post

Een IJ(S)zersterke wedstrijd van de Rotterdames

Na een korte winterslaap van anderhalve maand, mochten we eindelijk weer beesten op het rugbyveld. Omdat zowel de velden van Oemoemenoe als RRC bevroren waren, verwelkomende Hoek van Holland ons bij hun thuis.

Zo koud als kaalgeschoren schapen, kwam iedereen gekleed in (meerdere) thermoshirts het veld op (zelfs Anne en Laura, dat zegt wat!). We waren vastberaden om niet van een koude kermis thuis te komen. En dit was te merken; de eerste 20 minuten stonden we vurig te spelen. Er werd nog nét niet gezongen: “The cold never bothered us anyway”.

Binnen 3 minuten na de kick-off kreeg Noa, na enkele korte popjes, de bal en kon er omheen sprinten waardoor de eerste try een feit was. Het ijs was gebroken…

Het duurde niet lang voordat de tweede kans zich voordeed. Na een penalty in ons voordeel, NOT 10 en een paar meiden die flink door de linie heen stampte, wisten we binnen één minuut 80% van het veld te overbruggen. De bal werd vervolgens wijd gespeeld naar de rechterhoek waar Emma een try drukte na mooie offloads van Kaisla en Justine.

Het was alsof de tegenstander onbeslagen ten ijs kwam, want direct na de kick-off, kon Noa haar tweede try van de wedstrijd drukken. Waarmee de score na 10 minuten spelen op 19-0 terecht kwam. We stonden goed te verdedigen; ondanks twee penalty’s tegen kwamen ze niet voorbij onze 21-lijn. Kaisla wist zelfs de bal terug te stelen. Maaike maakte vervolgens ook nog een mooie run, alleen die poging vroor na een paas richting Justine vast.

Na de eerste 20 minuten sloeg het weer om. Oemoemenoe zette sterk de aanval in en dat betaalde zich uit. Na een line-out bij onze try line werd er een Maul gevormd. Deze werd goed verdedigd, en kende weinig beweging. De bal verlaat de Maul en via pick-up en go’s weet Oemoemenoe te scoren. Het staat 19-7.

Er vind een leuk potje rugby plaats met veel steals aan beide zijdes. Totdat Kayleigh een break wist te vinden en bijna voor een try zorgt. Gelukkig fluit de scheids in ons voordeel en kregen we een penalty; Kayleigh drukt de bal alsnog en het staat 24-7.

Oemoemenoe had beduidend meer balbezit en stond ook sterker in de scrum. We bevonden ons op glad ijs. Uiteindelijk wisten ze via de zijkant er doorheen te bonken, en scoorde ze een try (24-12). Dat lieten we niet in de kouwe kleren zitten. Noa sprint op tijdens de kick-off en weet direct de bal te stellen voordat die ook maar gevangen kan worden. Een mooie actie om de eerste helft mee af te sluiten.

In de tweede helft start het wat rommelig: het kan vriezen en het kan dooien. Rotterdames profiteerden van de slechte passes van Oemoemenoe, terwijl Oemoemenoe fel in de rucks de bal keer op keer wist te stelen. Beide teams had dus onnodig balverlies. Gelukkig herpakte de Rotterdames zich en wist Justine een try te scoren nadat de bal netjes werd uitgespeeld. Ook deze conversie wist Justine te maken waardoor het 31-12 staat.

De voorsprong werd groter door een prachtige actie aan de blindside van de scrum, waarbij Emma de tegenstander wist te trekken, ruimte creëerde voor Laura, een inside pass gaf naar Laura, die wist te scoren. De communicatie en samenspel was on-point!

Dit was niet de enige mooie actie die het benoemen waard is: Jessie weet via de zijlijn met 3 hand-offs alsnog de bal naar Rianne af te passen waardoor er flink wat meters gewonnen werd. Ook Kaisla wist vanaf de halfway door te breken en zo te scoren; het staat 43-12.

De laatste 15 minuten werden weer eventjes billen knijpen. Beth maakte een try-saving-tackle maar raakte hierdoor wel geblesseerd. De tegenstander wist alsnog de try-line te bereiken middels pick-up-and-go’s: maar daar was dan een held up! De bal werd niet goed uitgespeeld tijdens de goal line drop-out. Na een scum op de 5-meter, werd er een Maul gevormd door te tegenstander die opnieuw ijsvast staat. Wanneer de bal in de lijn gespeeld werd wist Noa het opnieuw te stelen en maakt het 50-12 na succesvolle conversie van Justine.

Dit was ook direct de laatste actie van Justine: een headbump tussen Maaike en Justine zorgde ervoor dat ze beide moesten wisselen. Eén kwade dag maakt de winter niet. Er volgt snel weer een try door Noa met een Conversie door Celine (57-12).

Jesse ontving een wurggreep van een tackle waardoor de Nr 3 van Oemoemenoe terecht een gele kaart voor een hoge tackle in ontvangst nam. Er was gelukking geen kou aan de lucht.  Jessie leek er heet noch koud van te worden en speelde weer vrolijk door.

De laatste aanval werd ingezet. Klaske pakt na een tackle de bal weer op, maakte een mooie run, maar verloor haar footing na een tap tackle. Celine wist het af te maken en scoorde nipt in de hoek. De uiteindelijke score was 62-12.

Voor Demi was het haar eerste wedstrijd; maar ze was absoluut geen Bambi op het ijs. Op zowel de Flanker als Hooker positie heeft ze heerlijk staan spelen, en is terecht benoemd tot Queen (Elsa) of The Match.

