post

Rotterdames moeite met schakelen

Na een aantal weken rust was het tijd om weer af te reizen naar Alkmaar voor een wedstrijd met de Foeste Moiden. De ochtend begon wat rommelig doordat er wat onduidelijkheid over de starttijd van de wedstrijd was, hierdoor waren we wat te vroeg in Alkmaar. De Foeste Moiden hadden net geen volledig team, waardoor we van start gingen met 14 tegen 14. Om deze reden hadden we ons gameplan wat aangepast, wat ook even wennen was.

De wedstijd werd geopend met een overtuigende dropkick van Claire. Ze kickte deze, net als alle latere dropkicks in deze wedstrijd, knap naar een open plek op het veld van de tegenstanders, waardoor de Foeste Moiden de bal nooit in 1x konden vangen.

De voorwaartsen van de Rotterdames scrumden overtuigend en zetten de Foeste Moiden goed achteruit. De scrum werd na die keer wel uncontested in verband met de veiligheid. Het eerste punt van de wedstrijd was voor de Rotterdames, de bal werd naar de buitenkant gepasst, Rosanne zag de ruimte en AZ rende het gat in. Gevolgd door een mooie run door AZ naar de tryline. Bij het uitspelen van de bal door ons, wist een Foeste Moid, ertussen te komen. Hierdoor was ze al door onze defensive line gebroken en bezegelde deze break met een try.

Niet veel later kwam het antwoord van de rotterdames, wederom in de vorm van AZ. Ze liep om de defensive line van de tegenstander heen. En met haar snelheid kon niemand hier meer bijhouden, dit leverde ons een 2e try op. Vervolgens brak een moeilijke periode aan, waarin de Foeste Moiden veel de bal hadden en met haar sterke voorwaardsen bleven aanvallen, we kregen het helaas niet goed voor elkaar om ze hierin tegen te houden, waardoor ze een aantal keren scoorden.

In de 2e helft gingen we steeds meer spelen zoals ons ‘oude’ gameplan, en wisten elkaar beter te vinden. We waren scherper, waardoor we als we een penalty kregen sneller reageerden.  Een mooie beloning hiervoor, was een knappe run van Noa. Na een snel genomen penalty ontweek ze een aantal tegenstanders, en maakte haar run af met een try. Verdedigend ging het ook beter doordat er beter werd opgelopen en meer focus was op waar iedereen verdedigend ging staan ten opzichte van de ruck. Het hielp verdedigend ook dat onze nieuwste aanwinst Amber op het veld stond, ze speelde haar eerste wedstrijd en met haar sterke lage tackles op de tegenstanders stopte ze keer op keer de aanval.

Uiteindelijk hebben de Foeste Moiden helaas meer try’s en conversies gemaakt dan ons, waardoor ze de wedstrijd hebben gewonnen met 40-29

Wij gaan herstellen en over een aantal weken zijn wij er weer klaar voor om de volgende wedstrijd te spelen tegen Delft.

Heel veel beterschap voor onze geblesseerden deze wedstrijd, Noa en Agathe. Gelukkig niets gebroken waardoor Agathe haar huwelijksreis niet hoeft te missen.

Women of the match: Amber
Women of the match uitgekozen door de tegenstanders: AZ

post

Save the date : Familie Touch Toernooi 18 mei

Vanaf nu kan je je team aanmelden voor het eerste Familie Touch Toernooi op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei. 

Wil jij ook samen met je kinderen een keer heerlijk Rugby spelen!  (vanaf Benji leeftijd) 

Nodig dan vriendjes en vriendinnetjes, buren, familie uit om een team van 10 à 15 personen samen te stellen.  

Het wordt een gezellige dag die start met een ’Touch Rugby clinic’ om alle (vooral) niet rugbyérs de basics te laten zien. 

Een dag die afgewisseld wordt met een lunch en eindigt met een BBQ. 

En bij de bar zijn zoals altijd extra heerlijke happen, drankjes te halen, om onder het genot van de zon te genieten van elkaar, een paar wedstrijdjes en andere Rugby fanaten. 

Enthousiast? 

Wat te doen: 

 • Creëer een team met je kinderen, vriend(in)en, familie, buren en bekenden 
 • Bedenk een gekke naam 
 • Ontwerp een geinig T-shirts van je team 

Want op al deze onderdelen vallen er prijzen te winnen. 

Inschrijven:
Dit kan door de QR code te activeren op de flyer of via bijgaande link  

Extra info: 

Wat is Touch Rugby:
Touch Rugby is een versie van rugby waarbij er niet getackeld wordt.
Simpel uitgelegd is het tikkertje rugby. Door iemand aan te tikken is deze persoon ‘getackeld’ 

Wil je zien wat het betekent, hier een introductie tot Touch rugby; https://www.youtube.com/watch?v=1P_GxGyq4eE
Wil je internationale wedstrijd zien: https://www.youtube.com/watch?v=24WhVAREh8s 

Vragen:
Neem contact op met je teammanager of het organisatie team. 

