Van het bestuur

Beste leden van de Rotterdamse Rugby Club,

Het seizoen is begonnen, de eerste wedstrijden zijn gespeeld. Het is goed om weer zovelen vol enthousiasme op en langs het veld te zien staan. Met een mooie overwinning op een sterk Haarlem heeft ons eerste team het goede voorbeeld gegeven.

Helaas heeft Pieter besloten niet verder te gaan als pachter. We zullen hem erg gaan missen en te zijner tijd gepast afscheid nemen. Hou de agenda in de gaten om dit niet te missen. Het aankomend bestuur heeft ervoor gekozen de barbezetting (voorlopig) met vrijwilligers in te vullen. Dat betekend helaas een beperkte menukaart en een clubhuis dat eerder dan voorheen zal sluiten.

In de agenda op de website geven wij aan welke activiteiten op de club zullen plaatsvinden. Neem daar gerust regelmatig een kijkje om op de hoogte te blijven.

De wisseling van het bestuur is aanstaande. In de komende ALV zal het oude bestuur afscheid nemen en in het zonnetje gezet worden (zet deze datum in je agenda, jullie zijn van harte welkom!). In aanloop daarnaar toe wordt er al hard gewerkt door het aanstaand bestuur en alle commissies om iedereen te leren kennen en een en ander operationeel te krijgen.

We gaan de schouders eronder zetten, maar bericht ons als we zaken over het hoofd zien! Mail ons op bestuur@rotterdamserugbyclub.nl, dan kunnen we altijd bellen of afspreken. Wij zijn zeer geregeld op de club aanwezig, zie de agenda op onze website.

We zoeken meer vrijwilligers. Vele handen maken licht werk en er is genoeg te doen! Er is van alles te doen en we hebben voor ieder wat wils. We komen binnenkort met een overzicht van alle openstaande vacatures welke op de website gepubliceerd zal worden. Op dit moment zoeken we onder andere nog een bestuurslid en diverse leden die de barcommissie versterken.

Tot zo ver, namens het aanstaande bestuur,

Richard, Piet-Jan, Marc, Jessie, Rowan en Francien

 

 

post

RRC 1 begint met een benauwde zege

RRC 1 trapte vandaag de competitie af tegen RFC Haarlem en beide teams maakten er een spannende middag van. Rotterdam had grote delen van de wedstrijd licht overwicht maar vergat telkens de kleine marge die het had te vergoten en dan maak je het jezelf enorm moeilijk.
Positief is dat Rotterdam uitstekend stond te verdedigen en geen enkele try hoefde te incasseren vandaag maar veelal ging het offensief in de laatste fase net mis en werden ook teveel penalties weggegeven waardoor Haarlem bij kon blijven. Het feit dat er slechts1 Rotterdamse try (Niels van Rijn) werd gescoord geeft ook aan dat Haarlem defensief goed stond.
De score was en bleef erg close maar wel steeds in Rotterdams voordeel echter dreigde het in de laatste minuten nog mis te gaan omdat Haarlem vlak voor tijd op een 14-15 voorsprong wist te komen door een penalty perfect tussen de palen te kicken. De hierop volgende Rotterdamse kick off werd knap gevangen door de mannen In het oranje en zo hield Rotterdam de bal levend en kreeg het, tot opluchting van de Rotterdamse aanhang in last play nog een penalty. Will Maddocks hield het hoofd zoals altijd koel en schoot de winnende 3 punten tussen de palen.

Eindstand Rotterdamse RC 1 – RFC Haarlem 1  17-15

Klik hier voor de foto’s van vandaag

post

Competitie 2023-2024 zaterdag van start

De RRC sjaals kunnen weer uit de mottenballen want aanstaande zaterdag begint de competitie weer na een lange rugbyloze zomer.
Niet alle teams komen dit weekend al in actie maar de TBM en CJC spelen zaterdag hun eerste wedstrijden en ons eerste team krijgt zaterdag RFC Haarlem om bezoek wat direct een flinke uitdaging zal zijn.

De thuiswedstrijden van dit weekend:
09.30 uur U12 Mini’s
12.00 uur U16 Junioren: RRC JU 1 – Wassenaar Warriors JU 1
15.00 uur RRC 1 – RFC Haarlem 1

Klik hier voor het volledige programma van dit weekend.

post

Nieuwe scheidsrechters gaan RRC helpen

In de professionalisering van de RRC past ook een beter scheidsrechterbeleid. Jarenlang bleef RRC achter met het leveren van scheidsrechters wat de club op een aanzienlijke boete kwam te staan en bovendien zorgde dat er minder scheidsrechters werden aangewezen om de thuiswedstrijden te fluiten.

Onder leiding van on ze nieuwe voorzitter, Richard van Ravenstein, zelf ook oud-scheidsrechter is een nieuwe commissie opgericht die ervoor gaat zorgen dat het scheidsrechterbeleid naar een hoger plan wordt getild. Twee nieuwe scheidsrechters gaan zich daarvoor samen met wedstrijdsecretaris Hans de Bekker en oud-1e Teamspeler en scheidsrechter Paul Bruijn inzetten. Phila Bitterhout komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, maar fluit al een paar jaar in de Nederlandse Ereklasse. Hij is toegevoegd aan de trainersstaf als adviseur en zal namens RRC gaan fluiten. Tim Mudde is ‘Scheidsrechter van het Jaar 2023 vanwege zijn inzet op meerdere vlakken, en zal behalve voor RRC fluiten ook de rol van Scheidsrechterfunctionaris op zich nemen.

Richard, Hans, Paul, Phila en Tim gaan het komend seizoen op zoek naar RRC’ers die namens onze club willen gaan fluiten.  Dat kunnen (oud)spelers zijn, maar ook bijvoorbeeld ouders van spelers die daarmee iets terug willen geven aan de sport waaraan hun kinderen zoveel plezier beleven. Buiten het ‘scouten’ van potentiële scheidsrechters zullen zij degenen die hebben aangegeven te willen fluiten natuurlijk ook begeleiden. En natuurlijk worden ze niet meteen in het diepe gegooid, eerst de TBM, daarna de oudere jeugd en indien ze dat leuk vinden de dames en heren senioren. Met zo’n ervaren scheidsrechtersgroep moet dat wel goed komen.

Voor meer informatie stuur een berichtje aan Tim:

Phila en Tim