WOTM: Demi
WOTM tegenstander: Noa

post

Schitterende dubbelslag tegen HRC

Ongekende weelde in Rotterdam met 2 prachtige zeges op de Haagsche RC voor zowel ons 1e als 2e team vandaag. Om 14.00 uur trapte ons 2e team, dat dit jaar uitkomt in de Future klasse deze mooie middag af met een dik verdiende en overtuigende 34-20 overwinning op het 2e team van HRC.

Om 16.00 uur was het de beurt aan ons 1e team tegen de verliezend finalist van de Ereklasse van vorig seizoen. Het werd een spijkerharde wedstrijd waarin Rotterdam zeer gedisciplineerd speelde en vooral door het harde werk van de Rotterdamse voorwaartsen kwam HRC maar weinig toe aan hun eigen spel met hun snelle backline waar deze ploeg zo berucht om is en vorig jaar dus tot de finale mee kwam.

De wedstrijd ging in de eerste helft redelijk gelijk maar het was Rotterdam dat op voorsprong kwam na 10 minuten door een try van William Paterson die een mooie aanval over de rechterkant afrondde. Will Maddocks kickte in de eerste helft nog eens 3 penalties tussen de palen, Den Haag scoorde voor rust een converted try en een penalty kick met dus een 14-10 ruststand als gevolg.

Na de rust was Rotterdam zeer dominant en scoorde Melvin Lottu Poseta na 5 minuten de tweede Rotterdamse try.  Het aantrekkelijke schouwspel speelde zich voornamelijk af op de helft van de hofstedelingen die telkens tot het maken van overtredingen werden gedwongen door Rotterdam waardoor Will Maddocks met zijn precisie kicks de voorsprong meer en meer uit wist te bouwen.
HRC  kon pas in de laatste minuut wat terug doen maar toen was de achterstand al onoverbrugbaar en was dit slechts voor de statistieken.

Al met al een fantastische sportieve middag en inmiddels is Rotterdam een team in de Ereklasse om serieus rekening mee te houden. Zoveel is wel duidelijk na de eerste 3 wedstrijden.

Foto’s René Ladenius RRC 1

Foto’s René Ladenius RRC 2

post

Competitie 2023-2024 zaterdag van start

De RRC sjaals kunnen weer uit de mottenballen want aanstaande zaterdag begint de competitie weer na een lange rugbyloze zomer.
Niet alle teams komen dit weekend al in actie maar de TBM en CJC spelen zaterdag hun eerste wedstrijden en ons eerste team krijgt zaterdag RFC Haarlem om bezoek wat direct een flinke uitdaging zal zijn.

De thuiswedstrijden van dit weekend:
09.30 uur U12 Mini’s
12.00 uur U16 Junioren: RRC JU 1 – Wassenaar Warriors JU 1
15.00 uur RRC 1 – RFC Haarlem 1

Klik hier voor het volledige programma van dit weekend.

post

Rotterdames helaas geen winst, ondanks positieve wedstrijd

Op zondag 2 april verzamelden we op een koude vroege ochtend om af te reizen naar de campus van Delft. Hier gingen we spelen tegen Thor, die zijn afgesplitst van de andere Delftse teams.

Na het fluitsignaal maakte Delft al snel een try, maar gelukkig kwamen we snel terug met een try door AZ, en de conversie raak door Justine. Na de gelijkmaker volgden nog 2 try’s van Delft: 7-17. Dit ging een harde wedstrijd worden. Delft had scrumtraining gekregen van onze eigen Bas, en dat konden we merken. Daarnaast kwamen zij hard en snel in in de counterrucks. In de line-outs lukte het ons wel de bal te winnen, met name door gebruik te maken van twee springers. Was het nou pony, of tijger? Door een prachtige offload van Des en de snelle benen van AZ scoorden we en werd ook de conversie raak geschoten door Justine. Vlak voor de rust scoorden we nog een keer waardoor de stand op 17-19 kwam.

Vlak voor de tweede helft was het zonnetje doorgebroken en speelden we verder met de zon in de rug. We verloren helaas regelmatig de bal door de sterke scrum van Delft, en omdat er vaak werd gefloten voor holding na de tackles. Door goed samenspel in de lijn van Delft tussen Fly-half en centre, en de full-back creëerden zij overlap, waardoor Delft uitliep naar 29-19. We vochten hard en vooral door het samenspel in de powerpod konden we mooie meters maken. Hier scoorden we nog een keer: stand 29-26. In de slotfase sloeg de vermoeidheid pas echt toe, moesten we Celine missen met een bloedneus (en mogelijke hersenschudding) en werd de eindscore 39-26. Na de wedstrijd kwamen we nog samen voor de derde helft in het zonnetje op een binnenplaatsje van de campus. Onder het genot van heerlijke baksels kreeg AZ als woman of the match een biertje van de tegenstander. Vanuit onze kant was er een eervolle vermelding voor Moureen, die een goede eerste wedstrijd speelde, en werd Wies aangewezen als Woman of the Match.

Foto’s: Jan Kaper

post

Presentation Night 2023

De Presentation Night is een jaarlijks terugkerende traditie van en voor onze leden;
Vooraf genomineerde personen worden vanwege hun rol en bijdrage in het zonnetje gezet.

Deze editie is anders dan de voorgaande – voortaan is de Presentation Night voor zowel de CJC & Senioren!

Prijsuitreiking voor seizoen 2022 – 2023 met categorieën zoals, Speler van het jaar (per team), maar ook ludieke zoals Meester en Juffrouw Zaag (hardste tackle) en Break a leg award.

Meer informatie volgt…