Wij hebben er zin en zien jullie op het veld 

Groeten van het Organisatie-Team Touch Rugby 

Merijn Hudig
Mélise van der Ven
Jeffrey Sinoo
Frank de Waal
Audrey Wiersum
Mos (Mojgan) Noushazar 

post

Rotterdam haalt uit tegen Oysters

Na 3 nederlagen op rij waarbij het qua score steeds net de verkeerde kant op viel voor Rotterdam, was een overwinning tegen de Oisterwijk Oysters zeer wenselijk vandaag om in de top van onze poule mee te blijven doen. De opkomst van de supporters was weer enorm en Rotterdam was eigenlijk de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Dit werd echter in de eerste helft helaas niet in de score uitgedrukt. Kansen te over en het grootste deel van de wedstrijd speelde zich af op de Brabantse helft maar steeds ging het in de eindfase mis. Slechts 1 x wist Rotterdam een meer dan verdiende try te drukken met een 7-0 ruststand als gevolg.

In tegenstelling tot de eerste helft waar veel net niet lukte en Rotterdam veel penalties tegen kreeg, speelden de mannen in het oranje de tweede helft een nagenoeg perfecte 40 minuten waarbij de Oysters niet opgewassen waren tegen een waar bombardement aan Rotterdamse aanvallen. Gedisciplineerd werden veel fases gespeeld, prachtige aanvallen opgezet met de ene na de andere try als gevolg.

Het feit dat Oysters hier in 80 minuten slechts 1 penaltykick tegenover wisten te stellen zegt genoeg hoe het verdedigend stond bij Rotterdam. Onze mannen hebben 80 minuten keihard gestreden voor deze overtuigende overwinning. 

Ondanks nog steeds een waslijst aan blessures lieten de mannen die er vandaag stonden zien dat Rotterdam een serieuze kandidaat is om de Plate poule in de Ereklasse dit seizoen te winnen.  

De Rotterdamse tries werden gemaakt door Sebastiaan van Mameren (2x) , Jolan Klijnjan (2x), Will Maddocks, Tom Alloway, Samuel  Fogarty en Lopa Matagitau, . Will Maddocks schoot 6 conversies raak.

Foto’s René Ladenius

post

Dringend nieuwe bestuursleden gezocht!

De Rotterdamse Rugby Club heeft de afgelopen jaren een geweldige bloei meegemaakt. We hebben een prachtig nieuw clubhuis, een 1e team welke in de hoogste klasse van Nederland speelt, een groeiend aantal leden en we zijn financieel gezond.

Hoewel het uitgangspunt is dat jaarlijks een evenredig deel van het bestuur aftreedt komen er met ingang van volgend seizoen de positie van Voorzitter, Penningmeester en Secretaris gelijktijdig beschikbaar (daarnaast is ook nog een positie als vijfde bestuurslid vacant).

Daarom zijn we op zoek naar mensen die zich betrokken voelen bij de vereniging en die samen met de andere bestuursleden, vrijwilligers, sponsoren en actieve leden verder vorm wil geven aan de ambities en de toekomst van RRC. Het bestuur is een leuke manier om meer verbonden te raken met je club. Met behulp van onze vrijwilligers is het een geweldige manier om iets terug te doen voor je club of die van je kind.

De komende jaren heeft het nieuwe bestuur de uitdaging om binnen de vereniging Breedtesport met Topsport te verbinden. Zodat RRC op een duurzame wijze en met behoud van het verenigingsplezier tot de top van het NL rugby zal blijven behoren.

Dat betekent dat er beleid moet worden gemaakt en uitvoering moet worden gegeven aan diverse onderwerpen zoals:

 • Investeren in trainers en de jeugdbegeleiding.
 • Uitbreiden poel scheidsrechters
 • Investeren in kwaliteit van rugby
 • Aantrekkelijk klimaat topsporters
 • Goede faciliteiten:
  • Clubhuis is een thuis (eten, ontspanning etc)
  • Faciliteiten (Fysio en andere begeleiding)
  • Professioneel krachthonk
 • Veilig sportklimaat
 • Werven van nieuwe leden (in alle leeftijdscategorieën)
 • Werven van vrijwilligers en vrijwilligersbeleid

Ben je geïnteresseerd?

Via deze link vind je alle openstaande vacatures.

