post

Geen winst maar mooie prestaties

Daar gingen de Rotterdames afgelopen zondag naar hun eerste wedstrijd van t seizoen. Met 18 speelsters arriveerden we op Delftse turf.

Dit seizoen zijn er flink wat wisselingen geweest in spelers en posities, wat betekende dat we de trainingen nu in de praktijk mochten brengen. Vanaf moment één stonden we aan en gingen we hard tegen hard. Al bleek wel dat Delft ook flink getraind had deze preseason. Delft heeft wat mooie tries gemaakt, maar deze kregen ze zeker niet cadeau. Onze top scoorder Anna Zoë wist een mooie break en run te maken en we waren van de 0 af.  De eerste helft eindigde met 19-5.

Tweede helft bleven we weerstand geven en wisten we het grootste deel van de scrums te winnen. Maar met de snelle steals en runs van Delft is de eindstand 36-5 geworden.

Al met al zijn er mooie individuele prestaties geleverd. Mirjam had haar debuut op de scrumhalf. Ze was met haar “grijpgrage vingers” en leiderschap in het veld een terechte woman of the match van zowel Delft als de Rotterdames. Ook heeft Kayleigh vanuit de colts haar eerste debuut gemaakt bij de Rotterdames. Met mooie runs waar meerdere Delftse dames nodig waren om haar tegen te houden.

WOTM Rotterdames: Mirjam
WOTM Delftse Dames: Mirjam
Volgende wedstrijd: 2 oktober (onder voorbehoud).

Foto’s:
Jan Kaper
Claire

post

Ferreira hoofdcoach seizoen 2022 – 2023

Na het succesvolle seizoen ‘21-‘22 voor de Rotterdamse Rugby Club, heeft de club wederom Christiaan Ferreira als hoofdcoach voor het seizoen ‘22-‘23 aangesteld. Na het behaalde kampioenschap in de eerste klasse en de ternauwernood verloren promotiewedstrijd, is de samenwerking met een jaar verlengd. Naast Ferreira zullen Cameron Stewart, Fabrice Monnier en Dandolo Pace als trainingsstaf voor de selectie fungeren.

Als hoofdtrainer voor de Rotterdames is Bas van der Geest aangesteld. Hij heeft vorig jaar de Colts van RRC getraind, echter stroomt nu door naar de dames.

post

Searching for seasoned rugby players

Hung up your rugby boots (many) years ago, but you have the feeling you could teach players in Rotterdam some more about rugby? And still feel the urge to be part of an amazing and everyday growing rugby family? Are you ambitious and do you want to help grow teams at a club with big aspirations?
Rotterdam Rugby Club is searching for seasoned rugby players, who could e.g. mentor and help develop our rugby youth to a higher level. Or our seniors, whichever you’d prefer.

We can offer:
• Support in your personal development
• Coaching opportunities from individual (youth) players to several senior teams
• A volunteer fee

Don’t hesitate to contact us: tc@rotterdamserugbyclub.nl

post

Update Mitchell Slingerland

Velen van jullie waren getuige van de nare blessure die Mitchell afgelopen zondag opliep bij de laatste actie van de wedstrijd dus bij deze een update.
Alex & Anja (ouders van Mitchell) willen iedereen bedanken voor alle hulp, goede zorgen en belangstelling afgelopen zondag.
Mitchell is inmiddels geopereerd en dat is goed verlopen. Het gaat goed met hem en hij mag vrijdag weer naar huis. Uiteraard heeft hij, zoals een rugbyer betaamt een mooi roze gips aangemeten gekregen.

Grappige anekdote is nog wel dat sommige mensen hogere machten aanroepen bij dit soort ongemak en pijn maar het eerste wat Mitchell riep toen hij morfine kreeg toegediend op het veld was “Feyenoord” Tja waar het hart vol van is.

We hopen Mitchell weer snel op de club te verwelkomen.

post

Rotterdam Kampioen in de 1e klasse

Onder toeziend oog van een enorm aantal toeschouwers is ons eerste team zondag kampioen geworden in de 1e klasse door DIOK 2 te verslaan met 38-10. De wedstrijd was niet heel spannend maar het feest na afloop was er niet minder om. Een enorm compliment voor het hele team voor een zeer sterk seizoen dat zeker door alle Corona perikelen geen gemakkelijk seizoen is. Er resten nog twee wedstrijden in het reguliere seizoen en dan speelt Rotterdam de zeer belangrijke promotie/degradatie wedstrijd tegen de nummer 4 uit de plate poule van de Ereklasse. Meer info hieromtrent volgt zodra de tegenstander bekend is.

Domper op de feestvreugde was dat Mitchell Slingerland, die zo sportief was de gelederen van DIOK te versterken wegens personele problemen met een ernstige enkelblessure in de allerlaatste actie van de wedstrijd is afgevoerd met een ambulance naar het ziekenhuis. Namens de hele Rotterdamse Rugby Club wensen wij Mitchell heel veel sterkte en een spoedig herstel toe.

Foto’s van vandaag vind je hier

Klik hier voor een prachtige sfeerimpressie van Rana Stuivenberg 

Klik hier voor de foto’s van Daniëlle