post

Update Mitchell Slingerland

Velen van jullie waren getuige van de nare blessure die Mitchell afgelopen zondag opliep bij de laatste actie van de wedstrijd dus bij deze een update.
Alex & Anja (ouders van Mitchell) willen iedereen bedanken voor alle hulp, goede zorgen en belangstelling afgelopen zondag.
Mitchell is inmiddels geopereerd en dat is goed verlopen. Het gaat goed met hem en hij mag vrijdag weer naar huis. Uiteraard heeft hij, zoals een rugbyer betaamt een mooi roze gips aangemeten gekregen.

Grappige anekdote is nog wel dat sommige mensen hogere machten aanroepen bij dit soort ongemak en pijn maar het eerste wat Mitchell riep toen hij morfine kreeg toegediend op het veld was “Feyenoord” Tja waar het hart vol van is.

We hopen Mitchell weer snel op de club te verwelkomen.

post

Rotterdam Kampioen in de 1e klasse

Onder toeziend oog van een enorm aantal toeschouwers is ons eerste team zondag kampioen geworden in de 1e klasse door DIOK 2 te verslaan met 38-10. De wedstrijd was niet heel spannend maar het feest na afloop was er niet minder om. Een enorm compliment voor het hele team voor een zeer sterk seizoen dat zeker door alle Corona perikelen geen gemakkelijk seizoen is. Er resten nog twee wedstrijden in het reguliere seizoen en dan speelt Rotterdam de zeer belangrijke promotie/degradatie wedstrijd tegen de nummer 4 uit de plate poule van de Ereklasse. Meer info hieromtrent volgt zodra de tegenstander bekend is.

Domper op de feestvreugde was dat Mitchell Slingerland, die zo sportief was de gelederen van DIOK te versterken wegens personele problemen met een ernstige enkelblessure in de allerlaatste actie van de wedstrijd is afgevoerd met een ambulance naar het ziekenhuis. Namens de hele Rotterdamse Rugby Club wensen wij Mitchell heel veel sterkte en een spoedig herstel toe.

Foto’s van vandaag vind je hier

Klik hier voor een prachtige sfeerimpressie van Rana Stuivenberg 

Klik hier voor de foto’s van Daniëlle 

post

2e nederlaag van het seizoen voor RRC 1

Ons eerste team trof vandaag een zeer sterk team van de Delftse studenten tegenover zich en liep eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan. Verliezen is nooit leuk en we zijn het ook niet meer gewend maar deze tweede nederlaag van het seizoen was onafwendbaar en zeer terecht. Rotterdam wist het ondanks het Delftse overwicht nog behoorlijk lang spannend te houden maar moest op het laatst definitief het hoofd buigen. Licht excuus is wel dat een behoorlijk aantal vaste krachten om verschillende redenen ontbrak vandaag maar gelukkig duurt het maar een week om aanstaande zondag weer te vlammen thuis tegen Zwolle. Rotterdam blijft ondanks de nederlaag van vandaag, koploper in de 1e klasse dus er is nog niets verloren en hebben we alles nog in eigen hand.

Uitslag DSR-C 1 – RRC 1 : 29-18

Klik hier voor de foto’s van vandaag

post

Nummer laatst geen partij voor RRC 1

Voorafgaand aan de wedstrijd van vandaag werd een mooi eerbetoon gebracht aan de deze week veel te vroeg overleden clubman David-Jan van Gorkom. Hoe dapper en mooi was het dat het hele gezin van David-Jan het op heeft kunnen brengen om hier vandaag bij te zijn.

Over de wedstijd tegen de Amsterdamse studenten van Ascrum kunnen we kort zijn. Het krachtsverschil tussen de koploper en de nummer laatst van de competitie was te groot en spannend werd het nooit. Rotterdam speelde een degelijk partij en won deze dan ook ruim met 57-15

Klik hier voor de foto’s van vandaag

post

Breda overklast door RRC 1

Op een zonovergoten en druk bezocht Luke Rumsey Stadium was het deze Super Sunday prima toeven voor de rugbyliefhebbers met een dagvullend programma. Alle seniorenteams (RRC 1, 2 en 3 + ons damesteam) speelden vandaag thuis met overigens wisselend succes.
Onze dames waren vandaag helaas niet opgewassen tegen de Leidse studenten en de studenten van Rotterdam waren te sterk voor ons 3e team. RRC 2 trok in een zeer spannend duel op de valreep aan het langste end door het Zeeuwse Tovaal met 20-19 te verslaan.

Om 16.00 uur was het de beurt aan ons 1e team tegen het 1e team van de Bredase Rugbyclub. Breda kon Rotterdam in de eerste helft redelijk bijbenen en de 15-7 ruststand gaf de verhouding redelijk weer. Rotterdam had wel een veldoverwicht, speelde snel en flitsend rugby maar kon ondanks het goede spel niet echt serieus afstand nemen van de Brabanders.

Hoe anders was dat in de tweede helft waarin onze mannen het gas volledig opendraaiden en daarbij gedisciplineerd bleef spelen. Breda werd volledig overlopen en pas na 9 tries in de tweede helft stopte de teller. Het was misschien op een ietwat stroef begin, niet echt te merken dat Rotterdam sinds 28 november van vorig jaar geen wedstrijd meer gespeeld had en dat de automatismen er behoorlijk goed in zitten. Dit beloofd veel goeds voor de rest van de competitie in de 1e klasse waarin Rotterdam nog steeds koploper is.

Uitslag RRC 1 – Bredase RC 1 : 68-7

Foto’s René Ladenius