Op woensdagavond 22 maart om 20.00 uur zal het huidige bestuur een toelichting geven op de diverse vacatures en de werking van het bestuur in het algemeen. Een uitstekende gelegenheid om al je vragen te stellen en eventuele toekomstige bestuursleden te ontmoeten

Procedure

Op de volgende ALV (26 mei 2023) zal er een nieuw bestuur worden gekozen met als aanstellingsdatum 1 september. Alleen kandidaten die zich voor de uitnodiging van de ALV kandidaat hebben gesteld zijn verkiesbaar. Het huidige bestuur kan dan gedurende de zomermaanden de nieuwe bestuursleden begeleiden zodat vanaf 1 september de nieuwe leden geïnstalleerd kunnen worden en het stokje volledig kunnen overnemen.

post

Rotterdames – onder daverend geluid van support – winst gepakt

Een week na onze wedstrijd tegen Delft, die we met slechts 1 punt hadden verloren, waren de
Rotterdames vastberaden om de punten dit keer weer in Rotterdam te houden. Maar eerst was het
nog even zaak om goed wakker te worden, in onze splinternieuwe oranje trainingspakken. Na een
goeie warming-up, team run en uiteraard nadat Celine weer aan elkaar is getapet waren we er alle
21(!) klaar voor. Onze tegenstanders, Eindhoven Lions, waren helaas niet op volle sterkte, maar
gelukkig wilde de Rotterdames ze wel aanvullen; we zijn de beroerdste niet.

De supporters stonden inmiddels ook klaar en het, inmiddels toch wel, legendarische plastic gras kon
worden bespeeld.

Het eerste fluitsignaal klonk en niet lang erna zag het er naar uit dat Emmi, die wij aan de tegenstander
hadden uitgeleend, de eerste try ging drukken, gelukkig konden de Rotterdames hier nog een stokje
voor steken. Na 20 minuten, het betere duw- en trekwerk, een eerdere held-up en na flink wat tijd op
de helft van de Lions doorgebracht te hebben, kon Beau dit goede spel belonen met een schitterende
eerste try.

Daarna moest Kayleight jammer genoeg het veld verlaten omdat ze, met haar inmiddels in de 2e klasse
gevreesde KEIHARDE contact acties, haar hand had gebroken. Helaas werd de volgende poging voor
een try, nogmaals omhoog gehouden. Maar na wat aanwijzingen van coach Bas voor het team wist
onze try machine Justine de 2e 5 punten te scoren voor ons team. En dit betekende maar één ding: de
Rotterdames waren LOS.

Emmi had inmiddels weer een oranje-groen shirt aan getrokken. Daarna wist Claire, na goeie druk van het team, de bal zo ongeveer op de onze tryline te stelen en met een prachtige run een flink aantal meters de goeie kant op de rennen. Wat daarna gebeurde, lieve lezers, was een bijzonder mooie cascade van offloads door captain Emma en haar backline, helemaal tot aan de 22m lijn van de Lions. Uw (rennende)
verslaggever stond eerste rang om dit te aanschouwen, de ene pass was nog mooier dan de andere.
En aan het gejuich van de trouwe Rotterdamse supporters te horen, waren zij het met mij eens.

Helaas bleven de welverdiende punten uit bij deze actie, maar wist Emmi niet veel later de try alsnog te
drukken, waardoor we onze voorsprong konden vergroten naar 15-0. Klaske wist vrij snel daarna nog
een try te drukken door de ruimte op te zoeken en prachtig door de verdedigende lijn heen te steppen.
Hierna lieten de Lions zien dat zij zich zeker nog niet gewonnen gaven en nog aan het strijden waren
als leeuwen, ze drukten namelijk de volgende 5-punter.

Vervolgens kon Lise hier in haar 2e wedstrijd voor de Rotterdames een mooi antwoord op geven, dit
bracht de stand op 25-5. Maar ondanks mooi verdedigingswerk vanuit onze kant, wisten de
Eindhovenaren terug te slaan en de stand te veranderen naar 25-10 na een tijd op onze helft te hebben
gestaan. Onze topper Noa besloot de eindstand op 30-10. Niet lang daarna klonk het verlossende
eindsignaal van de ref.

Net als vorige week hebben we laten zien waar we op hebben getraind, maar wat deze wedstrijd ons
de winnaars maakte, was de 1000% inzet die iedereen elke minuut heeft gegeven. Om elke meter
moest worden gevochten en het was alleen maar vol gas gaan gedurende alle 80 minuten.
Ik heb werkelijk iedereen goeie acties zien maken, wat is het heerlijk om met dit team te spelen.
Dank aan de Lions voor de harde maar leuke wedstrijd, we hebben de overwinning zeker niet cadeau
gekregen.

WOTM Rotterdames: Chitra voor haar heerlijke runs en haar beastmode tackels (what else is new)
WOTM Lions: Emmi die aan beide kanten van het veld heeft laten zien wat voor super speler ze is.