik ben Rowan van Wely, jeugdcoördinator (en bestuurslid jeugd) bij de Rotterdamse Rugby Club. Ná 10 jaar actief te zijn geweest bij de jeugd zou ik (geleidelijk) mijn stokje willen overdragen!

Vind je het leuk om dingen te organiseren, appjes te sturen, wedstrijdschema’s te maken, vragen te beantwoorden, mails te sturen, maar voornamelijk de blije RRC jeugdleden te zien stralen tijdens de wedstrijden en trainingen.

Dan is jeugdcoördinator RRC iets voor jou!

Klik hier voor meer informatie over deze functie

Interesse neem contact op 06-22972325 of jeugd@rotterdamserugbyclub.nl

post

In memoriam Eduardo Menza

Beste leden,

Met grote droefheid moeten wij mededelen dat onze geliefde rugbybroer en mede-Rascal Eduardo Menza afgelopen weekend op 18 mei is overleden.

Eduardo kwam meer dan tien jaar geleden bij de Rotterdamse Rugby Club als vader van jonge rugbyspelers. Sindsdien heeft hij altijd een warm hart gehad voor rugby, de spelers en onze club. Hij zette zich in als assistent-trainer van de Benji’s, lijnrechter bij de Cubs , als speler bij de Old Boys en teamgenoot van de Rascals. Dit definieerde hem. Of het nu ging om een potje voetbal, Mudmasters, marathons, de Oude Meesters competitie of touch-toernooien, hij gaf altijd 100%. Samen met zijn zonen genoot hij volop van het leven en stond altijd klaar voor iedereen die hulp nodig had.

Wij zijn diep geschokt en bedroefd door dit nieuws. Eduardo is in besloten kring ter aarde besteld in Colombia en laat drie zonen achter: Elio, Guillermo en Alejandro.

RRC en Eduardo’s team, de Rascals, wensen zijn familie heel veel sterkte en liefde toe en vragen iedereen de familie de tijd te geven om te rouwen.

post

Rotterdam mist finale Ereklasse op een haar

Zo dichtbij de finale van de Ereklasse maar helaas duurde de wedstrijd tegen HRC een paar minuten te lang. Regelmatig stond Rotterdam dit seizoen aan de goede kant van de score in wedstrijden die met minimaal verschil werden beslist maar deze keer was het helaas andersom.
Rotterdam begon matig aan het duel maar wist de schade tot aan de rust te beperken tot 18-9.

De tweede helft was beduidend sterker aan de kant van Rotterdam dat langzaam maar zeker de overhand kreeg in de wedstrijd en met nog een paar minuten op de klok terecht op een 23-26 voorsprong wist te komen. De klok stond al op nul en er was nog een minuut of 2 á 3 extra tijd te spelen

Na de herstart ontving HRC direct een gele kaart en was het balbezit voor Rotterdam en leek de wedstrijd in de tas voor de mannen in het oranje. Helaas ging het dus toch nog mis nadat een kick van Will Maddocks in de Haagse 22 werd gevangen door een speler van HRC die op onbegrijpelijke wijze niet de “mark” riep toen er 4 Rotterdammers op hem af kwamen stormen en hem vakkundig buiten de lijn parkeerde. Maar in plaatst van een line-out voor Rotterdam werd er een penalty aan Den Haag gegeven voor een vermeende hoge tackle. Daar kwam Den Haag heel goed mee weg en werd de aanval die hier op volgde Rotterdam dus fataal.

Helaas dus geen finale in Amsterdam maar al met al toch een geweldig tweede seizoen in de Ereklasse waar Rotterdam enorm trots op kan zijn.

Foto’s René Ladenius

post

📢 vacature alert📢

Ben jij of ken jij iemand die het leuk lijkt of ervaring heeft met het vastleggen van wedstrijdenbeelden om de prestaties van onze spelers en teams te analyseren? Dan ligt er een unieke kans voor jou!

Voor seizoen 2024/ 2025 zoekt RRC leden voor de livestream/ video commissie die de thuiswedstrijden van onze ere klasse teams kunnen filmen en bewerken voor de video analyse software.
Team- en individuele feedback met beelden zorgt voor bewustzijn bij de staf en spelers in hun verdere ontwikkeling en wordt verzorgd voor alle wedstrijden in de ereklasse
Je krijgt de kans om vanaf het mooiste (uitzichts)punt de wedstrijden van onze teams te volgen en je kennis en ervaring met videobeelden en rugby in te zetten of te vergroten.

De thuiswedstrijden zijn op zaterdagmiddag vanaf 15:00 uur en zondag rond 13:00 uur. Met een groepje enthousiastelingen zorg je samen dat elke thuiswedstrijd gefilmd wordt.

Lijkt het je wat of wil je meer weten?
Neem contact op met Richard van Ravenstein of je Teammanager.